Overige
02/04/2017

Hoe worden de pre-wedstrijdquoteringen bepaald?

Hoe worden de pre-wedstrijdquoteringen bepaald?
Elke week presenteren wij de (pre-wedstrijd)quoteringen van de diverse topduels in de Nederlandse en buitenlandse voetbalcompetities. Daarin worden telkens de actuele quoteringen in het 1x2-spelsysteem vermeld. Dit omdat 1x2 nou eenmaal het populairste spelsysteem is. Maar hoe worden die quoteringen eigenlijk vastgesteld?

Bookmaker-specifiek

Er zijn diverse mogelijkheden om een quoteringen vast te stellen. De meest gebruikte methode is een rekenformule loslaten op de statistieken van de eerder gespeelde onderlinge duels met daarnaast een overzicht van huidige vorm; op basis van de laatste gespeelde vijf wedstrijden. Het is dan ook niet voor niets dat die matches een highlight krijgen op de bookmakerpagina’s.Bij live-betting is een computerprogramma uiteraard niet genoeg. Daar komt vingervlug handwerk aan te pas, die zodra een verandering in score komt de quotering aanpast. Ook het vermelden van het aantal hoekschoppen en (gele/rode) kaarten is mensenwerk. Deze variabele zorgen ook voor een verandering van de quoteringsindeling, hetgeen aan de basis staat van het spelsysteem live-betting.

Kennispanels

Naast deze automatisch gegenereerde quoteringsmethode maken de gerenommeerde wedkantoren ook gebruik van een kennerspanel die op basis van blessures, schorsingen en vormanalyses de pre-wedstrijdquoteringen aanscherpen. Dit uiteraard in combinatie met rekenmodellen om subjectiviteit te voorkomen.Bij interlandwedstrijden en grote eindtoernooien worden nog vaker kennispanels gebruikt, omdat daar nou eenmaal minder variabele voorhanden zijn. Want Nigeria speelt nou eenmaal veel minder vaak tegen Duitsland, dan Ajax tegen Feyenoord.

Weddenschappen

Eén belangrijke variabele hebben we nog niet behandeld: Jij! Als speler van VoetbalGokken.nl bepaal jij hoe de pre-wedstrijdwedstrijden veranderen vanaf het moment dat ze zijn vastgesteld tot aan de aftrap. Hoe meer weddenschappen er worden gesloten op thuiswinst, hoe lager de uitkering. Dit betekent dat inzetten op uitwinst interessanter wordt, want die uitkering stijgt juist! Wordt er veel op een gelijkspel gespeeld? Dan stijgen zowel de noteringen voor de thuis- als uitploeg.Bijvoorbeeld: De Champions League-match Bayern München – Real Madrid. Een overwinning van het team van Arjen Robben wordt een stuk lager ingeschaald, dan winst voor het elftal waarin Ronaldo furore maakt. Als Bayern winst keren de bookmakers momenteel x 1,73 je inleg uit. Pakt de Koninklijke uit Madrid een belangrijke uitzege, dan mogen spelers op deze uitslag x 4,50 keer hun inleg bijschrijven op de bankrekening. Een gelijkspel staat genoteerd op x 3,75.Inzetten op Real is natuurlijk het meest aantrekkelijk, maar wordt er veel gespeeld op een uitzege dan zal de uitkering voor een zege van Bayern de lucht in schieten.Wordt er (te) weinig op een bepaalde uitslag gespeeld? Dan maken de bookies de quoteringen aantrekkelijker, door ze (iets) te verhogen. Dit gebeurt ook bij wedstrijden waar vooraf een duidelijke favoriet is. De quoteringen voor de underdog wordt vooraf dan extra hoog ingeschaald, om te voorkomen dat enkel op de topfavoriet wordt ingezet. Bij een stunt, zoals onlangs de winst van Bulgarije op Nederland, worden de waaghalzen beloond met mega-uitkeringen!

Gokstrategie bepalend voor quotering

Het bepalen van de (pre-wedstrijd)quoteringen wordt dus enerzijds door formules bepaald, anderzijds door voetbalkenners, maar als ze eenmaal zijn vastgesteld bepaal jij welke uitkeringen er volgen. De quoteringen verschillen per spelsysteem: het 1x2-spelsysteem (gebaseerd op het aloude toto spel) heeft heel andere odds, dan live-betting, under/over, half-time/full-time en ga zo maar door. Het is dan ook verstandig om voordat je inzet onze spelsysteempagina door te lezen. Vervolgens kan je via de bookmakerpagina van VoetbalGokken.nl kijken welke strategie het beste bij jou past.

Speel verstandig

Bij VoetbalGokken.nl vinden we het zeer belangrijk je te wijzen op de risico’s die gokken met zich meebrengen. Door in te zetten op voetbalwedstrijden loop je de kans om geld te verliezen. Zet dus geen geld in, dat je eigenlijk niet kan missen. Hou het leuk en zorg dat je speelgeld goed besteed wordt, zonder financiële risico’s te lopen.

De beste Online Bookmakers