Overige
21/08/2020

Vuurdoop Jaap Stam in MLS: FC Cincinnati - DC United

Vuurdoop Jaap Stam in MLS: FC Cincinnati - DC United
Tegenwoordig verdient Jaap Stam als trainer FC Cincinnati zijn brood in Amerika. Dit weekend speelt Cincinnati thuis tegen DC United. Bij Cincinnati spelen ook onze landgenoten Jurgen Locadia, Siem de Jong en Maikel van der Werff. spelen bij deze Amerikaanse ploeg. Bij de TOTO zijn de quoteringen voor deze zes speelronde in de MLS zeer hoog ingeschaald. Doe jij ook mee en door deze MLS-wedstrijd te voorspellen via VoetbalGokken?

Jaap Stam: “MLS-herstarten met overwinning op DC United”

Het reguliere seizoen in de MLS wordt dit weekend hervat en voor FC Cincinnati betekent dit meteen een thuiswedstrijd tegen DC United. Trainer Jaap Stam vertelde voorafgaand aan de thuiswedstrijd hoe zijn team er voor staat. “Er moet nog veel gebeuren, maar we zijn in een goed humeur. Iedereen weet wat die moet doen. We kijken uit naar de wedstrijd tegen DC United. Hopelijk beginnen we de MLS-herstart direct met een overwinning na deze lange coronabreak”, zo blikt Stam vooruit naar deze wedstrijd.

“DC United moeilijk gaan maken”

Stam is al begonnen met het bestuderen van D.C. United, want een zege is zeker gewenst voor de voormalig trainer van Feyenoord: “We hebben ze zeker al een beetje geanalyseerd. Zaterdag zullen we zien of we het hen ook moeilijk kunnen maken. We willen naar voren spelen en doelpunten maken. Als we er dan geen één tegen krijgen, dan win je al je wedstrijden”, aldus Stam.

Ben Olsen: “Cincinnati is wedstrijd om naar uit te kijken”

Trainer Ben Olsen staat aan het roer bij DC United en krijgt voor de uitwedstrijd in Cincinnati de opdracht om met zijn team drie punten te scoren. “Naar die wedstrijd  kijken wij zeker uit”, glimlacht Olsen nu de MLS weer wordt hervat.

“We zijn zeer jonge ploeg”

“Het is altijd belangrijk om te winnen in uitwedstrijden. Dat geeft vertrouwen, want wij moeten als jonge ploeg nog veel leren. We doen ons uiterste best om een punt te halen bij Cincinnati”, aldus de 43-jarige Amerikaan.

Statistieken

De USA MLS is verdeeld in twee groepen, de Western Conference en de Eastern Conference waar Cincinnati en DC United onder vallen. De competitie is pas vijf wedstrijden jong en Cincinnati staat achtste op de ranglijs met zes punten. DC United heeft een punt minder en staat momenteel tiende. Aan kop gaat Columbus Crew met dertien punten.

Head 2 Head

Vorig seizoen verloor Cincinnati met 1-4 van DC United. De Engelse topspeler Wayne Rooney speelde dat seizoen ook voor DC United en scoorde in die wedstrijd Ă©Ă©n keer. De inmiddels 34-jarige Rooney komt nu uit voor Derby Country. Een paar maanden later ging Cincinnati naar United en wist ook daar niet te winnen. Het werd met 0-0 een gelijkspel. Zou de ploeg onder leiding van Jaap Stam dit keer wel kunnen winnen?

Huidige vorm Cincinnati

Voor de coronabreak verloor Cincinnati tweemaal, toen nog onder leiding van trainer Yoann Damet. Er werd verloren van New York Red Bulls 3-2 en ook de wedstrijd tegen Atlanta Utd waar Frank de Boer trainer is, ging met 2-1 verloren. Ook het eerste duel na de coronapauze waarin Stam aan het roer stond werd met 0-4 verloren van koploper Columbus Crew. Daarna boekte de ploeg van Stam twee zeges op een rij. Van het Atlanta Utd werd nu wel verslagen met 0-1 en ook New York Red Bulls werden verslagen met 2-0. Tegen Portland Timbers ging het dan weer mis. De 2-1 verloren wedstrijd moet tegen DC United weggepoetst worden.

Huidige vorm DC United

Eind februari is het nieuwe seizoen van de MLS van start gegaan en DC United kon nog twee wedstrijden spelen alvorens ook in de Verenigde Staten het voetbal werd stilgelegd. De eerste wedstrijd werd verloren van Colorado Rapids 1-2 en de twee gewonnen van Inter Miami met 2-1. Na de coronabreak wist de ploeg van trainer Olsen nog geen overwinning te boeken. Achtereenvolgens werden de duels: Torontho FC 2-2, New England Revolution 1-1 en Montreal Impact 1-0 niet in zeges omgezet.

Lappenmand

Jaap Stam kan zaterdag niet beschikken over onze landgenoot Maikel van der Werff. De oud-speler van onder andere Vitesse en PEC Zwolle raakte in de wedstrijd tegen het Atlanta van trainer Frank de Boer geblesseerd aan zijn lies. Ook de Amerikaanse doelman Spencer Richey zal er door een hersenschudding niet bij zijn. Ook middenvelder Jimmy Mc Laughlin is er zaterdag niet bij. De Amerikaan heeft last van een enkelblessure en had dat al voordat Stam het stokje van trainer Damet overnam.Trainer Ben Olsen kan zaterdag alleen niet over aanvaller Paul Arriola beschikken. De speler van DC United kampt van een knieblessure.

Prognose

DC United is normaal gesproken een sterke tegenstander voor Cincinnati, maar wij gokken dat Stam met zijn team gaat winnen. We noteren een 2-1 in op het formulier van de TOTO. Denk jij ook dat het winnersgeluk dit weekend aan Stam zijn kant zal zijn? Speel dan vandaag alvast mee of houd de actuele odds van Koning TOTO scherp in de gaten en sla toe op het moment dat de quotering het gunstigst is.

Quoteringen FC Cincinnati – DC United

Voor deze wedstrijd in de MLS zijn de quoteringen als volgt ingedeeld. Voor een gelijkspel wordt de hoogste odd van dit duel genoteerd. Jouw inleg wordt x 3.30 keer meer waard als de punten worden gedeeld in het Nippert Stadion.Denk jij dat Jaap Stam wint met zijn team? De bijbehorende quotering voor een zege van Cincinnati staat op x 2.28 keer de inleg. Een zege van DC United wordt met x 2.95 keer het speelbedrag iets hoger ingeschaald.
De MLS wedstrijd FC Cincinnati – DC United wordt gespeeld op zaterdag 22 augustus om 01:30 uur (Nederlandse tijd) in het Nippert Stadion te Cincinnati. Wil jij zaterdagnacht geld verdienen aan deze wedstrijd in de Amerikaanse competitie? Speel dan mee via TOTO op de thuiswedstrijd van onze landgenoten en zorg dat je wint via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers