Oranjevrouwen in halve finale tegen Zweden op WK voetbal

Dit bericht delen
1 juli 2019     5 REACTIES

De Leeuwinnen hebben zich geplaatst voor de halve finales van het WK voetbal 2019 in Frankrijk. De oranje-dames stuurden de Italiaanse equipe naar huis: 2-0. En kunnen zich nu gaan opmaken voor de halve eindstrijd tegen Zweden. De Scandinavische ploeg komt dit toernooi verrassend sterk voor de dag en klopte in de kwartfinale Duitsland, dat één van de topfavorieten voor de eindzege was.. Oranje krijgt het dus zwaar, maar volgens bondscoach Sarina Wiegman is ook Zweden te kloppen. Wat verwacht jij woensdag van onze Leeuwinnen?  

Sarina Wiegman: “We hebben niks te verliezen”

De eerste prijs is al binnen voor bondscoach Sarina Wiegman en haar vrouwenteam. Deelname aan de Olympische Spelen in Tokyo volgend jaar is een feit en dat was al een feestje waard. Wiegman: “We hebben een drempel overwonnen. We wilde heel graag naar de halve finales en Olympische Spelen. Daar zijn we heel blij mee en zelfs ontroerd over”, zegt de bondscoach verheugt voor de camera van de NOS. De volgende stap is Zweden. “Wij zijn blij, maar de knop gaat wel direct om. We hebben niks meer te verliezen, maar alleen nog maar te winnen in de halve finale. Dit sprookje kan alleen nog maar mooier worden. Het zou heel mooi als dat lukt”, aldus Wiegman.

Miedema scoort een doelpunt
2.05
Lieke Martens scoort een doelpunt
2.56
Verlenging tijdens Nederland - Zweden
2.80

Vivianne Miedema: “Nederland mag trots zijn”

Vivianne Miedema scoorde in de wedstrijd tegen Italië haar derde doelpunt op dit WK en droeg daarmee bij aan het behalen van de halve finale tegen Zweden. “We zijn heel trots dat we naar halve finale gaan”, vertelt Viev aan de NOS. ”Dit had niemand durven dromen. Het is geweldig dat we dit al gehaald hebben. Dat we met dit team in halve finale staan, daar mag heel Nederland trots op zijn! En we mogen naar Tokyo toe! Maar vanaf maandag is de knop direct weer omgegaan naar de halve eindstrijd tegen Zweden.”

Danielle van der Donk: “We geloven in het behalen van de wereldtitel”

Ook Danielle van der Donk heeft er alle vertrouwen in dat Oranje de finale kan bereiken door Zweden te verslaan. “Wij zijn heel fit en kunnen goed omgaan met de warmte hier in Frankrijk. Wij hebben bewezen dat we gedurende toernooi stappen kunnen maken. Dat geeft vertrouwen voor halve finale. We geloven nog steeds in het behalen van de wereldtitel”, aldus de 28-jarige middenveldster bij de NOS.

Lieke Martens: “Positieve vibe meenemen naar halve finale”

Lieke Martens speelde ondanks haar teenblessure de kwartfinale tegen Italië de negentig minuten uit en verwacht ook tegen Zweden weer van de partij te kunnen zijn. “De halve finale is super en we genieten dat we geplaatst zijn voor OS. Ik heb bewezen met mijn teenblessure op adrenaline veel te kunnen en die vibe neem ik ook mee naar Zweden.”

Peter Gerhardsson: “We moeten Oranje goed analyseren”

Zweden stuntte zaterdag tegen Duitsland door met 1-2 van te winnen. De ploeg van bondscoach Peter Gerhardsson had het moeilijk met de Duitsers, maar mag zich dankzij die knappe zege nu gaan opmaken voor de halve finale tegen Oranje. Basisspeelster Fridolina Rolfö kreeg tegen Duitsland een gele kaart en is daardoor nu geschorst voor de wedstrijd van woensdag. Gerhardsson: “We moeten door die schorsing hoe dan ook een wijziging doorvoeren en dat kan van invloed zijn op onze speelstijl. Bovendien moeten we Oranje nog goed analyseren”, zegt Gerhardsson op de persconferentie.

“We kunnen ons nu volledig op de prijzen richten”

De Zweedse coach verwacht dat zijn ploeg sterk genoeg is om de schorsing van Rolfö op te vangen. “Dat is iets waar we de komende dagen naar moeten kijken, maar ik maak me daar geen zorgen over. Als ik andere spelers moet inzetten, dan weet ik zeker dat ze op zullen staan en het goed gaan doen.”

Ook Zweden heeft zich net als Oranje geplaatst voor de Olympische Spelen. Gerhardsson is dan ook terecht trots op wat zijn ploeg nu al bereikt heeft en probeert de druk een beetje weg te nemen bij zijn dames: “Vooraf hebben we met elkaar onze doelen besproken voor het WK en de kansen om ver te komen. Het is fijn dat we ons nu ook voor de Olympische Spelen hebben geplaatst, want dat zat wel een beetje in de hoofden van de spelers. Daar hoeven we ons nu geen zorgen meer over te maken en dus kunnen we ons volledig op de prijzen richten die nog op dit WK te verdelen zijn.”

Pre-wedstrijdquoteringen voor Nederland – Zweden

De pre-wedstrijdquoteringen zijn bij de TOTO gebalanceerd ingedeeld. Winst voor de Leeuwinnen levert je met x 2.25 keer de inleg zeker een leuke beloning op! Plaatst Zweden zich voor de finale van het WK? Dan zijn de Oranjefans niet happy, maar de spelers die op winst van de Scandinavische vrouwen hebben gespeeld wel: x 3.30 keer de inleg wordt dan uitgekeerd. Dit is dan ook de hoogste quotering van deze wedstrijd in het 1X2 spelsysteem! Voor een gelijkspel wordt bijna net zoveel geld neergeteld door de bookies: x 3.20.

De halve finale van de WK vrouwen 2019 Nederland – Zweden wordt gespeeld op woensdag 3 juli om 21:00 uur in Parc Olympique Lyonnais te Lyon. Gaan de Leeuwinnen door naar de finale of is Zweden te sterke ploeg voor het elftal van Sarina Wiegman? Laat aan TOTO weten wat jouw voorspelling is en profiteer van de hoogste odds bij VoetbalGokken.nl!


Reacties

arjenro...
2 juli 2019

Geweldig hoever onze Leeuwinnen al zijn! Kan ik nog een ronde spelen bij TOTO op winst van Oranje.

11 maanden geleden

dropend...
2 juli 2019

Ik gok op een gelijkspel, want Zweden is echt goed.

11 maanden geleden

goktopper
2 juli 2019

Zweden verraste al eerder, denk dat ze dat tegen obs weer gaan doen....

11 maanden geleden

foxsports
2 juli 2019

Oranje naar de finale! Dat zie ik wel zitten ;)

11 maanden geleden

asvdopper
3 juli 2019

Dit wordt echt spannend. Ik doe toch een gokje op Zweden. Die meiden zijn verrassend goed bezig.

11 maanden geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

1 juni 2020     0 REACTIES

Inhaalduel Werder Bremen – Eintracht Frankfurt scoort hog...

In de Duitse Bundesliga wordt er ook midweeks gespeeld: Werder Bremen en Eintracht Frankfurt spelen woensdag hun inha...

Lees meer
1 juni 2020     0 REACTIES

TOTO schaalt odd hoog in voor herstart FC Porto bij FC Fa...

Nu Duitsland al een paar weken bezig is met de herstart van de Bundesliga gaat ook Portugal haar voetbalcompetitie he...

Lees meer
29 mei 2020     0 REACTIES

Schalke’04 krijgt degradatieploeg Werder Bremen op bezoek

Na de midweeks verloren wedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf krijgt Schalke’04 komende zaterdag het Werder Bremen, waar...

Lees meer
29 mei 2020     0 REACTIES

Bayern München verwelkomt Fortuna Düsseldorf in Bundesliga

Na de midweekse topwedstrijden in de Duitse Bundesliga staan er dit weekend ook weer voortreffelijke duels op het men...

Lees meer
Eerlijke informatie
Altijd up-to-date
De beste bonussen
Win strategieën