Overige
04/06/2020

SC Braga hertstart competitie bij Santa Clara

SC Braga hertstart competitie bij Santa Clara
In Portugal staat men te popelen om de Primeira Liga uit te gaan spelen. Deze week gaat het dan ook echt gebeuren en gaat SC Braga vrijdag op pad naar CD Santa Clara. Braga doet niet direct mee met de titelstrijd, maar wil zijn mooie derde plek heel graag behouden. Koning TOTO vindt dit een geweldig duel om de quoteringen hoog op te schroeven en daar kan jij van profiteren door mee te spelen via VoetbalGokken.nl!

Santa Clara-trainer: “Braga is één van beste teams”

De afgelopen tijd hield Santa Clara-coach João Henriques zich voornamelijk bezig met het scherp krijgen van zijn spelersgroep. Nu de hervatting steeds dichter en dichter komt moet Henriques toegeven dat de eerste pot direct een hele zware zal gaan worden: “Van Braga winnen zal zeer moeilijk zal zijn. Het is één van de beste teams van de competitie.”

“Als we op ons best zijn, maken we kans”

Henriques prijst vooral de goede individuele kwaliteiten bij Braga, maar zag in het eerste deel van de competitie ook een sterk collectief. “Als we op ons best zijn, hebben we een goede kans om de drie punten binnen te halen. We kennen ook onze kracht, onze waarde, ons collectief en onze individuele kwaliteiten. We kunnen ook schade aanrichten bij Braga en dat is wat we van plan zijn. We spelen tegen Braga om drie punten te verdienen. Daar bestaat geen enkele twijfel over”, besloot hij met krachtige taal de persconferentie waarin hij vooruitblikt op de herstart van de Primeira Liga.

Braga-trainer: “Goed voorbereid op Santa Clara”

Sporting Braga is wellicht dé verrassing van dit seizoen. De ploeg van trainer Custódio Castro staat derde in de Primeira Liga en die positie geeft straks recht op Europa League voetbal. En dat is voor Braga een geweldig vooruitzicht, maar dan moet ook deel twee van de competitie tot een goed einde worden gebracht. Te beginnen met het uitduel tegen Santa Clara. Castro: “De groep is zeer voorbereid voor de wedstrijd tegen Santa Clara. Ons doel is om in die wedstrijd voor de drie punten te gaan”,  verklaart Castro standvastig in de Portugese media.

“Derde plaats zou historisch zijn”

Castro put hoop en moed uit de trainingen die voorafgingen aan deze competitiehervatting: “Ik zie mijn spelers groeien. De quarantainetijden (vanwege de Covid-19 pandemie) waren zeker moeilijk, maar ze waren hetzelfde voor alle teams ”, zei de coach op de Facebookpagina van de club. “Het grote doel in de tien resterende wedstrijden is om de derde plaats te behouden en mee te doen aan de Europa League. Dat zou historisch zijn, maar ik weet zeker dat we het zullen bereiken”, zo besluit. hij.

Statistieken

SC Braga staat met 46 punten op de derde plek van de Primeira Liga. Benfica is tweede met 59 punten en FC Porto heeft als koploper van de Portugese competitie zestig punten bijeen geraapt. Sporting Portugal staat vierde met 42 punten en kan het Braga nog lastig maken om in de top drie te kunnen eindigen.Verderop in het rijtje vinden we Santa Clara terug op de tiende plek. Met dertig punten heeft de ploeg van trainer Joao Henriques er net zoveel als Gil Vicente (negende) en Moreirense (achtste).

Head 2 Head

Santa Clara promoveerde vorig seizoen naar de Primeira Liga. Sinds seizoen 2002/2003 speelde de club uit Ponta Delgada (aan de Azoren) al niet meer in de hoogste voetbalcompetitie van Portugal. Braga trof de ploeg vorig seizoen dus na jaren weer eens aan in Primeira Liga en wist verrassend genoeg niet te winnen: het eindigen destijds in een 3-3 gelijkspel. Met drie doelpunten dacht Braga voor de rust dat de buit al binnen was, maar het taaie Santa Clara sloeg in de tweede helft terug, waardoor het uiteindelijk 3-3 werd.

Huidige vorm CD Santa Clara

Santa Clara wist haar laatste duel voor de coronapauze niet in een zege om te zetten. De ploeg van trainer Henriques verloor met 4-1 van Benfica. Een uitslag die enigszins begrijpelijk is tegen een ploeg uit de top drie die ook nog eens thuis speelde, maar die week ervoor werd er ook niet gewonnen van laagvlieger Feirense. Santa Clara moest er in eigen stadion alles aan doen om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Tegen de nummer achttien van de competitie werd het een gelijkspel 4-4.

Huidige vorm SC Braga

Braga wist na drie verloren duels op een rij eindelijk weer eens te overwinnen voordat de verplichte pauze van kracht ging. In eigen stadion werd middenmoter Portimonense over de knie getild (2-0).

Lappenmand

Braga kan vrijdag niet beschikken over de Braziliaanse verdediger Wallace die kampt met een liesblessure. Ook de Portugese doelman Eduardo blijft wegens een blessure achter in Braga. Santa Clara beschikt tot nu toe over een geheel fitte basisselectie.

Prognose

Wij gaan in onze prognose mee in de verwachting van de bookmakers. We gokken dus ook op een zege van Braga (0-2). Benieuwd hoe hoog je beloning kan worden bij de TOTO? Onderstaand odd-overzicht geeft je alvast een beeld van de gemiddelde quoteringen.

Quoteringen CD Santa Clara – SC Braga

Dat SC Braga het goed doet in de Primeira Liga is ook Koning TOTO niet ontgaan. Er kan dus een ruime beloning verdiend worden. Een overwinning van Santa Clara krijgt met x 5.60 keer je inleg de hoogste odd van dit duel mee. Een gelijkspel is goed voor een quotering van x 3.95 keer de inleg. Voor een uitzege van Braga staat met x 1.54 keer je inleg ook nog een prima odd voor je klaar!
De Primeira Liga wedstrijd CD Santa Clara – SC Braga wordt gespeeld op vrijdag 5 juni om 20:00 uur in Estádio de São Miguel te Ponta Delgada. Trap ook af in de Primeira Liga en speel met Koning TOTO en VoetbalGokken zelf ook mee!

De beste Online Bookmakers