Premier League
24/11/2016

Nederlanders in Engels duel Southampton versus Everton

Nederlanders in Engels duel Southampton versus Everton
Southampton, de club van Virgil van Dijk en Jordy Clasie, neemt het aanstaande zondag op tegen het Everton van trainer Ronald Koeman en doelman Maarten Stekelenburg. Het Premier Leagueduel wordt gespeeld in het St. Mary’s Stadium van Southampton. De online bookmakers hebben voor deze match de pre-wedstrijd quoteringen scherp vastgesteld. De thuisploeg lijkt favoriet bij de bookies. Kan Ronald Koeman en co drie punten pakken in Southampton? Of steken onze Oranjes Van Dijk en Clasie daar een stokje voor? Speel mee met dit duel uit de Premier League via VoetbalGokken.nl!

Southampton gaat voor thuiswinst

Southampton heeft al vier wedstrijden op rij niet weten te winnen. Afgelopen weekend speelde de club van trainer Claude Puel gelijk tegen het Liverpool van Georginio Wijnaldum: 0-0. De wedstrijd daarvoor tegen Hull leverde helemaal geen punten op (2-1) en ook tegen Chelsea werd verloren (0-2). Om niet verder dan de elfde plaats te zakken, wordt het tijd voor Southampton om weer eens een wedstrijd te winnen.

Claude Puel: “Van Dijk heeft alles”

Ondanks de zwakke reeks van afgelopen weken prijst trainer Claude Puel Southampton-verdediger en Oranje-international Virgil van Dijk wekelijks de hemel in: “Van Dijk heeft alles”, looft Puel Van Dijk. De trainer verwacht ook tegen Everton weer een sterke Van Dijk te zien. “Op fysiek vlak is hij een monster, hij wint alles in de lucht, hij is intelligent en hij is technisch. Hij kan één van de vijf beste verdedigers ter wereld worden.”

Jordy Clasie: “Het is wachten op de kans en die moet je dan grijpen”

Jordy Clasie had een moeilijke seizoenstart na het vertrek van Ronald Koeman, maar maakt de laatste wedstrijden weer steeds meer speelminuten. Momenteel speelt Clasie als linkermiddenvelder. “Ik begin me vrijer, beter en gelukkiger te voelen. Als controleur speelde ik comfortabel voor de verdediging, waar ik veel ballen opeiste en het spel probeerde te verleggen. Nu voer ik mijn taak uit op een andere plek. Ik moet ermee dealen, het is zoals het is. Het is wachten op de kans en die moet je dan grijpen.”

Ronald Koeman: “Ik was het eens met onze supporters”

Ronald Koeman en co hielden afgelopen zaterdag een punt over aan de thuiswedstrijd tegen Swansea City (1-1). De suppoters floten Everton uit nadat die week daarvoor ook al met 5-0 van Chelsea werd verloren. “Ik was het eens met onze supporters, toen ze het team bij de rust begonnen uit te fluiten”, aldus Koeman bij de BBC. “De spelers speelden niet zoals ze kunnen en dat moet in de volgende wedstrijd tegen Southampton wel anders”, aldus Koeman die met Everton op de zevende plek van de Engelse competitie staat.

Maarten Stekelenburg: “Ik werk nu echt naar het weekeinde”

De wedstrijd tegen Chelsea staat Maarten Stekelenburg nog vers in het geheugen. Stekelenburg zag vijf doelpunten in zijn net verdwijnen. Toch kent de doelman betere wedstrijden bij Everton. Nog geen maand geleden hield Stekelenburg nog twee penalty’s van Manchester City-spelers Kevin de Bruyne en Sergio Aguero tegen. Stekelenburg maakt zich dan ook geen enkele zorgen over zijn positie binnen het team van Ronald Koeman. “Over de hele lijn gaat het redelijk dit seizoen. Je werkt nu echt naar het weekeinde toe in de wetenschap dat je speelt. Dat is heerlijk”, aldus Stekelenburg die tegen Southampton ook weer onder de lat zal staan.

Wedstrijdoverzicht

Zowel Southampton als Everton hebben te maken met een aantal geblesseerde spelers.  Bij Southampton is het nog onzeker of Alex McCarthy en Jake Hesketh tegen Everton opgesteld kunnen worden.  Voor Pied Jeremy en Matt Targett is het wel zeker dat de spelers de wedstrijd vanaf de zijlijn moeten bewonderen. Ronald Koeman kan geen beroep doen op Muhamed Besic en Matthew Pennington. Of Koeman Darron Gibson en Arouna Kone kan inzetten is nog afwachten.

Quoteringen voor Southampton - Everton

De bookmakers hebben de pre-wedstrijd quoteringen voor deze wedstrijd tussen de Engelse suptoppers hoog ingeschaald. Zo wordt de inleg al bij verdubbeld bij winst van de thuisploeg Southampton. Die quotering staat in het 1X2-spelsysteem genoteerd op x 1.95 keer je inleg. De quotering voor winst van Everton staat met x 3.70 het hoogst genoteerd. Gok je op een gelijkspel? Dan wordt er x 3.45 keer je inleg uitgekeerd mochten de punten na negentig minuten speeltijd eerlijk verdeeld worden. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Premier Leaguewedstrijd Southampton – Everton wordt gespeeld op zondag 27 november om 17:30 uur in het St. Mary’s stadion te Southampton. Speel mee met de Engelse competitiewedstrijden en win! [/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers