Premier League
19/11/2014

Arsenal in Emirates Stadium tegen United

Arsenal in Emirates Stadium tegen United
Na de interlandonderbreking staat er gelijk een topper op het programma: Arsenal -Manchester United. Beide teams hebben nog moeite om hun vorm te vinden. Waar het bij Arsenal soms lijkt te lopen, blijkt toch dat het team onvolwassen is in defensief opzicht. Hetzelfde geldt eigenlijk voor United, dat onstabiel oogt en vooral achterin problemen kent. De vorm van de dag zal de doorslag geven, met een beslissende rol voor de aanval.

Manchester onstabiel achterin ondanks investeringen

Manchester United is onder Van Gaal nog niet het vlaggenschip dat het jaren was onder Ferguson. Na Moyes kreeg Van Gaal bijna 200 miljoen tot zijn beschikking om nieuwe spelers te halen. Hoewel hij wereldtoppers als Di Maria en Falcao haalde, vergat de oefenmeester echte steunpilaren achterin te halen. Alleen Rojo kan opereren in het centrum van de verdediging. Daarbij komt nog eens kijken dat het elftal veel kampt met blessures. Desondanks is United nog niet het stabiele team waar Van Gaal op had gehoopt. Onlangs liet hij optekenen dat het wel drie jaar kan duren voordat United weer meedoet in de Europese top. De vraag is of Van Gaal van de directie de gelegenheid krijgt om deze termijn vol te maken als coach. Een goed resultaat tegen Arsenal kan de burger in ieder geval goede moed geven. Want ondanks een teleurstellende zevende stek, zijn de verschillen tussen de nummer 4 en 7 slechts twee punten.

Sanchez kan verlies niet voorkomen tegen Swansea

Arsenal is terug te vinden op plaats 6 en leunt voornamelijk op de kwaliteiten van Alexis Sanchez. De Chileen is in vorm en scoort aan de lopende band voor zijn ploeg. Toch verloren de Gunners, ondanks een goal van Sanchez, van Swansea City voor de interlandonderbreking. Trainer Arsene Wenger heeft ook dit jaar weer de hoop op een kampioensschap daarom vroeg in het seizoen opgegeven. Volgens de leermeester is Chelsea van José Mourino dit jaar te sterk. Chelsea is na 11 speelronden nog ongeslagen en staat met een straatlengte voor op de voornaamste concurrenten voor de titel.

Van Persie tegen oude ploeg

Het gevecht tussen Arsenal en Manchester United in Londen is door het kleine verschil op de ranglijst een interessante. Daarnaast is het weerzien met Arsenal voor Robin van Persie speciaal. Van Persie doet het meestal goed tegen zijn oude ploeg en scoorde drie keer in vijf duels. Kan hij ook dit keer scoren in het stadion waar hij successen heeft behaald? [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd Arsenal – Manchester United wordt op zaterdag 22 november 2014 om 18.30 uur gespeeld. Wat wordt het? Denk jij dat Van Gaal in de topper tegen Arsenal wel drie punten kan pakken en zo in ieder geval één concurrent in een directe confrontatie kan verslaan? Of kan Arsenal in eigen huis weer eens winnen van Manchester United. Iets dat al sinds 2011 niet meer lukte? [/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers