Premier League
21/12/2015

Kerstwedstrijd Southampton tegen Arsenal

Kerstwedstrijd Southampton tegen Arsenal
In de Premier League wordt Kerstmis in het stadion gevierd. Op Tweede Kerstdag staan er heel wat wedstrijden op het programma van de Engelse clubs. Southampton, met Ronald Koeman aan het roer, reist af naar Arsenal de nummer twee op de competitielijst. Een zware klus voor Southampton die de laatste paar wedstrijden weinig punten wisten te bemachtigen. Voor Arsenal ligt dit wat anders. De ploeg moet winnen om koploper Leicester bij te benen.

"Kansen krijgen we genoeg"

Southampton, de club waarin Virgil van Dijk, Jordy Clasie en Maarten Stekelenburg (die in het verleden nog in de belangstelling stond van Arsenal) spelen, pakte uit de laatste drie competitiewedstrijden slechts één punt. Trainer Ronald Koeman vindt dat zijn ploeg momenteel vooral te weinig rendement heeft.Niet alleen in de Premier League loopt het niet op rolletjes. De club van Koeman ging pas nog keihard onderuit tegen Liverpool 1-6 in de League Cup. Koeman weet waar de zwakke punten in het team liggen en zal daar verandering in moeten brengen. ''We hebben vooral meer scherpte nodig in de afronding, daarin moeten we zakelijker worden'', concludeerde Koeman. ''Kansen krijgen we genoeg, maar het ontbreekt bij ons nog te vaak aan doelpunten. Ons rendement moet omhoog." Of Koeman dit op Tweede Kerstdag al kan fiksen is natuurlijk nog de vraag. "Het moet echt beter dan in onze vorige wedstrijden'', doelde de coach met het vooruitzicht op de wedstrijd tegen Arsenal. ''We hebben een overwinning nodig, dat is het beste medicijn om het vertrouwen bij ons terug te krijgen."Ook Jordy Clasie wil Southampton van de twaalfde plaats afkrijgen. "In de laatste weken hebben we geen goede resultaten geboekt", vertelt Clasie op de clubsite van Southampton. "Maar we kijken uit naar het duel met Arsenal van zaterdag. We hebben de punten nodig om te klimmen op de ranglijst, want de positie waarop we nu staan is niet onze ambitie. Het is een zware wedstrijd, maar we gaan er voor", aldus Clasie.

"Ik denk dat we te goed zijn om te degraderen”

Ronald Koeman houdt hoop dat Southampton niet verder weg gaat zakken ondanks de zware wedstrijd die de Engelse club Tweede Kerstdag staat te wachten. "Ik denk dat we te goed zijn om te degraderen. We hebben veel kwaliteitsspelers en de concurrentie binnen het team is groot.”Arsenal houdt momenteel met 33 punten de tweede plaats in de Premier League warm. Trainer Arsène Wenger: "Ik ben bijzonder trots op het team. Zowel tactisch als mentaal hebben we het al goed gedaan”, ligt de coach het succes van de club uit London uit. Koploper Leicester staat 5 punten voor TheGunners. Middenvelder Mesut Özil is één van de sterspelers die werkt aan het succes van Arsenal; waaronder de zekerheid op overwintering in de Champions League. "Özil is de assistkoning van de competitie met dertien assists. Spelers die zo veel kansen creëren zijn niet makkelijk te vinden, het zijn bijzondere spelers", zegt Wenger op de clubsite van Arsenal.

Bookmakers

Ronald Koeman en zijn mannen moeten tegen het succesvolle Arsenal dus scherp zijn. De drie punten zijn bijzonder welkom voor Southampton, maar Arsenal zal ze niet cadeau geven. Heb je er toch het volste vertrouwen in dat het Southampton gaat lukken: zet dan in beloon jezelf met een x 3.60 uitkering. Winst van Arsenal krijgt een x 2.05 quotering mee en een gelijkspel x 3.50. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Premier Leaguewedstrijd Southampton – Arsenal wordt gespeeld op Tweede Kerstdag 26 december om 20:45 uur in het St Mary’s stadium te Southampton. Speel mee met deze spannende Engelse wedstrijd en proost Tweede Kerstdag op jouw overwinning. [/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers