Oranje
14/10/2018

Wint Nederland dinsdag ook van België?

Wint Nederland dinsdag ook van België?
De euforie kan bijna niet groter: het Nederlands elftal is weer helemaal terug na de 3-0 zege op aartsrivaal Duitsland. Maar één zwaluw maakt nog geen zomer. Het team van bondscoach Ronald Koeman kreeg ook lovende kritieken na de overwinning op Portugal, maar daarna zakte het team weer weg naar een bedenkelijk niveau. Het oefenduel tegen België van aanstaande dinsdag wordt dan ook heel belangrijk om die broodnodige bevestiging te krijgen waarnaar Oranje al jaren op zoek is. Wie durft er in te zetten op een zege van Nederland tegen WK-halve finalist België?

Ronald Koeman: “België is ook tegenstander van wereldformaat”

Bondscoach Ronald Koeman is uiteraard zeer tevreden over het resultaat tegen de Duitsers, maar het spel was lang niet altijd even goed. Koeman hoopt dan ook tegen de Rode Duivels nog meer goed voetbal te zien. “We willen laten zien dat we kunnen wedijveren tegen toplanden. Het blijft voetbal, het blijft elf tegen elf en dat besef moet langzaam maar zeker doordringen. Na de zege op Duitsland moeten we proberen die lijn tegen België door te trekken, dat ook een tegenstander van wereldformaat is.”

“Misschien wat basisspelers rust gunnen”

Trainer Erik ten Hag van Ajax heeft Koeman gevraagd ‘voorzichtig’ om te gaan met zijn spelers. Tegen Duitsland gaf de bondscoach niemand rust, tegen België kan dat weleens anders zijn. “Er komen voor hun ook belangrijke wedstrijden aan, tegen Benfica in de Champions League bijvoorbeeld. Dus ik ga misschien wel wat spelers extra rust gunnen.” Eén van de spelers die dan wellicht zijn kans krijgt is Arnaut Groeneveld (Danjuma) van Club Brugge. Die zaterdag debuteerde met een invalbeurt en natuurlijk het Belgische voetbal goed kent: “Ik ga de komende dagen bekijken wat ik met hem ga doen en dan is het mogelijk dat hij weer minuten gaat maken.”

Vertrouwen getankt voor duel tegen België

Ook PSV’er Pablo Rosario zou weleens een basisplaats kunnen krijgen dinsdag. Zaterdag ontbrak Rosario nog vanwege een ‘vergeten schorsing’, maar tegen België is hij er zeker bij. Koeman: “Bij PSV vervult hij een rol waarin hij controlerend speelt en goed vooruit kijkt. Van dat soort spelers hou ik wel, wij hebben bij Oranje behoefte aan spelers die vooruit spelen en dat wordt tegen de Belgen ook weer belangrijk. Ik ben enorm trots op onze prestatie tegen Duitsland. Dat is wat heel Nederland nodig had en geeft veel vertrouwen voor de wedstrijd tegen België en de toekomst van het Nederlands elftal in de komende jaren.”

Virgil van Dijk ontbreekt

Captain Vigirl van Dijk (Liverpool) ontbreekt sowieso bij Oranje aankomende dinsdag. De reden voor zijn absentie is een ribblessure die Van Dijk een maand geleden opliep in het Premier Leagueduel tegen Southampton, toevallig de oude club van Ronald Koeman. In overleg is besloten om daarom met een 23-koppige selectie af te reizen naar Brussel, dus zonder de aanvoerder van afgelopen wedstrijden.

Memhpis: “Ook dinsdag is een grote wedstrijd”

Memphis Depay speelt wel mee in Brussel en hij benadrukte nog maar eens dat het dinsdag niet zomaar een oefenpotje is. Het is weer een kans om te bewijzen dat Oranje de weg omhoog gevonden heeft, zo vertelt hij aan het VI. “We moeten niet naast onze schoenen gaan lopen omdat we met 3-0 van Duitsland hebben gewonnen. We moeten dicht bij onszelf blijven en ons als team blijven door ontwikkelen. We zijn goed bezig, zowel binnen als buiten het veld. Dan is het een kwestie van grote wedstrijden proberen te winnen. Zo moeten we doorgaan, want ook dinsdag wacht ons weer een grote wedstrijd.”

Belgische bondscoach Martinez: “Dingen buiten het veld mogen geen invloed hebben op ons spel”

In België is men nog aan het bijkomen van alle politie invallen bij de profclubs in de afgelopen week. Toch probeert bondscoach Roberto Martinez zich te blijven focussen op de komende interland tegen Nederland. “Wat er jongste dagen is gebeurd mag geen invloed hebben op onze prestatie op het veld”, zo zei hij op de persconferentie na de 2-1 winst op Zwitserland in Nations League. Echter heeft hij in de aanloop naar de wedstrijd tegen Oranje wel te maken met twee blessuregevallen in zijn selectie en dat gaat wel van invloed zijn dinsdag: “Thomas Vermaelen en Marouane Felliani zullen waarschijnlijk niet aantreden tegen Nederland. Met Dennis Praet en Hans Vanaken achter de hand gaan we geen risico’s nemen met dit tweetal”, vertelt Martinez aan voetbalnieuws.be. Ook Kevin de Bruyne, Jan Vertonghen en Mousa Dembélé zijn blijvend out en zullen tegen Oranje niet in actie komen.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Belgie - Nederland

De bookmakers beseffen dat de Belgen moeilijke tegenstanders zijn voor Oranje. De pre-wedstrijdquoteringen zijn dan ook hoog ingeschaald voor een stunt van het Nederlands elftal in Brussel. Wint Oranje? Dan kun je rekenen op een hoge uitkering van x 4.80 keer je inleg. Ook voor een gelijkspel hebben de bookies met x 3.95 keer de inleg een mooie odd voor je klaarstaan. Een vriendschappelijke thuiszege voor de Belgen levert je in het 1X2 spelsysteem nog altijd x 1.65 keer het speelbedrag op.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De vriendschappelijke wedstrijd België – Nederland wordt gespeeld op dinsdag 16 oktober om 20:45 uur in het Koning Boudewijn stadion te Brussel. Heeft Oranje iets te vertellen tegen het Belgische team dat op volle toeren draait? Laat je voorspelling achter bij de bookmakers en win net als Koeman dat zaterdag tegen Duitsland deed![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers