Premier League
28/12/2016

Hull City – Everton jaarafsluiter voor Koeman en Stekelenburg

Hull City – Everton jaarafsluiter voor Koeman en Stekelenburg
Op vrijdag 30 december sluit Everton het kalenderjaar 2016 af met de competitiematch tegen Hull. Onder leiding van Ronald Koeman beleefd Everton een zeer succesvolle eerste seizoenshelft. Hetgeen een voorlopig zevende stek heeft opgeleverd. Laatste weken worden er echter wat punten gemorst. Kan Everton tegen Hull de draad weer oppakken? We gaan sowieso met een spannende Engelse knaller het jaar uit!

Koeman: “Everton is een project”

De goede resultaten van zijn team verbazen Koeman zelf ook. Recente nederlagen tegen Liverpool (0-1 verlies in de 95e minuut) en Watford (3-2) hebben ervoor gezorgd dat The Toffees uit de Top-5 zijn geduikeld. Een positie waar Everton lange tijd trots bivakkeerde. Dat Everton momenteel zevende staat baart Koeman echter geen zorgen. Zelfs als vrijdag van Hull verloren wordt gaat de Nederlandse trainer met een goed gevoel de winterstop in: “Dit is een project”, aldus Koeman. “Meedoen om de prijzen komt niet binnen een half jaar al tot uiting. Volgend jaar moeten we wel meedoen om de prijzen. Dat moet in januari gestalte krijgen en ook in de zomer. Ik heb het idee dat men dat beseft.”

Stekelenburg onzeker voor duel tegen Hull

Doelman Maarten Stekelenburg had ongewild een belangrijke rol in de 0-1 nederlaag tegen Liverpool. Stekelenburg viel uit met een voetblessure. Zijn Spaanse vervanger Robles werd in de blessuretijd – die door de behandeling van Stekelenburg werd bijgetrokken – in extremis nog gepasseerd waardoor het Liverpool van Wijnaldum met drie punten naar huis ging. Op Tweede Kerstdag – Boxing Day – kon Stekelenburg nog altijd niet keepen of dat tegen Hull wel weer kan is maar de vraag. “Maarten is een twijfelgeval”, zei Koeman over het al dan niet meespelen van de sluitpost tegen Hull City.

“Lukaku belangrijk voor toekomst Everton”

De wedstrijd op Boxing Day werd overigens zeer knap gewonnen door Everton. Het versloeg regerend landskampioen Leicester City in eigen huis met 0-2. Beide goals kwamen van Belgen: Romelu Lukaku en Kevin Mirallas. De Nederlander hoopt dat topspits Lukaku op korte termijn zijn contract bij Everton verlengt. De Belgische spits ligt nu nog tot medio 2019 vast in Liverpool. “Romelu wil graag blijven en vormt een belangrijk deel van de toekomst van Everton”, zegt Koeman.Koeman moet het tijdens het drukke programma rond de feestdagen ook stellen zonder James McCarthy. De Ierse middenvelder heeft een hamstringblessure en staat volgens Koeman twee tot drie weken aan de kant. “Zonde, want die jongen deed het juist goed. Ik maak me wel een beetje zorgen om James, want hij heeft al veel van dit soort blessures gehad.”

Wedstrijdoverzicht

De historie van Hull – Everton is niet zo roemrijk als bijvoorbeeld Liverpool – Everton (The Merseyside Derby) maar beide ploegen speelden afgelopen jaren toch verrassend vaak tegen elkaar. Afgelopen seizoen ontbrak Hull City in de Premier League, maar in 2015 wist Hull in het eigen KC Stadium een knappe 2-0 overwinning te boeken op The Toffees. En dat is niet de enige zege van de thuisploeg op Everton. Zo werd er in 2009 met 3-2 gewonnen. In 2014 en 2008 moest Everton genoegen nemen met een gelijkspel in Hull. De laatste zege in het KC Stadium van Everton dateert van 11 mei 2014. Het werd toen 0-2. Ook toen was Lukaku al trefzeker, de andere goal kwam op naam van James McCarthy die in deze editie dus ontbreekt vanwege een hamstringblessure.Koeman kan ook geen beroep doen op Besic en Kone (beiden hebben een knieblessure), Bolasie en Pennington (spierblessure). Trainer Mike Phelan van Hull City – dat laatste staat met slechts 12 punten uit 18 duels – moet Keane en Luer (knieblessures) en Hernandez (spierblessure) missen. Phelan werd in oktober aangesteld als opvolger van Steve Bruce, die in augustus al ontslagen werd. De nieuwe manager van Hull City heeft vertrouwen in een goede afsluiter tegen Everton: “Het heeft even geduurd, maar er moest van alles geregeld worden. Het is belangrijk dat we nu successen gaan boeken.”

Pre-wedstrijdquoteringen

De bookies geven de nummer laatst uit de Premier League nauwelijks kans tegen het team van Ronald Koeman. Pakken ze net als in 2015 toch drie punten? Dan kunnen spelers op deze uitslag rekenen op een fiks geldbedrag: x 4,50 keer de inleg. Een gelijkspel is iets minder hoog ingeschaald, maar nog altijd zeer aantrekkelijk: x 3,50. Gaat Everton 2016 afsluiten met een driepunter? Dan ontvangt iedereen die dit vooraf correct heeft ingevuld volgens het 1x2-spelsysteem op het wedformulier x 1,85 keer hun inleg retour.Speel verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Premier League-wedstrijd Hull City – Everton wordt gespeeld op vrijdag 30 december om 21:00 uur in het KC Stadium te Hull. Wie pakt de zegekrans in deze match en mag zich vergrijpen aan extra oliebollen tijdens de jaarwisseling?[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers