Premier League
23/12/2014

Manchester United moet winnen tegen Newcastle

Manchester United moet winnen tegen Newcastle
Afgelopen weekend liet Manchester 2 dure punten onder de spreekwoordelijke ‘kerstboom’ van Aston Villa liggen: 1-1. Het onbedoelde presentje werd gretig uitgepakt door Villa, waardoor United nu tegen 7 punten (10 verliespunten) achterstand op koploper Chelsea aankijkt.

Revanche in thuiswedstrijd

Op Old Trafford zal Machester United zinnen op revanche en met een goed gevoel aan de kerstmaaltijd willen beginnen. Voordat het zover is zullen Robin van Persie en zijn medespelers eerst een appeltje moeten schillen met Newcastle United. Hoewel deze ploeg pas 9e is in de Premier League staat Newcastle bekend om zijn verrassende uitslagen. Het wordt dus oppassen voor trainer Louis van Gaal. De 1-1 tegen Aston Villa zal de succestrainer nog vers in het geheugen liggen, dus nieuw puntverlies zal niet worden getolereerd door Louis. Geruststellend is wellicht de 0-1 thuisnederlaag die Newcastle afgelopen weekend leed tegen Sunderland.

Vroege achterstand proberen te voorkomen

Manchester zal waken voor wederom een vroege achterstand. De treffer van Benteke (Aston Villa) in de 18e minuut betekende dat United moest beginnen aan een inhaalrace. Pas in de tweede helft wist Radamel Falcao de stand gelijk te trekken: 1-1. Een onbegrijpelijke rode kaart voor Villa-speler Agbonlahor veranderde niets meer aan deze stand. Een bizarre rode kaart; zo vond ook Van Gaal: “'Het was een normale tackle. Geen idee waarom de scheidsrechter ineens een rode kaart trok.”Ondanks dit bijzondere voorval leed Manchester dit weekend voor het eerst sinds 2 november weer puntverlies (toen werd met 1-0 verloren van stadsgenoot City, red) en zag het aantal verliespunten ten opzichte van Chelsea oplopen tot 10.

FA Cup of kerstgeschenk?

Wellicht dat de miljoenenploeg al verder kijkt dan het treffen tegen Newcastle United. De grootste kans op een ‘prijs’ heeft United namelijk in de FA Cup. Op 4 januari moet de ploeg aantreden tegen het bescheiden Yeovil Town. De supporters zullen echter winst eisen van hun ploeg en dus zal Robin van Persie nog één keer moeten ‘vliegen’ in 2014 en zijn team op sleeptouw moeten nemen. Door in eigen stadion te winnen van Newcastle zouden de spelers hun trainer - Louis van Gaal - het ultieme kerstgeschenk bezorgen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Premier League wedstrijd Manchester United – Newcastle United wordt vrijdag 26 december 2014 om 16:00 uur gespeeld. Speel mee en win ook mooie prijzen door deze wedstrijd goed te voorspellen! Durf jij het aan?[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers