Premier League
24/12/2015

Newcastle United wil op Boxing Day jaar goed afsluiten

Newcastle United wil op Boxing Day jaar goed afsluiten
Het is een moeilijk jaar voor trainer Steve McLaren. De ex-oefenmeester van FC Twente dacht met Newcastle United bovenin mee te kunnen doen. Niets bleek minder waar. Newcastle bivakkeert al de gehele competitie onderin. De laatste weken boekt het team eindelijk wat overwinning, maar The Magpies zijn pas echt op de weg terug als Everton aan de zegekar gebonden kan worden.

Wijnaldum: "We werken keihard om dit te bereiken"

Steve McLaren: "Ze willen spelen en werken. Ze gaan met volle overgave wedstrijden in. Ze zijn een aantal keer tegen een tegenslag aangelopen, maar blijven gaan en presteren op de trainingen. De situatie is dus normaal. We focussen ons gewoon op de wedstrijd tegen Everton. Het wordt voor ons letterlijk en figuurlijk Boxing Day."Volgens Wijnaldum is de weg omhoog weer gevonden doordat manager McLaren altijd rustig is gebleven en is blijven geloven in de mogelijkheden van de groep: "Als hij niet rustig was geweest, had dat meer druk op het team gelegd. Hij blijft altijd positief. Soms is hij kritisch, maar daarna is hij ook weer positief. Dat zegt veel over hem", aldus Wijnaldum.

Sterspeler Everton in belangstelling van Newcastle

Saillant detail is de interesse van Newcastle in de sterspeler van Everton: Steven Naismith. Newcastle is naast Sunderland, Aston Villa, Norwich City en Middlesbrough in de race om de Schotse international in de winterstop in te lijven, zo meldt The Scottish Sun.Dat Newcastle zich bij de geïnteresseerde teams voegt voor de 29-jarige Schot in de aanloop naar het onderlinge duel mag geen toeval heten. Deze tactiek wordt vaker toegepast in de Premier League. Onder het motto "if you can't beat them, join them" hopen de Magpies op deze manier The Toffees te slim af te zijn.

Siem de Jong op weg terug

Oud-Ajaxspeler Siem de Jong heeft een moeilijke start gehad bij Newcastle, maar afgelopen weekend tegen Aston Villa (1-1) stond hij weer eens een keer in de basis. "Het is heel zwaar voor mij, dit zijn pas de eerste wedstrijden voor mij in de Premier League. Maar ik ben blij dat ik weer terug ben. Ik hoop tegen Everton weer negentig minuten mee te kunnen doen", aldus Siem de Jong.Onze landgenoot (en broer van PSV ‘er Luuk de Jong) werd afgelopen weekend nog gewisseld, nadat hij als basisspeler begon. Reden voor die wissel was waarschijnlijk de enorme misser die hij maakte door voor open doel de bal over te koppen. The Magpies stonden op dat moment nog 1-0 voor: "Dat was een belangrijk moment", geeft De Jong tegenover The Shields Gazette toe. "Ik probeer de bal in de korte hoek te koppen, want ik zag dat de doelman in de verre hoek stond. Helaas gleed de bal van mijn hoofd en scoorde ik niet. Daarna werd ik gewisseld, maar desondanks kregen we nog twee grote kansen op de overwinning", waarmee De Jong zijn misser enigszins probeert goed te praten. Hij heeft er alle vertrouwen in dat zijn trainer hem ook tijdens de feestdagen in de basiself posteert. "Ik voel dat we als team stappen maken. Zelf in een wedstrijd waarin niet alles lekker loopt, zoals tegen Aston Villa, weten we een punt te pakken. Thuis tegen Everton moet drie punten mogelijk zijn."

Pre-wedstrijd quoteringen

De bookies laten zich voor dit duel tussen The Magpies en The Toffees weer van hun beste kant zien. De wedkantoren die aangesloten zijn bij VoetbalGokken.nl zien Everton unaniem als favoriet. De uitploeg krijgt desondanks toch nog een hoge quotering: x 2,30. Als Siem de Jong en Georgino Wijnaldum de goede lijn van de laatste weken doortrekken en de overwinning pakken dan wordt aan gokkers op deze uitslag x 3,00 uitgekeerd. In het 1X2 goksysteem levert een draw x 3,40 op. Voor wie liever speelt via de Thuis/Uit-strategie liggen de volgende odds te wachten: x 2,20 voor Newcastle United en x 1,65 voor winst van Everton. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']Het Premier Leagueduel Newcastle United - Everton wordt gespeeld op Boxing Day: Tweede Kerstdag 26 december om 18:30 uur in St' James Park in Newcastle. Plaats je Bet via één van onze aangesloten bookmakers en profiteer van hoge noteringen en aantrekkelijke registratiebonussen![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers