EK 2021
25/06/2016

België in achtste finales tegen Hongarije

België in achtste finales tegen Hongarije
België heeft na een bloedstollend slot in Poule E de knock-outfase bereikt. Door een 0-1 zege op Zweden zijn De Rode Duivels als nummer twee doorgestoten naar de achtste finales. Hierin moeten onze zuiderburen het opnemen tegen Hongarije, die groepswinnaar werd in Poule F en wist daarmee onder meer Portugal achter zich te houden. De bookmakers zien het Belgische team als één van de grote favorieten voor de Europese titel. Alleen thuisland Frankrijk en Duitsland maken volgens de bookies meer kans. De kans dat België Europees kampioen wordt is volgens de gokexperts momenteel 11 tegen 2.

De Bruyne: “Tegen Hongarije gaan we niet makkelijk winnen”

“Op naar de volgende was het eerste dat we in de kleedkamer zeiden”, luidt het bij De Bruyne op Sporza. “We willen zo ver mogelijk geraken. Tegen Hongarije gaan we niet makkelijk winnen. Mensen verwachten dat we die gaan wegblazen maar we moeten daar respect voor tonen. Tuurlijk zitten we graag in dit deel van de tabel. We gaan eenzelfde type wedstrijd spelen als hiervoor en dat gaat niet makkelijk worden.”

Nog geen topvorm

Ex-Ajacied Thomas Vermaelen erkent dat de poulefase niet vanzelf ging voor zijn land: “We hebben er hard voor moeten knokken. Ik ben blij dat we aan het langste eind hebben getrokken.” De wedstrijd tegen Hongarije zal ook weer hard werken worden, verwacht de voormalige centrumverdediger van Ajax: “Daar moeten we weer attent zijn”, vertelt Vermaelen. Ook de Belgische doelman Thibaut Courtois zag dat zijn team het moeilijk had tegen Zweden, maar ziet – mede dankzij de loting – wel kansen om ver te komen: “Het is belangrijk dat we nu een gunstig verloop kennen van het toernooi. Al mag je Hongarije niet onderschatten. Ze zijn niet voor niets eerste geworden in hun groep.”

Ex-PSV ster Balázs Dzsudzsák sterkste man bij Hongaren

Voor doelman László Köteles is de wedstrijd tegen België wel heel speciaal. De sluitpost speelt in de Jupiler Pro League bij Racing Genk en komt nu dus uit tegen zijn tweede thuisland: “Op een superdag kunnen we België kloppen", vertelt hij tegen HLN.be.“Iedereen vecht voor mekaar en dat is sinds kort één van de grootste sterktes van dit team. Balázs Dzsudzsák (ex-PSV, nu Bursaspor, red.) is bij Hongarije dé sterke man. Als ik zie hoe hij zich dubbel-plooit in het teambelang, dan weet ik dat het goed zit. De Hongaarse ploeg bestond vroeger uit een verzameling van individualisten. De spelers zagen zich als vedetten en dachten enkel en alleen aan zichzelf. Dat is de reden waarom het vóór dit EK al 44 jaar geleden was dat wij nog eens meededen op een groot toernooi. De ommekeer is er gekomen onder de vorige bondscoach, Pál Dárdai. Hij heeft de nationale ploeg een eigen identiteit gegeven. Ze spelen niet meer voor zichzelf, maar voor het land. Het grote strijdershart ligt aan de basis van dit succes.”Balázs Dzsudzsák was na de wedstrijd tegen Portugal de held van zijn land. Hij kijkt dan ook met plezier terug op het duel: “Ik ben heel erg blij dat het me in zo'n wedstrijd is gelukt voor het eerst in mijn leven twee keer te scoren op een EK.” Hongarije mag zich mede dankzij zijn treffers gaan opmaken voor de achtste finale, waarin België de tegenstander zal zijn: “Ik ben heel blij, maar het belangrijkste is het teamwork, het resultaat en de doelpunten. Ook zondag zal dat weer zo zijn”, aldus Dzsudzsák op VI.nl.

Pre-wedstrijd quoteringen

De bookmakers blijven geloven in de Belgen. Ondanks dat Hongarije als groepswinnaar de knock-outfase wist te bereiken en België pas een paar minuten voor tijd de bevrijdende treffer binnentikte zijn De Rode Duivels favoriet. De pre-wedstrijd quotering voor Hongaarse winst staat op een zeer ruime x 6,75. Kraait België victorie dan wordt x 1,62 de inleg uitgekeerd. Een gelijkspel (na 90 minuten) wordt ingeschaald op x 3,40. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']Het duel Hongarije – België wordt gespeeld op zondag 26 juni om 21:00 uur in Toulouse. Wie bereikt de kwartfinale? Laat nu je voorspelling achter en pak die extra hoge pre-wedstrijd quotering. Nieuwe speler?[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers