Premier League
14/12/2016

Premier League: Everton – Liverpool populair bij bookmakers

Premier League: Everton – Liverpool populair bij bookmakers
De midweekse wedstrijden in de Engelse Premier League zijn net achter de rug en de wedkantoren worden al direct overspoeld met voorspellingen voor komend weekend. De wedstrijden in de kerstperiode zijn traditioneel extra populair bij Britse gokkers. De wedstrijd Everton – Liverpool staat tot nu toe bovenaan als het gaat om aantal inzetten. Voetbalgokken.nl blikt vooruit op deze topper!

Ronald Koeman: “Ze hebben moeite met agressieve tegenstanders”

Everton bezorgde zich voorafgaand aan de wedstrijd tegen Liverpool een enorme opsteker door midweeks Arsenal met 2-1 te verslaan. Trainer Ronald Koeman had in competitieverband al sinds 30 oktober niet meer gewonnen en was dan ook zielsgelukkig met de zege. Volgens onze landgenoot zijn Arsenal en Liverpool vergelijkbare ploegen: “We kennen hun kwaliteiten, maar weten ook dat ze het lastig hebben met een agressieve tegenstander", aldus Koeman tegenover de BBC. Door de overwinning op Arsenal is hij met zijn ploeg opgeklommen naar de achtste plaats in de Premier League. Een zege op Liverpool zou ervoor zorgen dat Everton weer definitief aansluiting vindt bij de Engelse subtop. Volgens Koeman geen gemakkelijke opgave, want hij beschouwd Liverpool als dé belangrijkste kandidaat om kampioen te worden: “Je verwacht misschien niet dat een manager van Everton dat zegt, maar ze spelen erg goed voetbal en ze horen bij de top”, zei Koeman tegen ESPN. “Ze hebben een doel voor ogen en dat is wat een succesvol team nodig heeft.”Liverpool staat na zestien speelrondes tweede met 34 punten; zes minder dan koploper Chelsea. Koeman: “Het is nog te vroeg om te zeggen wie er favoriet is voor de titel, maar ik ben tot nu toe onder de indruk van Liverpool. Natuurlijk kunnen ze kampioen worden. Ze hebben een goede kans, maar er is veel concurrentie”, en daaronder mag inmiddels Everton ook gerekend worden hoewel de achterstand op The Reds nu al elf punten bedraagt.

Wijnaldum: “Iedereen verwacht dat Liverpool wint”

Afgelopen zomer leek Georgino Wijnaldum nog op weg naar Everton, maar een fantastisch aanbod van Liverpool zorgde ervoor dat de voormalig speler van Feyenoord en PSV nu bij The Reds onder contract staat. Voor Wijnaldum zelf is de wedstrijd tegen het team van Stekelenburg en Koeman niet extra speciaal. Hij geniet van elke match, nadat hij vorig jaar nog wekelijks tegen degradatie moest vechten met Newcastle strijdt hij nu om de landstitel: “Als je veel verliest, voel je je ook slecht als voetballer. Je wilt vertrouwen hebben. Dat was het probleem vorig jaar. Bij iedere nederlaag neemt het vertrouwen af. Dan is het lastig om van het voetbal te genieten en je vrij te voelen.” Een overwinning op Everton zo vlak voor de drukke kerstperiode is dan ook enorm belangrijk voor het elftal, zo vertelt Gino op de website van Liverpool: “We hebben een goed team en winnen bijna iedere wedstrijd, maar de weg is nog lang. We moeten dit volhouden, want alles kan nog veranderen.” Van extra druk is bij de Oranje-international geen sprake. Hij ziet de wedstrijd tegen Everton met veel vertrouwen tegemoet: “'Het is vergelijkbaar met de situatie bij PSV. Daar speelde ik ieder jaar voor de titel. Dat brengt druk met zich mee, maar daar houd ik van. Nu verwacht iedereen dat Liverpool wint en dat is een goed teken.”

Pre-wedstrijd quoteringen

Ook de bookmakers verwachten een zege van het team van Wijnaldum, ook al speelt Everton thuis. Winst van Liverpool wordt in de pre-wedstrijdquoteringen op x 1,91 keer je inleg gequoteerd. Spelen beide elftallen komende maandag gelijk, dan volgt er een uitkering van x 3,50 keer de inleg aan iedereen die een puntendeling heeft ingevuld op het wedformulier. Trekt Koeman de lijn door die tegen Arsenal is ingezet en verslaat het ook Liverpool? Dan ontvangen spelers op deze uitslag in het 1x2-spelsysteem x 4,00 keer hun inleg op de bankrekening.

Wedstrijdinformatie

Beide teams kampen met een behoorlijk gevulde lappenmand. De ziekenboeg bij Liverpool is nog net iets groter dan bij de thuisploeg, maar ook Koeman moet een behoorlijk rijtje spelers missen: Besic (knieblessure), Bolasie, Kone en Pennington (allen lichte spierblessures) zijn geblesseerd en de Engelsman Jagielka ontbreekt vanwege een schorsing. Liverpool-trainer Jurgen Klopp moet het maandag doen zonder: Bogdan, Ings en Can (allen vanwege een knieblessure); Coutinho en Matip (enkelblessures); Sturridge en Grujic zijn vanwege (lichte) kwetsuren niet inzetbaar.De laatste vier confrontaties tussen Everton en Liverpool op Goodison Park eindigden in een gelijkspel: 2-2 (2012), 3-3 (2013), 0-0 (2014) en 1-1 (2015). De laatste thuisoverwinning van Everton op Liverpool dateert al van 17 oktober 2010. Hoog tijd dus om die reeks te doorbreken of pakt Liverpool weer uit met een overwinning op vreemde bodem. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Premier League-wedstrijd Everton – Liverpool wordt gespeeld op maandag 19 december en begint om 21:00 uur in Goodison Park. Speel mee met dit Nederlands getinte duel. Steun jij Stekelenburg en Koeman of ga je voor een driepunter van Wijnaldum en zijn team? VoetbalGokken.nl heeft altijd de hoogste odds voor je klaar staan bij Premier League-duels![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers