Overige
03/06/2020

Odds lopen hoog op bij topper Vitória Guimaraes – Sporting Portugal

Odds lopen hoog op bij topper Vitória Guimaraes – Sporting Portugal
De Portugese competitie wordt deze week weer herstart. Komende donderdag staat er direct al een topmatch gepland in de Primeira Liga. Vitória Guimaraes ontvangt in een leeg stadion het grote Sporting Portugal – waar Bas Dost lange tijd voor uitkwam. Sporting staat vierde en is dus een geduchte tegenstander voor de huidige nummer zes van Portugal.

Guimaraes-trainer Vieira: “Sporting zonder fans is extra lastig”

Vitória Guimaraes-trainer Ivo Vieira krijgt met de hervatting meteen een lastige klus voor de kiezen. Vieria moet zijn team klaarstomen voor een duel tegen Sporting Portugal dat in een uitgestorven stadion gespeeld moeten worden. “Spelen tegen een grote ploeg als Sporting is altijd al moeilijk. Helemaal als onze fans niet achter ons kunnen staan”, zegt de trainer van Vitória in zijn voorbeschouwing op de clubwebsite.

“We gaan voor drie punten”

Maar de trainer laat het er niet bij zitten: er moet hoe dan ook gewonnen worden van Sporting. “Bovenal zullen we een zelfverzekerde Vitória hebben, waarbij we geloven in het proces en vechten voor het resultaat. Deze groep is zeer gemotiveerd en zelfverzekerd. Het wordt een zware uitdaging tegen een team met ambities, maar we zullen er alles aan doen om de match te winnen en de drie punten te halen tegen Sporting”, aldus Vieira.

Sporting Portugal-trainer Rúben Amorim: “Direct een zware start”

Vorig seizoen zat Marcel Keizer nog op de trainersstoel, zijn opvolger Silas is daar inmiddels ook al weer vanaf. Rúben Amorim is de nieuwe trainer van Sporting Portugal. De ploeg uit Lissabon ging alweer uitkijken naar een nieuwe coach toen er begin februari een eind kwam aan het Europees avontuur nadat er werd verloren van het Turkse Basaksehir. De nieuwe Coach Amorim maakt zijn troepen dus voor het eerst gereed om op pad te gaan naar Vitória SC. “We hebben maar een week samen getraind en toen kwamen de coronamaatregelen”, aldus Amorim. “Nu volgt de echte start voor mij en mijn jongens en die zal op verplaatsing bij Guimaraes direct zwaar zijn.”

“Vreugde dat we weer mogen overtreft alles”

Toch gaat zijn ploeg donderdag niet met knikkende knieën het veld op. Integendeel: “We polijsten de details en verbeteren elke dag. We zullen zeker voorbereid zijn om naar Guimaraes af te reizen. Het zal een vreemd gevoel zijn, maar de vreugde dat we weer mogen voetballen zal alles overtreffen. Ik hoop dat we de 'wil' hebben om te leren en te vechten om dit seizoen goed af te kunnen sluiten”, aldus de nieuwbakken coach van Sporting.

Statistieken

Vitória Guimaraes staat momenteel op de zesde plek met 37 punten uit 24 wedstrijden. De bezoekers staan op de vierde plek. Sporting Portugal heeft tot nu toe 42 punten in de 24 voorgaande duels. Die vierde plek geeft rechtstreeks toegang tot Europees voetbal, een scenario dat voor Guimaraes ook nog altijd open staat, maar dan moet er wel gewonnen worden komende donderdag! Grootste tegenstander in die strijd is Rio Ave. Die ploeg komt zondag pas in actie als het thuis Ferreira ontvangt.

Head 2 Head

De laatste keer dat de ploeg uit Lissabon op bezoek kwam in het D. Afonso Henriques stadion was eind 2018. Sporting wist de thuisploeg niet te kloppen en ging met een 1-0 nederlaag terug naar Lissabon.In 2017 kwam, zag en overwon Sporting door met 0-5 van het veld te stappen. Dat was een kleine revanche op de nederlaag die het twee maanden ervoor leed toen Guimaraes in een vriendschappelijk duel tegen Sporting die ploeg volledig wist te breken en met 3-0 won!

Huidige vorm Vitória Guimaraes

Medio maart werd ook de Primeira Liga stopgezet. Vitória SC pakten in haar laatst gespeelde duel nog snel even drie punten mee. Bij degradatieploeg Feirreira werd er met 1-2 gewonnen door de ploeg van trainer Vieira. Ook de matches tegen Tondela (2-0) en Aves (0-2) werden in zeges omgezet. De laatste keer dat Vitória Guimaraes verloor was midden februari. In Guimaraes werd het 1-2 van koploper FC Porto.

Huidige vorm Sporting Portugal

Sporting Portugal wist ook haar laatste match voor de verplichte pauze in winst om te zetten. Voor een toen nog goed gevuld stadion zegevierde het met 2-0 tegen Aves.Een week eerder verloor Sporting nog met 3-1 van Famalicao; op dat moment de nummer zeven van de Portugese competitie. De ploeg van trainer Silas werd in diezelfde week uit de Europa League gekikkerd door het Turkse Basaksehir, hetgeen uiteindelijk zijn Waterloo zou betekenen.

Lappenmand

De ziekenboeg is redelijk vol bij Vitória Guimaraes. We tellen in totaal vier ernstige blessuregevallen bij de thuisploeg. Alhassan Wakaso is herstellende van een knieoperatie, Joseph Amaoh heeft last van een heupblessure, Aziz kampt met een kniebandscheur en Matheus Mascarenhas heeft een ontstoken pees. Een schorsing dreigt te komen voor kaptein Henrique Pedro. De Braziliaan heeft al vier gele kaarten bij elkaar verzameld, maar kampt ook met een liesblessure dat hem donderdag waarschijnlijk al aan de kant zal houden.Ook de medische staf van Sporting Portugal werkt hard. Grootste zorgenkindje is tweede doelman Renan Ribeiro. De Braziliaanse sluitpost kampt al lange tijd met een liesblessure. Ribeiro  wordt vergezeld door zijn landgenoot Luiz Phellype die begin februari een knieblessure heeft opgelopen. Aanvaller Luciano Vietto heeft vier gele kaarten achter zijn naam staan en moet dus oppassen dat hij donderdag niet tegen een schorsing oploopt.

Prognose

Wij gokken op een gelijkspelletje. Hiermee pakken wij wel de hoogste odd en dat is natuurlijk altijd lekker. De bookmakers hebben er duidelijk een andere mening over: zij verwachten dat Sporting wint. Bent u er al uit wat uw eigen voorspelling is? Check dan de gemiddelde odds in onderstaand overzicht en ga naar de bookmakers om uw voorspelling om te kunnen zetten in echte euro’s.

Quoteringen Vitória Guimaraes – Sporting Portugal

Als we de gemiddelde quoteringen voor deze match erbij pakken dat valt het op dat ze redelijk dicht bij elkaar liggen. Elke juiste voorspelling is hierdoor in ieder geval het dubbele waard! Een zege van Guimaraes wordt met x 2.38 keer de inleg al lekker hoog gedoteerd.Pakt Sporting drie punten? Dan staan met x 2.85 keer het speelbedrag de odds nog iets hoger ingeschaald. Voor een gelijkspel noteren we bij TOTO.nl momenteel een quotering van x 3.25 keer de inleg. De hoogste odd van dit duel dat we konden vinden in het 1X2 spelsysteem!
De Primeira Liga match Vitória Guimaraes SC – Sporting Portugal staat op de agenda voor donderdag 4 juni om 22:15 uur in het Estádio D. Afonso Henriques te Guimaraes. Pak dat extra vakantiegeld via VoetbalGokken en scoor de hoogste odds! Je kan alleen winnen als je meedoet, dus aarzel niet langer en laat jouw voorspelling achter via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers