Oranje
10/06/20197 reacties

WK Vrouwen: Oranje Leeuwinnen trappen af tegen Nieuw-Zeeland

WK Vrouwen: Oranje Leeuwinnen trappen af tegen Nieuw-Zeeland
Voor de Nederlandse dames begint het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen aankomende dinsdag met een duel tegen Nieuw-Zeeland. Het is de eerste wedstrijd in Poule E waarin ook Canada en Kameroen uitkomen. Kan het team van bondscoach Sarina Wiegman direct een visitekaartje afgeven in Frankrijk of beginnen de Nieuw-Zeelandse vrouwen met een overwinning op Nederland? Zet nu in en zorg dat je erbij bent als de Oranje Leeuwinnen dinsdag aan het WK beginnen!

Sarina Wiegman: “Nieuw-Zeeland is een groot voetballand”

Het WK gaat nu echt beginnen voor onze Nederlandse heldinnen en dat werd ook wel tijd, vindt Wiegman. “Het WK mag van mij beginnen. De focus is goed. Ik heb vooral gemerkt dat het heel serieus is als we trainen. Zodra we over onze tactiek beginnen, moet het ook geconcentreerd. En als we niet trainen, is er ontspanning en zijn spelers toch veel met elkaar in gesprek over voetbal. Dat vind ik heel prettig. Dat betekent dat het teamgevoel zich ontwikkelt.” Over het openingsduel is ze kort: “Wij willen presteren en zichtbaar zijn, maar de mensen weten nog niet allemaal wat het niveau is van bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland of Canada”, vertelt ze in een uitgebreid interview met Voetbal International. ”Als je het vergelijkt met het mannenvoetbal, wat we eigenlijk niet moeten doen, dan zijn dit geen grote voetballanden. Maar in het vrouwenvoetbal zijn ze dat wel. Dat kun je niet vergelijken. Mondiaal gezien halen zij echt een heel hoog niveau.”

“Wij hebben ook hoge verwachtingen van onszelf”

Wiegman benadrukt dat bewust, zodat de hooggespannen verwachtingen iets getemperd worden: “Voor het Nederlandse publiek zijn we al vijftien keer wereldkampioen geworden en dat is natuurlijk niet zo. Aan de andere kant: intern, binnen het team, hebben wij ook hogere verwachtingen. Wij vinden ook dat we het beter kunnen en moeten doen dan op het WK van vier jaar geleden. We zijn verder, we zijn beter geworden. Wij willen ook meer. Die druk leggen we onszelf ook op, zonder verder van alles te roepen”, aldus de bondscoach

Lieke Martens: “Nederland is geen favoriet”

Sterspeelster Lieke Martens voelt ook die druk, maar is dat wel gewend. De schijnwerpers staan al twee jaar lang op haar bij zowel Oranje als haar club FC Barcelona. Dat er tijdens dit WK ook weer op haar gelet gaat worden beïnvloed haar zin in dit WK dan ook totaal niet: “Het wordt een mooie uitdaging. We willen weer laten zien hoe goed we kunnen voetballen”, zegt ze in De Telegraaf. “We hebben ons als groep doorontwikkeld, maar dat geldt voor meer landen. Het vrouwenvoetbal zit zó in de lift. Het gaat een interessant toernooi worden met veel kanshebbers. Het is niet meer vanzelfsprekend dat toplanden als de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk zomaar even winnen. Wij zijn geen favoriet, maar men moeten wel rekening met ons houden.”

Bondscoach Nieuw-Zeeland: “Moeilijke poule voor ons”

De Nieuw-Zeelandse bondscoach Tom Sermanni weet dat zijn dames komende dinsdag een zware opgave zullen krijgen tegen Oranje: “Zoals op elk WK is de loting zwaar, maar dit is wel een zware poule voor ons”, zei de coach van de Footbal Fems direct na de loting. “We hebben ons goed kunnen voorbereiden op de wedstrijd tegen Nederland. We kennen de Nederlanders nog goed van het vorige toernooi en zij hebben zich – net als Canada – in de afgelopen vier jaren goed doorontwikkeld. Het wordt een pittige wedstrijd, maar dat is wat we graag willen. Het zijn fantastische affiches, waar we hopelijk goed uit naar voren gaan komen.”

Statistieken

Zoals Sermanni al aangaf kennen beide teams elkaar goed. Op het WK in 2015 wisten de dames met 0-1 te winnen van de Footbal Fems. In 2016 speelden beide landen nog een vriendschappelijke interland tegen elkaar, ook toen was Oranje te sterk voor Nieuw-Zeeland: 2-0.Nederland gaat het toernooi in met een mooie serie van drie overwinningen: 2-0 op Mexico, 7-0 tegen Chili en 3-0 afgelopen week tegen Australië. Nieuw-Zeeland daarentegen verloor de laatste oefenwedstrijd voorafgaand aan dit WK. In en tegen Wales werd met 1-0 verloren. Van Engeland werd wel gewonnen (1-0), net als tegen Mexico (1-2).

Pre-wedstrijdquoteringen voor Nieuw-Zeeland - Nederland

De bookmakers hebben de statistieken goed in het hoofd zitten en bombarderen de Oranje Leeuwinnen tot topfavoriet voor dit duel. Als Nieuw-Zeeland toch wint, kunnen spelers op een zege van de Football Fems x 10,25 keer hun inleg verwachten. Als het in een gelijkspel eindigt dan keren de bookies x 5,20 keer je inleg uit als je vooraf in het 1x2 spelsysteem een X hebt aangekruist. Nederlandse winst zorgt voor een uitkering van x 1,26 keer het inlegde speelbedrag.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De eerste wedstrijd in Poule E tussen Nieuw-Zeeland - Nederland wordt gespeeld opdinsdag 11 juni om 15:00 uur in Stade Océane (Le Havre). Speel ook mee en win tijdens dit WK vrouwen in Frankrijk. Zet je op Nederland of ga je voor de hoogste odds? Check de actuele quoteringen via VoetbalGokken.nl en doe mee!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers