Premier League
06/09/2016

Engelse stadsderby: Manchester United tegen Manchester City

Engelse stadsderby: Manchester United tegen Manchester City
Dit weekend staat er een geweldige kraker in de Premier League op het programma. Manchester United speelt in eigen stadion tegen medekoploper Manchester City. Een echte stadsderby waarmee hoge bonussen te verdienen zijn, maar wie van deze twee topclubs gaat deze derby winnend afsluiten? Voelt sterspeler Zlatan Ibrahimovic zich al helemaal thuis in het Old Trafford en stuurt hij Manchester City met niet naar huis? De bookmakers zijn benieuwd naar jouw voorspelling. Aarzel dus niet langer en profiteer van de hoogste pre-wedstrijd quoteringen.

José Mourinho: Manchester United wil kampioen worden

Met José Mourinho aan het roer lijkt het tij weer gekeerd voor Manchester United. De Portugese oefenmeester - die afgelopen zomer deze taak van Louis van Gaal overnam - beheerst met zijn team weer de top van de Premier League. Net als Chelsea en Manchester City heeft de Engelse topclub negen punten. De titel is dan ook het doel op Old Trafford. “Veel andere teams hebben dezelfde ambitie, maar zij durven die niet uit te spreken. Ze zijn behoudend, ze verstoppen zich. Dat is niet onze stijl. Manchester United wil kampioen worden, met alle respect voor de concurrentie. Wij zeggen het tenminste. Misschien moeten we uiteindelijk tevreden zijn met een plek in de top vier, dat ligt aan het verloop van het seizoen”, zegt Mourinho. United versterkte het team deze zomer met Eric Bailly (Villarreal), Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain), Henrikh Mkhitaryan (Borussia Dortmund) en natuurlijk sterspeler Paul Pogba.

Zlatan Ibrahimovic verhuisde bijna naar Manchester City

De transfervrije Zlatan Ibrahimovic stapte begin juli het Old Trafford binnen. De sterspeler komt over van Paris Saint-Germain en had al eerder de kans om naar Engeland te verhuizen. Toch liet Ibrahimovic dit elke keer weer schieten. De Zweed heeft in veel landen al aan de top gespeeld: Nederland, Italië, Spanje en Frankrijk. Engeland ontbrak nog aan de lijst, maar dit had volgens Ibrahimovic geen reden om naar United te gaan. “Ik was twee keer eerder bijna naar de Premier League overgestapt. Eerst naar Arsenal, later naar Manchester City. Maar het kwam beide keren niet rond en het was voor mij absoluut geen noodzaak om nog eens in de Premier League te spelen.” Ibrahimovic scoorde in drie competitiewedstrijden drie keer voor zijn nieuwe club en moet nu dus aantreden tegen de Cityzins waar hij - volgens eigen zeggen - dus bijna onder contract had gestaan. 

Daley Blind blij met nieuwe rol bij Manchester United

Afgelopen zomer draaide de geruchtenmolen over een vertrek van Daley Blind bij United op volle toeren. Desondanks is hij door Mourinho in genade aangenomen. Bovendien kreeg hij een nieuwe positie toegewezen die hij ook tegen City zal bekleden: centrale middenvelder. “Ik heb geen moment getwijfeld. Het is best vreemd je eigen naam op die lijstjes te zien, maar intern kreeg ik geen enkel signaal dat ik weg moest. Ik ben in de voorbereiding keihard aan de slag gegaan, wilde mezelf aan de nieuwe trainer laten zien. Met een positief resultaat. We zijn het seizoen goed begonnen en ik voel me prettig in mijn rol. Ik zou nog steeds linksback of op het middenveld kunnen spelen, maar ik voel me nu echt een centrale verdediger.”

Manchester City zonder Sergio Agüero naar Manchester United

Manchester City begint het duel tegen Manchester United met een behoorlijke tegenslag. City moet het in de stadsderby zonder topscorer Sergio Agüero stellen. De tuchtcommissie van de Engelse bond FA heeft Agüero voor drie wedstrijden geschorst. Afgelopen zondag gaf de Argentijnse spits een elleboogstoot aan Winston Reid tijdens het gewonnen duel met West Ham United (3-1). City-coach Pep Guardiola kan zijn topspits door deze schorsing ook niet opstellen tegen Bournemouth en Swansea City.

Pep Guardiola kijkt uit naar de stadsderbysfeer op Old Trafford

Manchester City manager Pep Guardiola zegt tegen Engelse media dat het United dit seizoen nog niet bekeken heeft, ook niet met het oog op de komende ontmoeting tegen de stadsgenoot. “Tijdens de interlandbreak heb ik de duels van Manchester United teruggekeken. Ook hebben we ons als technische staf verdiept in Borussia Mönchengladbach, onze eerstvolgende tegenstander in Europa. Maar eerst willen we een geweldige prestatie op de mat leggen in Old Trafford. De ambiance zal weer overweldigd zijn. Ik kijk ernaar uit om de sfeer van de stadsderby mee te beleven.” Ondanks zijn enthousiasme over de clash tegen United, heeft Guardiola ook een kritische noot over het duel: “Je weet nooit hoe je spelers terugkeren naar een interlandperiode. Ik had liever voor de break dit duel gespeeld, dan konden we er gezamenlijk naar toewerken. Nu is het maar afwachten hoe mijn spelers ervoor staan”, verklaart de Spanjaard in gesprek met The Sun.

Quoteringen: Manchester United – Manchester City

De wedstrijd quoteringen voor deze Engelse kraker liggen niet ver uit elkaar. Om in te zetten is het handig dat je wat voetbalkennis bezit, want details zullen zondag bepalend zijn. Qua uitkering levert winst van de thuisploeg het minste op. Een zege van de Mancunians zorgt desalniettemin voor een ruime verdubbeling van je inleg: x 2.30. Een gelijkspel krijgt met x 3.30 voor deze derby de hoogste notering mee. Mocht Manchester City aan het langste eind trekken, dan wordt er x 3.20 uitgekeerd aan elke ingelegde euro hierop. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Premier League-wedstrijd Manchester United – Manchester City wordt gespeeld op zaterdag 10 september om 13:30 uur in het Old Trafford. Laat je voorspelling voor deze Engelse kraker achter op voetbalgokken.nl en speel mee met deze zinderende stadsderby! [/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers