Overige
23/12/2016

Kerstvoetbal: topdrukte bij bookmakers

Kerstvoetbal: topdrukte bij bookmakers
Het spelen op voetbalwedstrijden wordt steeds populairder. Dat komt door de hoge winstkansen en uitkeringen, maar ook doordat mensen ontdekken dat het online inzetten op wedstrijden veilig en betrouwbaar kan plaatsvinden. Traditioneel zijn de wedstrijden rond de kerst enorm populair onder de gokkers, maar in 2016 wordt een absolute topdrukte verwacht!

Traditie

Engeland is niet alleen de bakermat van het voetbal, ook het voorspellen van uitslagen is een Britse uitvinding. Het is dan ook geen toeval dat de vakantieperiode rondom de feestdagen voor veel Engelse voetbalsupporters als hét moment wordt beschouwd om met het hele gezin naar de wedkantoren te gaan. Inderdaad, met het hele gezin: in Engeland rust er geen taboe op het gokken. Sterker nog het behoort tot de cultuur en opvoeding. Kinderen worden van jongs af aan geleerd hoe de verschillende goksystemen werken en hoewel er ook grote verliezen worden geleden, lukt het de Engelsen meestal om er een goede boterham mee te verdienen. Zeker richting het einde van het jaar worden er grote sommen geld ingebracht bij de wedkantoren en vanwege de hoge inleggelden keren de bookmakers ook flinke bedragen uit aan spelers die een juiste voorspelling hebben gedaan.

Premier League

De Engelse premier league speelt hier handig op in, door de kerstperiode vol te proppen met wedstrijden. De stadions zitten steevast propvol en de sfeer is gelijk aan de gourmetavonden met onze schoonfamilie: simpelweg fantastisch! De topploegen krijgen uiteraard de meeste aandacht. Zelfs op nieuwjaardag wanneer Arsenal thuis tegen Crystal Palace speelt spoeden de Britten zich naar de wedkantoren. De competitieplanners hebben niet voor niets gezorgd dat zowel Chelsea, Arsenal, Man. United en Liverpool twee thuiswedstrijden hebben in de periode rond kerst en oudjaar.De pre-wedstrijd quoteringen voor Chelsea zijn eerste homematch op Stanford Bridge zijn duidelijk in het voordeel van de Londense ploeg die op Tweede Kerstdag tegen Bournemouth speelt. Als Chelsea zichzelf een kerstcadeau geeft, dan keren de bookies x 1,36 keer je inleg uit. Pakt Bournemouth de kerstzege af van de koploper in de Premier League, dan wordt de uitkering x 8,00 je inleg!  Als op oudejaarsdag Stoke City op bezoek komt, dan liggen de quoteringen nog verder uit elkaar. Zegeviert Chelsea dan ontvangen spelers op een thuisoverwinning x 1,29 keer hun inleg. Pakt Stoke – met Erik Pieters in de defensie – drie punten op Stamford Bridge dan wordt de inleg tien keer zoveel waard: x 10,00!Het Liverpool van Wijnaldum speelt de dinsdag na kerst ook tegen Stoke City. De pre-wedstrijd quoteringen voor dit duel zijn al net zo uitdagend ingeschaald. Een overwinning van Stoke is dan zelfs x 11,00 je inleg waard. Kraait Liverpool victorie dan tasten de bookies minder diep in de buidel: x 1,25. De odd voor een gelijkspel staat op een mooie x 5,25.

Internationaal kerstgevoel

Goed voorbeeld doet goed volgen moet men in België gedacht hebben toen de laatste speelronde voor de winterstop tijdens de kerst werd ingepland. Onze zuiderburen kennen in tegenstelling tot Nederland geen Tweede Kerstdag en dus wordt er komende maandag flink op los gevoetbald. Het kerstdiner wordt volledig weggespoeld als de beslissingen voor de play-offcyclus vallen. Ook in de Belgische Jupiler Pro League heerst het ‘kerstvirus’, want in navolging van Engeland heerst er al de hele week topdrukte bij de (online) bookmakers.Vooral de wedstrijden van Club Brugge (thuis tegen Moeskroen) en Waregem (thuis tegen KV Mechelen) zijn populair. Opvallend genoeg wordt er ook veel ingezet op Oostende – Eupen. De uitwedstrijd die Anderlecht speelt bij Charleroi blijft nog iets achter, maar de supporters van Paars-Wit zetten traditioneel vaak laat in op hun club. De pre-wedstrijdquoteringen zijn hierdoor wel hoger dan je zou verwachten. Op overwinning van RSCA staat momenteel gequoteerd op x 2,05. Een thuiszege van de Waalse ploeg staat op x 3,50. Een gelijkspel op x 3,40.

Economische stimulans

Behalve Engeland en België zien we ook steeds meer voetbalactie rondom de feestdagen in Spanje en Italië. Afgelopen woensdag werd er in Spanje nog volop gestreden om de Copa del Rey (het Spaanse bekertoernooi), terwijl de Serie-A op 7 januari alweer van start gaat. Ook deze data zijn de afgelopen seizoenen steeds meer verschoven richting het ‘kerstvoetbal’ omdat andere landen ook het succes in Engeland en België zien. Niet alleen omdat de wedstrijden goed bekeken worden op televisie, de stadions propvol zitten, maar ook omdat er flink veel geld omgaat bij de wedkantoren. Een economische stimulans, die voor spelers kan zorgen voor een lekkere eindejaarbonus mits er een goede voorspelling wordt gedaan natuurlijk. Voetbalgokken helpt graag om de winstkansen – juist tijdens de kerstdagen – te vergroten en plaatst daarom ook eind december regelmatig artikelen met extra (achtergrond)informatie over de kerstwedstrijden. Lees deze goed door, check de actuele odds en profiteer ook van dit steeds populairder wordende fenomeen: voetballen met Kerstmis. Op die manier hopen wij dat het voor iedereen Prettige Feestdagen worden! 

De beste Online Bookmakers