Premier League
08/01/2018

Hoge odds voor de halve finale Carabao Cup: Chelsea - Arsenal

Hoge odds voor de halve finale Carabao Cup: Chelsea - Arsenal
De Carabao Cup is één van de (vele) bekertoernooien die in Engeland wordt gehouden. Op deze vaak beladen wedstrijden wordt veel ingezet en dat zorgt voor hoge pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakerkantoren. Vooral de halve finale, die deze week wordt gespeeld, tussen Chelsea en Arsenal is in trek. De twee topteams spelen eerst op Stamford Bridge. Twee weken later zal de return plaatsvinden in het Emirates Stadion. Zorg dat je erbij bent en zet vandaag nog in.

Antonio Conte: “We verdienen het om te winnen”

Nog geen week geleden troffen de teams elkaar nog in de Engelse Premier League. Deze ferme kraker eindigde in het Emirates Stadion in een draw: 2-2. Chelsea-trainer Antonio Conte was hier uiteraard niet blij mee, maar verwittigde de pers na afloop ervan dat Arsenal geen gemakkelijk team is om opzij te zetten. “Dit is voetbal”, zegt de coach. “Wij zijn teleurgesteld, maar verdienen het nu om te winnen en dat kan woensdag in de halve finale tegen Arsenal”, aldus Conte.

Conte: “Iedereen moet er klaar voor zijn”

Chelsea schakelde onder andere Bournemouth (2-1) en Everton (2-1) uit om in deze halve finales te bereiken. “We hebben het verdiend om hier te staan”, zegt Conte. De Italiaanse trainer heeft met zijn team een volle agenda af te werken. Chelsea staat in de Engelse competitie op de derde plaats en gaat wekelijks de strijd aan met Manchester United, dat tweede staat. Ook in de FA Cup is Chelsea nog actief en niet te vergeten de altijd zware Champions League waarin Conte en zijn team tegen FC Barcelona uitkomen. “Het is heel belangrijk om op dit moment van het seizoen over de beste fysieke vorm te beschikken, want we spelen veel wedstrijden en iedereen moet daar klaar voor zijn”, aldus Conte.

Eden Hazard: “Opnieuw twee offensieve teams”

Chelsea-vedette Eden Hazard heeft genoten van de wedstrijd tegen Arsenal afgelopen week. Dat de twee teams elkaar midweeks weer ontmoeten vindt De Rode Duivel geen nadeel, het zal geen sinecure worden beseft hij. Maar dergelijke partijen zijn fantastisch, zo stelt de middenvelder: “Ook voor onze fans is dit heel bijzonder”, zegt de Belg die niet alleen aan de fans denkt. “En ik wil dit soort wedstrijden ook graag spelen. Ik denk dat we opnieuw twee offensieve teams zullen zien die willen scoren”, aldus Hazard op de website van Tribalfootball.com.

Arsène Wenger ziet Londense derby vanaf de tribune

Arsenal trekt woensdag zonder trainer Arsène Wenger naar Stamford Bridge. De coach is voor drie speeldagen geschorst door de Engelse voetbalbond (FA). De Fransman beledigde op oudejaarsavond scheidsrechter Mike Dean in de competitiewedstrijd bij West Bromwich Albion (1-1). De 68-jarige Wenger mistte daardoor de wedstrijd bij Nottingham Forest voor de FA Cup. De wedstrijd tegen Chelsea is zijn tweede strafdag. Ook bij de competitiewedstrijd tegen Bournemouth (zondag 14 januari, red.) is Wenger niet van de partij. Daarnaast kreeg de coach ook nog een boete van 40.000 pond (zo’n 45.000 euro).

Wenger: “Veel spelers zitten aan hun limiet”

Voor The Gunners is het winnen van de Caraboa Cup (EFL) belangrijker geworden nadat het team van Wenger uitgeschakeld is in de FA Cup door ‘laagvlieger’ Nottingham Forest. De oefenmeester koos ervoor om tijdens die match liefst negen wijzigingen aan te brengen in zijn basiself. "We hebben een zwaar programma, veel spelers zitten aan hun limiet en woensdag spelen we alweer tegen Chelsea dus het was bijna onmogelijk om geen veranderingen aan te brengen”, zegt Wenger op de clubwebsite.  Arsenal wist de halve finale gemakkelijk te bereiken. Met teams als Norwich (1-2) Doncaster (0-1) heeft Arsenal zich nog niet zwaar hoeven te bewijzen in de Caraboa Cup. Aankomende woensdag zal daar verandering in komen als het tegen Chelsea speelt.

Wedstrijdoverzicht

Chelsea heeft ten opzichte van Arsenal een groot voordeel. Het aantal gekwetste spelers van Chelsea is lang niet zo hoog als bij tegenstander Arsenal. Middenvelder Barkley Ross is de enige speler die Conte aan de kant moet houden door blessureleed. Bij Arsenal ontbreken verdedigers Sead Kolasinac, Laurent Koscielny en Nacho Monreal. Op het middenveld zitten Aaron Ramsey en Granit Xhaka in de lappenmand en ook de Franse aanvaller Olivier Giroud speelt woensdag door een kwetsuur niet mee.Vorig jaar was Manchester United de winnaar van de Carabao Cup. Chelsea won de titel in 2015 en voor winst van Arsenal moeten ver terug in de vorige eeuw: 1993. Op 24 januari wordt de return gespeeld bij Arsenal. De winnaar van de halve finale zal tegen Manchester City of Bristol City de finale spelen.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Chelsea - Arsenal

De bookmakers schatten de kansen van Chelsea het hoogst in. Het thuisvoordeel en het kleine aantal geblesseerden zijn voor de bookmakers redenen om Chelsea als favoriet aan te wijzen. De pre-wedstrijdquotering voor winst van Chelsea staat met x 1.81 keer je inleg best hoog ingeschaald. Het wordt helemaal feest als Arsenal wint, want dan keren de bookmakers jouw inleg x 4.35 uit. Ook voor een gelijkspel staat met x 3.80 keer de inleg winstgevende odds voor je genoteerd bij o.a. bookmakers als Kroon Casino.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De halve finale van de Carabao Cup Chelsea – Arsenal wordt gespeeld op woensdag 10 januari om 21:00 uur in het Stamford Bridge stadion te Londen. Speel mee tijdens deze Londense derby en zorg dat je de prijzen binnensleept.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers