Premier League
03/10/2014

Kan United op Old Trafford afrekenen met Everton?

Kan United op Old Trafford afrekenen met Everton?
Dat Manchester United door een diep dal gaat op het moment is vrijwel niemand ontgaan. Afgelopen week werd moeizaam thuis gewonnen met 2-1 van West Ham United, mede door een rode kaart van Rooney was het in de slotfase nog billenknijpen voor de Manicusians. Ook Everton is allesbehalve voortvarend gestart in de Premier League. Welke van de twee trekt aan het langste eind zondag?

Everton eindigt voor het eerst in jaren boven MU

Voor het eerst in jaren eindigde Everton vorig seizoen boven Manchester United. Onder de leiding van David Moyes kwam de ploeg uit Manchester niet verder dan een 7e plek, terwijl Everton 5e werd en wel in de Europa League mocht uitkomen. De seizoensstart van beide teams is niet om van naar huis te schrijven, maar het seizoen is ook nog lang. Het kan weleens in het voordeel zijn van Manchester United dat het alleen nog uitkomt in de FA Cup en de Premier League, gezien het drukke speelschema van de resterende titelkandidaten.Onder leiding van Robert Martinez behaalt Everton tot dusver geen geweldige resultaten. In de laatste wedstrijd van de Toffees werd gelijkgespeeld tegen rivaal en stadsgenoot Liverpool in de zogenaamde Friendly Derby. Anders dan bij andere rivalen is de sfeer tijdens deze derby altijd goed en gaan de supporters van beide teams goed met elkaar om. Schraal is wel dat Everton pas één keer wist te winnen in zes wedstrijden. Martinez is er dus alles aangelegen om van Manchester te winnen.

Enorm contrast defensie en aanval Man United

Het contrast tussen de aanval en de defensie is aanzienlijk in Manchester. Van Gaal besteedde een enorm bedrag aan spelers, maar vergat achterin te beginnen. Het centrum van de verdediging lijkt dan ook de kielzog van de Red Devils. In de afgelopen wedstrijden speelde het team van Van Gaal zeker bij vlagen goed aanvallend voetbal, maar bij tegenslagen viel de organisatie als een kaartenhuis in elkaar. De vraag is of de onervaren krachten standhouden tegen Everton en of de aanval met Falcao, Van Persie en Di Maria goed gaat lopen zonder de geschorste Rooney. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']Manchester United – Everton wordt op zondag 5 oktober gespeeld om 13.00 uur. Wat denk jij? Kan Van Gaal nu wel zijn tweede zege van het seizoen achterelkaar boeken? Of steekt Everton daar een stokje voor en klimt het uit het dal waarin het zich nu bevindt? Speel mee en win![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers