Premier League
26/12/2015

Van Gaal en Hiddink tegenover elkaar in strijd der gevallen giganten

Van Gaal en Hiddink tegenover elkaar in strijd der gevallen giganten
Het is onrustig bij Manchester United en ook Chelsea heeft inmiddels afscheid genomen van (voormalig) boegbeeld Jose Mourinho. Waar Guus Hiddink komt (Chelsea) gaat Louis van Gaal (Manchester United). De trainerscarrousel draait op volle toeren en dat is altijd een slecht teken. The Mancunians staan niet eens in de Top-3, Chelsea zelfs niet bij de beste tien.

Chelsea baas op Old Trafford

Manchester United heeft sinds 18 september 2011 niet meer in eigen stadion gewonnen van Chelsea. Vorig seizoen wist Robin van Persie nog ternauwernood een punt te redden voor The Red Devils. Van Persie scoorde de 1-1 in de 94e minuut. Drogba had Chelsea in de eerste helft al op een 0-1 voorsprong gezet.Ook in de andere ontmoeting van de afgelopen jaren lukte het United niet om de volle buit te pakken. Zowel in competitieverbanden als in de diverse bekertoernooien was Chelsea steeds de baas op Old Trafford. Geen goed vooruitzicht dus voor de club die een overwinning zo ontzettend hard nodig heeft. Tweemaal puntverlies na de uitschakeling in de Champions League betekent dat zowel supporters als het bestuur geen enkele misstap nog zullen tolereren.

Mourinho op straat gezet, warm welkom voor Hiddink

Jose Mourinho heeft de Kerst dan toch niet gehaald. De manager van Chelsea werd na de nederlaag tegen Sunderland op straat gezet. Guus Hiddink is voor de rest het seizoen zijn vervanger: "Hij was hier al eens coach", weet Courtois. "Hij deed het toen goed en ik denk dat hij een goeie trainer is. Hopelijk kunnen we met hem snel stijgen in het klassement. We kijken ernaar uit om met hem te werken", aldus de Belg op de clubwebsite.Ook Hiddink kijkt uit naar zijn vijf maanden in Londen: "Het is een fantastische uitdaging. Ze zijn vorig jaar kampioen geworden, maar dan moet er in september natuurlijk gewoon weer gepresteerd worden. Die verwachtingen hebben ze niet waar kunnen maken." Een overwinning tegen Manchester United kan de Nederlandse oefenmeester direct onsterfelijk maken. "De groep beseft dat het beter moet", aldus Courtois die na lang blessureleed weer helemaal terug is bij The Blues. Ook Eden Hazard lijkt op tijd fit voor het duel tegen United. De Rode Duivel is volledig hersteld van zijn blessure en maakte op Boxing Day ook al deel uit van de selectie van Chelsea.

Ook Ivanovic blij met komst Hiddink

Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic uitte zich direct over de komst van de Nederlandse interim-trainer Hiddink: "Hij was degene die me hier een eerlijke kans gaf. Ik weet wat voor werk hij heeft afgeleverd in zijn eerste termijn en ik ben hem nog steeds dankbaar voor die mooie tijd. Nu ligt er een nieuwe uitdaging, in een compleet andere situatie. Ik weet dat hij tot de meest ervaren trainers ter wereld behoort. Hij heeft in veel landen gewerkt en daar ook successen geboekt. Maar ik denk dat zijn eerste taak is om ons te stabiliseren. De wedstrijd tegen United zal een goed beeld geven waar we nu staan", zegt Ivanovic op de clubwebsite."We moeten van winnen zo snel mogelijk weer een gewoonte maken. De manager staat niet op het veld, dat doen alleen wij als spelers", nam Ivanovic zijn nieuwe trainer Guus Hiddink alvast een beetje in bescherming.

Bookmakers

De wedkantoren durven bij het vaststellen van pre-wedstrijd quoteringen geen echte favoriet aan te wijzen. De openingsodd (zonder rekening te houden met het aantal geplaatste bets) staan voor beide ploegen ongeveer gelijk. Vanwege het thuisvoordeel is de uitkering bij winst van The Mancunians iets lager: x 2,50 dan bij winst van Chelsea: x 2,70. Een gelijkspel wordt gequoteerd op x 3,30. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']Het Premier League-duel tussen Man. United en Chelsea wordt gespeeld op maandag 28 december 2015 om 18:30 uur op Old Trafford te Manchester. Speelt u op The Red Devils of gaat u voor Chelski?[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers