Premier League
11/04/2015

Derby in Manchester: United versus City

Derby in Manchester: United versus City
In de Engelse premier league lijken de kaarten voor een groot deel geschud. Chelsea heeft zeven punten voorsprong op Arsenal en is op weg naar het kampioenschap. Daarachter is het echter nog razend spannend. City verloor dit weekend met 2-1 van Crystal Palace en is daardoor gezakt naar de vierde plaats. Manchester United won met 3-1 van Villa is nu derde. In de 32e competitieronde staan beide ploegen uit Manchester tegenover elkaar. Inzet? Plek drie, de eer en de titel beste ploeg van Manchester.

Van Gaal wint van Aston Villa

Door de 3-1 overwinning op Aston Villa is Manchester United stadsgenoot City voorbijgestoken op de ranglijst van de Engelse Premier League. De wedstrijd van komende zondag zal dan ook gaan uitmaken welk team zich de beste voetbalploeg van Manchester mag noemen. Louis van Gaal is alvast vol vertrouwen over een goede afloop voor zijn ploeg: “Natuurlijk speelt vorm een rol in de bezieling van onze tegenstanders en ook onze spelers”, zei Van Gaal tegenover Engelse media. Hiermee doelt de oefenmeester op de supervorm van de Mancunians. "We hebben meer vertrouwen nu, en als de tegenstanders punten verliezen zit dat in hun hoofden.”

Eindfase

City won afgelopen weekend, maar verloor twee van de laatste vier competitieduels. United won de laatste drie duels. Tottenham Hotspur (3-0), Liverpool (1-2) en Aston Villa (3-1) werden met overtuigend spel aan de kant gezet. The Red Devils zijn in vorm, maar de laatste tijd was City op dreef op bezoek bij de aartsrivaal.De laatste drie duels op Old Trafford werden door City gewonnen. De ploeg scoorde in totaal elf keer in de laatste drie derby’s. In november vorig jaar won City in het Etihad Stadium met 1-0. “Dat was een ander Manchester United”, stelt Van Gaal. “Dat was aan het begin van het proces. Momenteel zitten we in de eindfase van het proces", waarschuwt hij de stadsgenoot. Door die vooruitgang kijkt Van Gaal met zeer veel vertrouwen uit naar de derby van komende zondag: “We hebben het team ontwikkeld en het vertrouwen bij mijn spelers is heel hoog. Ook onze prestaties laten zien dat dit niet hetzelfde Manchester United is”, aldus Van Gaal.

Bookmakers kiezen geen partij

Voor een deel zijn de bookies het eens met Louis van Gaal, maar ook City kent nog veel vertrouwen bij de wedkantoren. Hierdoor liggen de quoteringen voor beide ploegen niet heel ver uiteen. Wint United op Old Trafford dan wordt er x 2,50 uitgekeerd aan de gokkers die hierop hadden ingezet. Wint City dan is de quotering: x 2,85. Iets hoger dus, maar het verschil is nihil. Een gelijkspel wordt met een notering van x 3,40 nog het best betaald. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd Manchester United – ManchesterCity wordt op zondag 12 april 2015 om 17:00 uur gespeeld in het Old Trafford stadion in Manchester. Ben je net zo overtuigd als Louis van Gaal Dat United deze wedstrijd wint of zet je liever in op City? Voorspel en Win![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers