Serie A
03/01/2018

Italiaanse Serie-A: eerste speelronde van 2018

Italiaanse Serie-A: eerste speelronde van 2018
Na alle feestdagen draait de Italiaanse voetbalcompetitie komend weekend gewoon weer op volle toeren. Koploper Napoli speelt thuis tegen Verona, Juventus neemt het op tegen Cagliari en AS Roma speelt in eigen stadion tegen Atalanta. Welke odds zijn interessant genoeg om op te spelen? VoetbalGokken blikt vooruit in het Italiaanse voetbal...

SSC Napoli – Verona

De eerste seizoenshelft werd afgesloten met een verrassende koploper. De winterkampioen heet namelijk Napoli, dat onder aanvoering van Rode Duivel Dries Mertens 45 punten verzamelden in de eerste 18 matches. Slechts Ă©Ă©n nederlaag en drie draws hoefden Napoli in te leveren. Inter, Chievo en Fiorentina wisten een puntendeling af te dwingen. Juventus won op verplaatsing bij Napoli met 0-1 en verkleinde hierdoor begin december de achterstand naar 1 punt.

Sarri: “Goed getraind”

Napoli verloor de laatste Champions Leaguewedstrijd voor de winterstop van Feyenoord. Het nieuwe jaar met een overwinning beginnen is dan ook van eminent belang, weet ook Maurizio Sarri die op 2 januari ook al met Napoli tegen Atalanta speelde voor de Coppa Italia: “We hebben tussen Kerst en oudjaar goed doorgetraind om te zorgen dat het probleem niet op het fysieke vlak kan liggen”, aldus Sarri tegenover de Italiaanse zender Sport Premium.

Belgische sterkhouder vertrekt wellicht naar Spanje

In Italië is er veel te doen over een mogelijk vertrek van Dries Mertens bij Napoli. De Rode Duivel tekende vorige zomer een verbeterd contract bij de club uit Napels. Daar hoort echter een aantrekkelijke opstapclausule bij, waardoor het allerminst zeker is dat Mertens er nog bij is als de Italiaanse lijstaanvoerder tegen Verona gaat spelen.

Opvolger Antoine Griezmann

Voor 28 miljoen euro kan de sterkhouder in een andere competitie aan de slag. Spaanse en Italiaanse media melden dat Atlético Madrid - vorige zomer een transferverbod - de Rode Duivel aan zou willen trekken als opvolger van Antoine Griezmann. De Franse spits geniet concrete interesse van FC Barcelona.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Napoli versus Verona

De online wedkantoren keren x 29.00 keer de inleg uit als Verona de match wint. Speel je liever op save en zet jij je geld op een zege van Napoli? Dan ontvang je x 1.11 keer het ingelegde speelbedrag bij bookmaker Guts als de thuisploeg wint. De bookies keren x 9.45 keer de inleg uit als de punten worden verdeeld.

Cagliari – Juventus

Juve staat nog ver achter Napoli en kan dus goede zaken doen door de uitwedstrijd bij Cagliari naar zijn hand te zetten. De Oude Dame rekent daarin vooral op de Argentijnse superspits Mauro Dybala. Volgens trainer Massimaliano Allegri gaat Dybala tegen Cagliari zijn vorm van 2017 opnieuw etaleren: “Dybala is bijzonder belangrijk voor ons, maar in principe beginnen we weer opnieuw. De wedstrijd tegen Cagliari zal ook weer met 0-0 starten. We hopen daar onder andere met goals van Dybala snel verandering in te brengen om de wedstrijd naar ons toe te trekken.”

Geen basisplaats voor Van der Wiel

Bij Cagliari staat Ă©Ă©n Nederlander onder contract: Gregory van der Wiel. De ex-Ajacied speelden tot nu toe slechts vier wedstrijden in de Serie-A. De Uruguayaanse coach Diego Lopez kiest meestal voor Andreolli, Pisacane, Romagna en Ceppitelli in de defensie. De verwachting is dat dit viertal ook tegen Juve weer de posities voor doelman Alessio Cragno zullen innemen.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Cagliari tegen Juventus

De bookmakers hebben de pre-wedstrijdquoteringen zorgvuldig ingeschaald. De hoogste quotering x 8.75 keer de inleg staat voor je klaar als Cagliari wint. Is er aan het eind van de wedstrijd geen winnaar? Dan ontvangt elke speler hierop x 4.95 keer het speelbedrag retour. Winst van Juventus staat op x 1.38.

AS Roma – Atalanta Bergamo

De andere kraker in de twintigste speelronde gaat tussen AS Roma en Atalanta Bergamo. Roma is de nummer vijf en Atalanta staat op een keurige zevende stek. Kan het team van Kevin Strootman en de nog altijd geblesseerde Rick Karsdorp het toptrio Inter, Juventus en Napoli in het vizier houden of gaat Atalanta verrassen? Roma bewaard niet al te goede herinneringen aan duels tegen de Bergamasken, die vorig seizoen nog vierde werden in de Serie-A en daardoor dit seizoen in de Europa League mocht uitkomen. Vorig seizoen werd het 1-1 en ook in de ontmoetingen daarvoor werden regelmatig punten verspeeld.In het seizoen 2015/2016 verloor Roma zelfs in eigen stadion. Het werd toen 0-2. De match daarvoor kon ook niet gewonnen worden door de Giallorossi. Associazione Sportiva Roma 1927 kwam in 2015 niet verder dan 1-1 toen Atalanta op bezoek kwam. Het mag dus met recht een angstgegner genoemd worden voor de club van Strootman en Karsdorp.

Pre-wedstrijdquoteringen voor AS Roma tegen Atalanta

De bookmakers zijn er wel uit: AS Roma is de favoriet van deze match. Toch staat er voor winst van de thuisploeg nog een fraaie odd van x 1.66 keer de inleg genoteerd. Voor winst van Atalanta wordt er met x 5.05 keer het speelbedrag duidelijk wat hoger ingeschaald. Sterker nog: dit is de hoogste odd van deze wedstrijd! Ook voor een gelijkspel hebben de bookies met x 4.10 keer de inleg een hoge quotering aangevinkt.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Serie A-wedstrijden Napoli – Verona en AS Roma – Atalanta worden gespeeld op zaterdag 6 januari. In Napels is het startsignaal om 15:00 uur te horen in het San Paolo stadion. AS Roma trapt om18:00 uuraf tegen Atalanta in het Olimpico stadion te Rome. Cagliari – Juventus sluiten de voetbalavond af en beginnen om 20:45 uur in de Sardegna Arena te Cagliari. Wat je voorspelling ook is: speel mee en begin 2018 goed als je voorspelling uitkomt![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers