Serie A
07/03/2021

Serie A topper: Inter Milan vs. Atalanta Bergamo

Serie A topper: Inter Milan vs. Atalanta Bergamo
Aanstaande maandag staat Inter Milaan in de Italiaanse Serie A tegenover Atalanta Bergamo. Een regelrechte topper tussen de koploper en de nummer vier in de competitie. Wie gaat er als winnaar van het veld stappen maandagavond? Worden het de mannen uit Milaan, met onder meer Stefan de Vrij en Romelu Lukaku of gaan Marten de Roon, Hans Hateboer en Sam Lammers zingend weer naar huis?

Antonio Conte: “Atalanta Bergamo is een gevaarlijke ploeg”

Inter trainer Antonio Conte weet waarover het praat als het om Atalanta Bergamo gaat. Conte was namelijk zelf enige tijd de hoofdtrainer bij Atalanta. Nu staat hij aan het roer bij Internazionale en ontvangt daarmee maandagavond zijn oude ploeg. En Conte beschrijft de bezoekers als ‘het zwarte gevaar’ uit Bergamo: “Atalanta is een gevaarlijke ploeg dat soms als een wild beest slachtoffers maakt.”

“We wonnen slechts één keer van Atalanta”

Conte won de laatste negen thuiswedstrijden, de beste statistiek voor Inter sinds 2011! Echter de statistiek tegen Atalanta Bergamo is een stuk slechter: “We wonnen slechts één van de laatste zes duels tegen Atalanta. We weten dus waar we aan beginnen”, aldus Conte in La Gazetta dello Sport.

Gian Piero Gasperini: “Inter is de moeilijkste tegenstander in de Serie A”

Atalanta Bergamo maakt dus behoorlijk wat indruk in de onderlinge duels tegen Inter. Toch is Atalanta coach Gian Piero Gasperini vol lof over Inter. “Inter is van alle concurrenten die we in de Serie A hebben de moeilijkste tegenstander. Het wordt een mooie test, ook met het oog op de return in de achtste van de Champions League tegen Real Madrid.”

“We zitten in een goede flow”

Gasperini kan echter op twee oren gaan slapen, want Atalanta lijkt de laatste weken onklopbaar te zijn in de Italiaanse competitie. Gasperini geniet, maar beseft dat het ook zo weer over kan zijn: “We zitten in een goede flow en staan er goed voor in de competitie. Maar de verschillen zijn klein, dus we zullen ook tegen Inter weer vol gas moeten geven.”

Statistieken

Inter staat eerste in de Serie A. De ploeg heeft 59 punten behaald uit de eerste 25 speelronden en begint met een voorsprong van exact tien punten op Atalanta Bergamo aan deze topper.Atalanta Bergamo staat met die 49 punten op een vierde plaats. Daarmee heeft het evenveel punten als Juventus, maar de ploeg uit Turijn heeft nog één wedstrijd tegoed. AS Roma zit Atalanta op de hielen met 47 punten staat het slechts twee punten onder de formatie uit Bergamo.

Head 2 Head

Conte verklapte het al een beetje: Atalanta is de afgelopen tijd heer en meester in de duels tegen Inter. De wedstrijd in Bergamo tussen Atalanta en Inter eindigde eerder dit seizoen in 1-1. En dat was ook de uitslag toen Atalanta voor het laatst naar Milaan trok om tegen Inter te spelen: 1-1.

Huidige vorm Inter Milan

Atalanta mag dan in goede vorm steken, maar ook Inter doet het bepaald niet slecht. De ploeg uit de Italiaanse modestad verloor dit jaar pas twee keer: op 6 januari van Sampdoria (2-1) en op 2 februari in de Copa van Juventus (1-2). Ook speelde het drie keer gelijk: 2-2 tegen AS Roma, 0-0 bij Udinese en 0-0 wederom in de Copa tegen Juventus. Alle overige duels werden winnend afgesloten.

Huidige vorm Atalanta

Het is al een paar keer gezegd: Atalanta zit in een goede flow en wint wedstrijd na wedstrijd. Afgelopen weekend werd dat nog maar eens kracht bijgezet door een klinkende 5-1 thuisoverwinning op Crotone.In de UEFA Champions League moest het twee weken geleden wél een nederlaag slikken. Real Madrid was met 0-1 te sterk voor de equipe uit Bergamo.

Lappenmand

Bij Inter is iedereen fit! Wel moeten Lukaku, Brozovic, Barella en Bastoni allen oppassen voor een boeking. Een gele kaart betekent namelijk dat ze een automatisch schorsing van één duel krijgen opgelegd.Bij Atalanta Bergamo zitten Hateboer en Lammers gezellig samen Nederlands te praten in de lappenmand. Hateboer heeft een voetkwetsuur, Lammers een spierblessure.

Prognose

Wij voorspellen bij de online goksites een 3-1 zege voor Inter. De lange reeks van wedstrijden waarin Inter niet van Atalanta kon winnen eindigt maandag, zo verwachten wij. Of dit de correcte voorspelling wordt moeten we afwachten, maar we kunnen nu wel alvast bekijken wat de potentiële winstbonus is als wij gelijk krijgen!

Quoteringen Inter Milan – Atalanta Bergamo

Bij de online bookmakers wordt voor het duel tussen Inter Milan tegen Atalanta een quotering x 1.98 keer het ingelegde speelbedrag uitgekeerd als Inter maandagavond wint. Gaat Atalanta met drie punten op zak terug naar Bergamo? Dan ontvangen spelers die dat voorspelden bij de bookies gemiddeld x 3.38 keer hun inleg!Een gelijkspel zorgt voor de hoogste odds! De winstbonus bij een gelijkspel loopt bij TOTO.nl op naar een quotering ter hoogte van x 3.60 keer je inleg! Dit zijn wellicht quoteringen bij de bookmaker die de moeite waard kunnen zijn om een gokje op te wagen.
De Serie A topper Inter Milan – Atalanta Bergamo wordt gespeeld op maandag 8 maart en begint in Estadio Giuseppe Meazza om 20:45 uur. De pre-odd vervallen zodra de bal rolt. Zet op tijd in om kans te maken op mooie bonussen of ga tijdens de wedstrijd naar onze bookmakerspagina om live te gokken!

De beste Online Bookmakers