Serie A
02/10/2016

Italiaanse Serie-A: een competitie vol met spelopties

Italiaanse Serie-A: een competitie vol met spelopties
Als er één competitie ter wereld is waar regelmatig verrassingen te noteren vallen, dan is dat wel de Italiaanse Serie-A. De topploegen laten hier regelmatig steken vallen. De prestaties van bekende teams zoals Juventus, Inter Milaan, AS Roma en AC Milaan wisselen van jaar tot jaar. Een mooie kans dus om een keer in te zetten op een onverwachte uitslag. De kans dat dit geld oplevert, is in Italië immers het grootst.

Strategisch inzetten

Voordat een inzet wordt geplaatst, zal elke speler eerst goed inventariseren wat de huidige vorm van een bepaald team is. Hierbij wordt meestal gekeken naar de laatste vijf wedstrijden. Deze statistieken zijn een uitstekende graadmeter voor de winstkansen, maar ook de Head 2 Head-statistieken spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de gokstrategie. Tel daarbij op het aantal geblesseerde en geschorste spelers en je hebt in de meeste gevallen een redelijk accuraat beeld van een elftal.Echter als je besluit om te spelen op een wedstrijd in de Italiaanse Serie-A zal je iets verder moeten kijken: wat is de huidige stand op de ranglijst en hoe presteerde het team de afgelopen jaren? Meer dan eens blijkt de kampioen van het vorige seizoen, in het daaropvolgende jaar door het ijs te zakken. Dat is enerzijds te verklaren doordat goede spelers zijn weggekocht en het elftal uitkomt in de Champions League. Deze zware, extra wedstrijden wegen meestal door in de competitie. Maar dit geldt in principe voor alle kampioensploegen. Italië is vooral een buitenbeentje vanwege het geringe niveauverschil tussen de top, subtoppers en de ploegen die onderin meespelen. Zo plaatste het relatief onbekende Sassuolo zich afgelopen seizoen voor de Europa League. Het is dus – nog meer dan anders – belangrijk om strategisch in te zetten, want voor de Serie-A gaat het gezegde: prestaties in het verleden, zijn geen garantie voor toekomst; zeker op!

Topduels

We hebben zojuist geconstateerd dat het spelen op de verrassing je geen windeieren legt, als het wedstrijden in de Serie-A betreft. Uiteraard is hierop vooraf geen enkele garantie te geven, want het is nog steeds zo dat topploegen vaker winnen, dan verliezen. Nog lastiger wordt het als twee van die ploegen tegen elkaar uitkomen. Neem bijvoorbeeld de ultieme stadsderby tussen het Internazionale van trainer Frank de Boer en AC Milaan. Hier is vooraf nauwelijks een pijl op te trekken. Omdat beide clubs altijd in hetzelfde stadion spelen, is hier ook geen sprake van uit- of thuisvoordeel. Hooguit de hoeveelheid supporters op de tribune maakt een verschil. De uitslagen van topduels zijn zeer divers. Het gebeurt regelmatig dat een topploeg als AS Roma er ‘slecht voorstaat’ op de ranglijst, maar wél wint van Juventus. Experts gooien dit op motivatie, wij van VoetbalGokken.nl constateren slechts het verschijnsel en attendeert spelers die via onze website inzetten erop niet blind in te zetten op de schijnbare favoriet bij een topaffiche in de Serie-A. In andere competities – wellicht met uitzondering van de Engelse Premier League – is het gevaar op een miskleun veel kleiner.

Gokstrategieën

De vaststelling dat ‘alles anders is’ bij het spelen op de Serie-A wedstrijden heeft ook gevolgen voor de gokstrategie. Het meest populaire spelsysteem is nog altijd de 1X2. Hierbij doe je vooraf een voorspelling welke ploeg er wint: thuis (1), uit (2) of een gelijkspel (X). Voor de Serie-A zien we dat er vooral veel wordt voorspeld volgens het Half time/Full time (HT/FT) principe. Ook het live-betting is zeer interessant, juist vanwege de grilligheid van deze competitie. Zodra een verrassende score op het bord verschijnt, schieten de quoteringen alle kanten op. Op het juiste moment inzetten op de CS (de eindstand) kan in dat geval vele tientallen euro’s extra opleveren.

AC Milaan – Juventus FC

Neem bijvoorbeeld het duel: AC Milaan – Juventus. Deze wedstrijd staat in speelronde 9 op het programma en zal worden afgewerkt op 22 oktober 2016. Vooraf staan de odds duidelijk in het voordeel van Juventus: x 1.85 bij winst van de Oude Dame. Als thuisploeg AC Milaan wint keren de bookies vooraf x 4.10 uit. Een mooie quotering natuurlijk, maar als Milaan scoort zakt die quotering direct als een baksteen. Dit is voor de ultieme gokker hét moment om een inzet te plaatsen op winst voor Juve. De wedkantoren zullen waarschijnlijk bij het live-betten direct kiezen voor een verdubbeling van quotering als Juventus wint. Deze strategie brengt enige risico’s met zich mee, maar levert over het algemeen wel het meeste op.Ook hier blijft een goede voorbereiding belangrijk: lees altijd goed de berichten over de club waarop je wilt spelen. Soms is er op het veld niets aan de hand, maar heerst er een bestuurscrisis. In dat geval dalen de winstkansen natuurlijk ook. Op VoetbalGokken.nl publiceren we wekelijks artikelen over topwedstrijden. Ook de Serie-A passeert regelmatig de revue, dus komt regelmatig langs op onze website. Wij selecteren vooraf de beste quoteringen die de bookmakers klaar hebben staan voor de voetbalmatches in de Serie-A, maar ook alle andere Europese topcompetities, de Champions League, het Europa League-toernooi, bekerwedstrijden en (oefen)interlands van Oranje.Arrivederci ciao op VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers