EK 2021
18/03/20196 reacties

EK-kwalificatie: Belgen openen tegen Rusland

EK-kwalificatie: Belgen openen tegen Rusland
Terwijl het Nederlands elftal in de Kuip tegen Wit-Rusland speelt, starten onze zuiderburen donderdagavond hun EK-kwalificatiereeks in Brussel tegen het Russische nationale team. Van de nummer één van de FIFA-ranglijst wordt veel verwacht, maar de bondscoach van België moest enkele topspelers missen bij het begin van deze EK-kwalificatie.  De bondscoach van Rusland beweert met een nog beter team voor de dag te komen dan tijdens het WK in eigen land. Het beloofd dus nog spannend in het Koning Boudewijn stadion. VoetbalGokken blikt vooruit op de topper voor een plaatsje op EURO 2020.

Bondscoach Roberto Martinez: “Klaar voor duel tegen Rusland”

Het Belgische elftal bivakkeert al geruime tijd in uitstekende vorm. Op het WK in Rusland werden De Rode Duivels derde en ook in de Nations League lieten ze weinig punten liggen. Zwitserland werd op doelsaldo eerste, maar beide landen hadden negen punten. Met Rusland en zondag als Oranje tegen Duitsland speelt, spelen de Belgen tegen en in Cyprus. Bondscoach Roberto Martínez wil in Brussel alvast de basis leggen voor EK-kwalificatie en dan is een sterke tegenstander als Rusland extra prikkelend. “Zo'n uitdaging is juist beter voor ons. Drie van onze vier kwalificatieduels tot aan de zomerstop spelen we thuis. Dat moeten we maximaal uitbuiten. Wat we hebben meegemaakt in de Nations League zal ons helpen om klaar te zijn voor de duels tegen Rusland en Cyprus”, aldus Martinez.

Grote namen haken af voor wedstrijd tegen Rusland

Alleen komen er nog wel wat zorgen bij kijken voor de bondscoach. De twee Belgen van Manchester City kunnen niet meedoen: verdediger Vincent Kompany en middenvelder Kevin de Bruyne zullen node gemist worden. Ook Borussia Dortmund middenvelder Axel Witsel is niet van de partij. De Belg Marouane Fellaini die afgelopen winter Manchester United verruilde voor het Chinese Shangdong Luneng is gestopt als international van België. Nog een Manchester United-ster die hoogstwaarschijnlijk niet van de partij is donderdag, is spits Romelu Lukaku. Een behoorlijke aderlating voor de Belgische aanvalslinie. Ondanks de goed gevulde lappenmand lijkt Martinez alles onder controle te hebben. “Ik maak mij geen zorgen. Elke speler in mijn selectie kent onze manier van werken en zullen dat tegen Rusland op de gebruikelijke manier tot uitvoering brengen.”

Drukke tijden

Er is ook nog goed nieuws: Thomas Vermaelen - teamgenoot van doelman Jasper Cillessen bij FC Barcelona - speelt waarschijnlijk tegen Rusland gewoon weer mee. Vermaelen fit is verklaard door medische staf van de Spaanse topclub. “Hij kon begin van de week aansluiten bij de eerste groepstraining”, meldt Martínez in de Belgische krant De Morgen. De bondscoach heeft nog twee ‘oude’ bekenden van Ajax opgeroepen Toby Alderweireld en Jan Vertonghen zullen donderdag aan de aftrap staan. Martinez legt zijn keuze dit uit: “We staan voor twee interlands in zeven dagen. Daarom wordt ervaring in beide wedstrijden cruciaal.”

Stanislav Tsjertsjesov: “Voorbereiding zal bepalend zijn”

Het gastland van het WK2018 is nu dus de tegenstander van België dat samen met Schotland, Kazachstan, Cyprus en San Marino Poule I vormt. De Russische bondscoach denkt dan ook met België de zwaarste tegenstander van de poule te treffen. “België is momenteel de nummer één op de FIFA-ranking en ze werden derde op het voorbije WK. Het is duidelijk met wie en op welke manier ze spelen. We zijn De Rode Duivels momenteel aan het bestuderen. We verwachten geen specifieke verrassingen. Maar de mate waarin beide teams zich voorbereiden op het duel zal bepalend zijn”, aldus Tsjertsjesov in de voorafgaande persconferentie.

Ander Russisch elftal

Tsjertsjesov denkt dat zijn team nu sterker voor de dag komt. “Ons team is zeker voor 75 procent veranderd. Het is goed je opponent te kennen, maar dat geldt nog meer voor je eigen team”, zo stelt de Russische bondscoach vast.

Statistieken

Voor onze zuiderburen is het Russische team geen onbekende. België voetbalde in de afgelopen decennia al vier maal tegen de Russen. De Rode Duivels wonnen drie keer van die vier duels, waarvan de laatste keer in 2017 plaatsvond. Dat was een vriendschappelijke ontmoeting ter voorbereiding op het WK van vorig jaar. De Belgen konden al vroeg een vliegticket bestellen naar Rusland, want de wedstrijd werd gespeeld in het Fisht Olympic Stadion te Sochi. Daar werd de wedstrijd bij een 3-3 stand afgefloten.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Belgie - Rusland

De bookmakers bij TOTO noteert de hoogste quotering van deze wedstrijd bij winst van Rusland: x 8.50 keer de inleg. Ook een gelijkspel belooft met x 5.05 keer de inleg een hoge uitkering te worden. Starten De Rode Duivels de kwalificatiecampagne met een thuisoverwinning, dan staat er in het 1X2 spelsysteem een odd van x 1.31 keer de inleg klaar voor elke speler die hier vooraf op in heeft gezet.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De kwalificatiewedstrijd België – Rusland wordt gespeeld op donderdag 21 maart om 20:45 uur in het Koning Boudewijn stadion te Brussel. Maak de avond waarop Oranje speelt nog spannender door een weddenschap op de Belgen te plaatsen bij TOTO. Check de actuele odds bij onze bookmakers en speel mee!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers