Serie A
21/12/20202 reacties

Nederlanders strijden in Serie A om winst bij Bologna vs Atlanta Bergamo

Nederlanders strijden in Serie A om winst bij Bologna vs Atlanta Bergamo
In de Italiaanse Serie A worden aanstaande dinsdag en woensdag de laatste drie punten van dit jaar bij elkaar geveegd. Bologna treft woensdag Atalanta Bergamo en in beide teams spelen landegenoten van ons mee. Welke ploeg pakt nog een driepunter en welk team zit de komende feestdagen op de blaren? Laat jouw voorspelling achter via VoetbalGokken en win!

Sinisa Mihajlovic: “Agressief spelen tegen Atalanta”

Bologna FC 1909 draait in de middenmoot van de Serie A mee en met de wedstrijd tegen Atalanta Bergamo op het programma staat er voor de ploeg van trainer Sinisa Mihajlovic een lastige opdracht te wachten. “Atalanta behoort tot de besten van Italië. We moeten agressief spelen om een resultaat neer te kunnen zetten. We moeten hard werken om drie punten te verdienen”, zegt de trainer van Bologna in zijn voorbeschouwing op de clubwebsite.

“Onze ranking verbeteren”

De trainer van Bologna hoopt met een zege op Atalanta het eerste deel van het seizoen goed af te kunnen sluiten. “Ons doel moet zijn om elk jaar te verbeteren en het team competitief maken. Met de beste spelers willen we groeien en de ranking verbeteren, maar dan moeten wij onze dingen goed doen tegen Atalanta”, aldus de trainer van onze landgenoten Stefano Denswil, Mitchell Dijks en Jerdy Schouten.

Gian Piero Gasperini: “Jaar waardig afsluiten bij Bologna”

Ook Atalanta Bergamo-trainer Gian Piero Gasperini wil dit eerste deel van het seizoen zo hoog mogelijk eindigen op de ranglijst van de Serie A. Met de zevende plek in de Italiaanse competitie is er voor Atalanta nog veel werk te doen. Trainer Gasperini kan daar woensdag met zijn team al een begin aan maken. “Wij willen het jaar waardig afsluiten bij Bologna”, zegt de coach van onder andere Hanse Hateboer, Sam Lammers en Marten de Roon.

“Resultaat doortrekken naar Bologna”

Afgelopen weekend werd er thuis in Bergamo met 4-1 gewonnen van AS Roma, de nummer vier van de competitie. Dat is volgens de trainer een goed begin van de week. “Dat was een schitterende wedstrijd en dat resultaat trekken wij graag door naar de uitwedstrijd in Bologna”, zo besluit Gasperini.

Statistieken

In de Serie A moet Atalanta Bergamo het doen met de zevende plek. De ploeg uit Bergamo heeft 21 punten en dat zijn er tien minder dan koploper AC Milan. Ook de nummer acht Lazio Roma heeft 21 punten en speelt deze week uit bij de koploper uit Milaan. Bologna staat veertiende met veertien punten uit dertien duels.

Head 2 Head

Atalanta Bergamo had het in de laatste wedstrijd in en tegen Bologna zwaar en verloor er met 2-1. In 2018 was Atalanta tweemaal de baas over de ploeg uit Noord-Italië: 0-1 en 1-2. Bologna won voor het laatst in 2015 van Atalanta. Met 3-0 voor Bologna was de ploeg veel te sterk voor de gasten uit Bergamo.

Huidige vorm Bologna FC 1909

Al vier duels op een rij heeft Bologna niet gewonnen. Tweemaal werd er gelijkgespeeld: bij Spezia 2-2 en Torino 1-1. De duels tegen Inter 3-1 en AS Roma 1-5 gingen verloren. Eind november werd de laatste zege geboekt, al was deze magertjes. Van Crotone werd met 1-0 gewonnen.

Huidige vorm Atalanta Bergamo

De laatste competitieweek van dit jaar begon voor Atalanta met een thuisoverwinning op AS Roma: 4-1. De ploeg uit Bergamo wist een week eerder niet te winnen van Juventus 1-1 in Turijn. Ook werd er twee weken geleden gewonnen va Fiorentina 3-0. Eind november ging de thuiswedstrijd tegen Hellas Verona wel met 0-2 verloren.

Lappenmand

Bologna kampt met een lange blessurelijst. Zo kan de Nederlander Jerdy Schouten door een blessure niet van start gaan. Ook Ibrahima Mbaye (blessure), Aaron Hickey (gezondheidsklachten), Nicola Sansone (blessure), Lukasz Skorupski (blessure), Riccardo Orsolini (blessure), Andreas Skov Olsen (blessure) en Federico Santander (knieblessure) zullen niet van de partij zijn.Ook bij Atalanta zijn niet alle spelers fit. Zo zullen woensdag Mattia Caldara (blessure), Mario Pasalic (pubalgie), Matteo Ruggeri (blessure) en Marco Tumminello (blessure) niet spelen tegen Bologna. Cristian Romero moet met zijn vier bijeengeraapte gele kaarten oppassen voor nog een prent.

Prognose

Normaal gesproken zal Atalanta de sterkste ploeg moeten zijn van deze ontmoeting en daar baseren wij onze wedtip ook op. Wij vullen een 2 in op het wedstrijdformulier van de bookmakers. De gemiddelde quoteringen die bij deze wedstrijd horen vind je in onderstaand odd-overzicht.

QuoteringenBologna FC 1909 – Atalanta Bergamo

De hoogste odd van deze wedstrijd staat op x 4.15 keer je inleg en wordt uitbetaald als Bologna thuis weet te winnen van Atalanta.In het 1X2 spelsysteem van Koning TOTO vind je voor een gelijkspel in Stadio Renato Dall'Ara een quotering van x 3.90 keer je inleg. De odd voor een overwinning van Atalanta Bergamo staat gemiddeld op x 1.71 keer het ingezette speelbedrag!
De Serie A wedstrijd Bologna FC 1909 – Atalanta Bergamo wordt gespeeld op woensdag 23 december om 20:45 uur in Stadio Renato Dall'Ara te Bologna. Welke ploeg met Nederlandse spelers wint volgens jou? Voorspel deze wedstrijd juist via VoetbalGokken.nl en scoor torenhoge beloningen bij een winnende weddenschap op deze Serie-A wedstrijd!

De beste Online Bookmakers