EK 2021
29/06/2016

België op jacht naar plek in halve finale

België op jacht naar plek in halve finale
De Rode Duivels zijn na een valse start (verlies tegen Italië) op stoom gekomen. De 4-0 overwinning tegen Hongarije geeft De Rode Duivels nog meer vertrouwen in een goede afloop, maar dat is buiten Wales gerekend. De Welshman bereikte de kwartfinale door een enerverende zege op Noord-Ierland. De bookmakers kiezen partij voor de Belgen. Wie kies jij?

Thomas Vermaelen geschorst

Een smetje op het blazoen van de Belgische triomftocht is de schorsing van ex-Ajacied Thomas Vermaelen. De verdediger, die tegenwoordig voor FC Barcelona uitkomt, pakte tegen Hongarije zijn tweede gele kaart en is daardoor out voor de kwartfinale. Toby Alderweireld (ook als voormalig Ajacied) krijgt nu waarschijnlijk Jan Vertonghen naast zich in de wedstrijd tegen Wales. Ook hij speelde in het verleden voor Ajax en is volgens Alderweireld klaar voor zijn debuut op dit EK: “Als de coach inderdaad ervoor kiest om Vertonghen in de wedstrijd tegen Wales naast mij te posteren, dan ben ik ervan overtuigd dat Jan de kwaliteiten heeft om die positie goed in te vullen”, zo vertelt hij aan de NOS. Alderweireld ziet de nationale ploeg van België iedere wedstrijd sterker worden en put daaruit vertrouwen voor het duel van komende vrijdag: “We zijn in een stijgende lijn en dat moeten we zo blijven houden.”

Uitblinker Hazard: “We hopen op nog mooiere dromen” 

Eden Hazard (Chelsea) begon – net als zijn teamgenoten – wat flets aan dit EK, maar speelde tegen Hongarije de sterren van de hemel. Hazard durft verder te kijken dan Wales en rekent daarbij op steun van het Belgische publiek: “We hopen op nog mooiere dromen. We staan nu in de kwartfinale, vrijdag in Rijsel (Lille, red.). Dat is vlak bij ons, dus ik hoop daar veel Belgen te zien!”Naast Hazard blonken de afgelopen wedstrijd vooral de invallers bij België uit. Eén daarvan is Atletico Madrid-aanvaller Carrasco: “We weten dat we niet met elf zijn, maar met een totale kern van 23. Ik moet niks bewijzen, maar wel mijn kansen pakken. Dat heb ik afgelopen match gedaan, maar we moeten nu vooral naar de volgende wedstrijd kijken. Lille is kort bij huis, dus er zullen meer supporters zijn dan er normaal al aanwezig zijn bij onze duels.”

Wales: ‘Boeman van België’

In de kwalificatiereeks moesten de Belgen tweemaal het onderspit delven tegen Wales, ook wel de ‘boeman van België’ genoemd. Een gelijkspel en een nederlaag was het gevolg. Uitblinker daar: Gareth Bale. “Ook in de kwartfinales zullen we ervoor blijven knokken', zei Bale tegenover de Belgische pers.

Coleman: “Hij is een fantastische speler”

De bondscoach Cris Coleman van Wales is niet van plan om voor de kwartfinale tegen België zijn selectie om te gooien, om zodoende het gevaar Hazard in te dammen. “We hebben vaker met hem te maken gehad. We gaan geen speciale plannen maken voor één speler. We zijn bekend waar hij graag aanvalt en welke posities hij graag opneemt. Maar het feit dat we dat weten betekent nog niet dat we hem op alle momenten kunnen stoppen”, zegt Coleman. “Ze hebben een goed team, maar wij hoeven niet te vrezen.”

Pre-wedstrijd quoteringen voor Wales - België

De pre-wedstrijd quoteringen voor deze achtste finale van het Europese toernooi in Frankrijk zijn zeker de moeite waard voor een EK-gok. Gaan onze zuiderburen de wedstrijd tegen Wales winnen, dan kunt u rekenen op een x 1,73 notering als je hierop hebt gegokt. Een gelijkspel levert met x 3,60 meer op. Verwacht je dat de Belgen het moeten afleggen? Dan is een gok op winst van Wales dankzij de pre-wedstrijd quotering x 6,00 zeker de moeite waard. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De achtste finale van het EURO 2016 tussen Wales – België wordt gespeeld op vrijdag 1 juni om 21:00 uur in het Stade Pierre Mauroy te Lille. Gaan onze zuiderburen het redden om van Wales met sterspeler Bale te winnen om daarmee de halve finale te bereiken. Maak van het EURO 2016 ook jouw feest en zet in via bookmakers van VoetbalGokken.nl.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers