Serie A
26/04/2017

Serie-A: Romeinse stadsderby AS Roma - SS Lazio

Serie-A: Romeinse stadsderby AS Roma - SS Lazio
In de Italiaanse Serie-A staat dit weekeinde de altijd beladen stadsderby tussen AS Roma en SS Lazio Roma op het programma. Ook voor de Nederlanders Kevin Strootman (AS Roma) en Wesley Hoedt en Stefan de Vrij (SS Lazio) die bij de Romeinse ploegen onder contract staan is zondag een speciale dag. De bookmakerkantoren hebben de pre-wedstrijdquoteringen zeer scherp gezet, waardoor ook voor spelers bij VoetbalGokken.nl deze derby tot de laatste minuut spannend blijft.

AS Roma-trainer Luciano Spalletti: “Als ik niet win, dan vertrek ik”

Voor AS Roma-hoofdcoach Luciano Spaletti is de Serie-A het belangrijkste doel van dit seizoen. Niet geheel toevallig werd zijn team door Lazio uitgeschakeld in het bekertoernooi, waardoor de competitie het enige overgebleven hoofddoel werd. De trainer deed vorige week een opmerkelijke uitspraak bij Sky Sports. “Als ik de Scudetto niet win, dan vertrek ik”, stak hij zijn ambities niet onder stoelen of banken. Na de puntendeling tegen Atalanta bedraagt de achterstand op Juventus acht punten. Voor Kevin Strootman was dat puntverlies juist de reden om het kampioenschap uit zijn hoofd te zetten: “We focussen ons op de tweede plaats. We willen alles winnen, zeker tegen Lazio. Maar de eerste plek wordt heel lastig, omdat Juventus maar blijft winnen”, aldus de nuchtere international. Van vermoeidheid is, ondanks het feit dat dit weleens beweerd werd bij Roma, volgens Strootman geen sprake. Hij en zijn team zijn dat ook klaar voor de altijd beladen stadsderby tegen Lazio: “We zijn professionals en moeten zorgen dat we er klaar voor zijn om elke drie dagen een wedstrijd te spelen.

Lazio Roma-trainer Inzaghi: “Wij weten wat deze derby voor het volk betekent”

Zoals elk team dat nog Europees actief is of in de bekerfinale staat heeft ook Lazio een bomvol programma. Die bekerfinale behaalde ze overigens begin deze maand door met 3-2 te winnen van AS Roma. Een slopende wedstrijd, mede vanwege de derby-emoties bij spelers en supporters die niet anders willen dan AS Roma in een onderling duel verslaan. En uitgerekend die ploeg komt in deze drukke periode nogmaals voorbij. Simone Inzaghi: “We zullen moeten herstellen van lichamelijke en geestelijke energie en ons voorbereiden voor weer een grote wedstrijd tussen onze stadsgenoten. Een zeer belangrijke wedstrijd voor het vervolg van de competitie. We hebben een gecompliceerde agenda, maar ik ben ervan overtuigd dat er in Italië geen enkele wedstrijd spel eenvoudig is. Bovendien weten wij wat een derby voor ons volk betekent. Wij kunnen onze fans grote vreugde bezorgen door te winnen, maar ook in diepe rouw dompelen als we thuiskomen met een nederlaag.”

Hoedt: “Hier is voetbal politiek, haat en liefde”

De temperamentvolle Italiaanse stijl is inmiddels ook Wesley Hoedt eigen geworden. De Oranje international van Lazio is dan ook extra gemotiveerd voor de komende derby: “In Italië is voetbal meer dan voetbal. ”Hier is voetbalcultuur, politiek, haat en liefde. In Nederland is het voetbal negentig minuten per week. Hier gaat het zeven dagen per week door. Interessant en ingewikkeld”, vertelt Hoedt, die soms het idee heeft dat buitenstaanders weinig begrijpen van het fenomeen calcio. “Dat zijn de mensen die het Italiaanse voetbal alleen in zijn huidige staat kennen en hier nog nooit een wedstrijd hebben gezien. De wedstrijden worden in Italiaanse stadions intens beleefd.“Voor Wesley Hoedt zelf kwam recent pas de erkenning van zijn goede spel toen hij werd opgeroepen voor het Nederlands Elftal. Hoewel dit avontuur niet goed afliep, weet Hoedt zich nog altijd gesteund door goede resultaten in de Italiaanse competitie. Voor Lazio is de Nederlander nog altijd een belangrijke schakel in het team dat het zondag opneemt tegen de stadsgenoot. De Hoedt heeft het dan ook enorm naar zijn zin bij zijn huidige werkgever: “Voetbal is hier net politiek en dat heeft echt zijn charme. De Eredivisie is een mooie competitie, maar er zit verder geen verhaal omheen. De Serie A heeft veel verschillende dimensies, maar die moet je wel leren begrijpen.” Dat kan volgens Hoedt op maar één manier: “Bekijk eens een Italiaanse wedstrijd in het stadion. Dan praat je wel anders”, zo vertelt De Hoedt openhartig in Voetbal International.

Stefan de Vrij: “In een derby is er nooit een echte favoriet”

Stefan de Vrij liet onlangs in een uitgebreid interview met Metro al zijn licht schijnen over de aankomende derby tegen AS Roma. Een wedstrijd waarin hij als centrale verdediger een belangrijke taak heeft om de counters van de thuisploeg in de kiem te smoren: “Wij willen opbouwen en hoog druk zetten’, waardoor we vaak met veel ruimte achter onze rug spelen.” In dat proces is juist zondag een belangrijke rol weggelegd voor De Vrij. „Ik ben steeds meer gaan communiceren. Ik geef aan wanneer er druk wordt gezet, let erop hoe iedereen staat. Ik doe dat ook voor mezelf, omdat ik op die manier mezelf minder snel in de problemen breng.” Over de derby tegen Lazio liet de Nederlander zich op Sportface.it enigszins op de vlakte: “In de derby is er nooit een echte favoriet, Dat zagen we al in de Cup. Maar ook zondag zal dat weer zo zijn vooral omdat beide ploegen moeten winnen, wij voor onze vierde plaats en zij om tweede te blijven.”

Wedstrijdoverzicht

De Romeinse stadsderby zorgt altijd voor spektakel en vaak ook voor veel doelpunten. Als AS Roma thuis speelt vallen er overigens meestal minder goals dan bij een thuiswedstrijd voor Lazio. Op 8 november 2015 boekte AS Roma een simpele 2-0 zege op de Romeinse broer. Ook in 2013 eindigde dit duel met dezelfde cijfers. Tussendoor werd er in 2014 met 2-2 gelijkgespeeld: 2-2.AS Roma-speler Florenzi moet deze Romeinse stadsderby aan zich voorbij laten gaan vanwege een knieblessure. Ook Totti en Emerson zijn twijfelachtig voor het duel van zondag. Bij Lazio moeten ze het in ieder geval stellen zonder Marchetti. De Italiaan kampt met knieklachten. Het meespelen van Murgia (ziek) en Radu (kuitblessure) is op het moment van schrijven nog onzeker.

Pre-wedstrijdquoteringen voor AS Roma - Lazio

De bookmakers maken gehakt van de kansen voor SS Lazio. Volgens hen heeft de ‘uitploeg’ maar weinig kans op een nieuwe zege tegen de stadgenoot. Er staat dan ook een hoge odd klaar voor een inzet op Lazio Roma: x 4,10. Een gelijkspel wordt eveneens hoog ingeschaald door de bookies: x 3,70. Een thuisoverwinning van AS Roma staat ook nog redelijk hoog: x 1,82.Speel verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De competitiewedstrijd in de Serie-A tussen AS Roma en SS Lazio wordt gespeeld op zaterdag 30 april om 12:30 uur in Stadio Olimpico te Rome. Hoe gaat het onze landgenoten af in de altijd beladen en sfeervolle Italiaanse derby? Speel mee en win fantastische geldprijzen via VoetbalGokken.nl! [/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers