EK 2021
03/09/20193 reacties

EK-kwalificatie EURO 2020: burenclash Nederland en Duitsland

EK-kwalificatie EURO 2020: burenclash Nederland en Duitsland
Tussen al het Champions en Europa League voetbal door wordt deze week de EK-kwalificatiereeks voor EURO 2020 weer opgepakt. Oranje neemt het vrijdag in Hamburg op tegen het Duitse elftal. In onze eigen Johan Cruijff Arena bleek Die Manschaft in maart van dit jaar nog te sterk voor het elftal van bondscoach Ronald Koeman: 2-3. Maar dat kan vrijdagavond op bezoek bij onze oosterburen worden rechtgezet. Bij de TOTO wordt een overwinning van Oranje in Poule C beloond met hoge odds!

Ronald Koeman: “Duitsland kan het ons moeilijk maken”

Het Nederlands elftal speelt vrijdagavond haar derde poulewedstrijd van de EK-kwalificatie. Tegenstander is Duitsland. Dit voorjaar was Die Manschaft nog te sterk voor Oranje. Volgens bondscoach Ronald Koeman betekent dat niet dat Duitsland ook in eigen land te sterk zal zijn voor Oranje, maar het wordt natuurlijk geen makkelijk potje: “We moeten goed zijn, want Duitsland kan het ons weer moeilijk gaan maken. De spelers zijn er klaar voor”, aldus Koeman die bij de NOS geen favoriet durft aan te wijzen: “De kansen zijn fifty-fifty.”

Debuut Donyell Malen

PSV’er Donyell Malen behoort voor het eerst bij de definitieve Oranjeselectie. Koeman verklaart de selectie van de aanvaller als volgt: “Ik vind dat hij goed speelt. We kijken vooral naar wat we aanvallend kunnen verbeteren. Donyell is goed bezig. Daarom krijgt hij een voorlopige selectie. Hij verdient dat.” Ook Joel Veltman is na lange tijd weer opgenomen in de selectie van Koeman.

Virgil van Dijk heeft alle focus op Oranje

Virgil van Dijk werd dit jaar als voetballer van het jaar gekozen en liet topspelers als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo achter zich. Na dat kort gevierd te hebben, richt Virgil van Dijk zich weer op Oranje. “Nu is het weer alles op Oranje”, zegt Van Dijk in het Dagblad van het Noorden.

“Het Duitse voetbal is erg goed”

Ook de verdediger van Liverpool weet dat de wedstrijd in Hamburg een zware klus gaat worden. “We hebben het vaker zwaar gehad tegen Duitsland. Het Duitse voetbal is heel erg goed”, zegt Van Dijk die de hoop er wel in wil houden. “We moeten er gewoon bij zijn op het EK.”

Joachim Löw: “Alles is gericht op Nederland”

Door een ruime thuisoverwinning op Estland (8-0) heeft het team van Joachim Löw vertrouwen getankt richting de ontmoeting met Oranje. “Alles is nu gericht op de wedstrijd tegen Nederland. Deze hele week staat in het teken van dat duel. We willen vrijdag voor eigen publiek een goede wedstrijd spelen”,  aldus de Duitse bondcoach in De Telegraaf.

“Blik onverminderd op EK 2020”

De nog ongeslagen ploeg van Löw in de poule is hard op weg naar plaatsing voor het EK 2020. “We willen een goede kwalificatie spelen en ons niet door de poule moeten worstelen”, zegt Löw die na Nederland tegen de koploper Noord-Ierland trekt. Löw: “Onze blik richt zich echter onverminderd duidelijk richting het EK 2020, waarvoor we ons zullen kwalificeren en waarbij we weer een sterke ploeg naar het toernooi willen sturen. Op deze weg zullen we verder ruimte voor onze jonge spelers scheppen en ze langzamerhand in de nationale ploeg brengen”, stelt de Duitse bondscoach vast in zijn voorbeschouwing op vrijdag.

Statistieken

Oranje speelde sinds maart geen kwalificatiewedstrijden meer omdat onze mannen zich hadden geplaatst voor de finale van de Nations League. Daarin verloor het van Portugal (1-0), maar wist het in de troostfinale wel af te rekenen met Engeland: 3-1.Met slechts twee duels op haar conto staat Oranje in groep C met drie punten op een derde plek. Noord-Ierland is de verrassende koploper met 12 uit 4. Duitsland staat tweede dankzij een 8-0 zege op Estland. Tegen de Wit-Russen waren de Duitsers iets bescheidener. In Wit-Rusland werd het 0-2 van Die Manschaft.

H2H

Nederland tegen Duitsland is voor velen een speciale wedstrijd en dat is niet zo gek, want alleen het feit dat het onze buren zijn maakt de wedstrijd al een sensatie. Al vindt Koeman dat allemaal wat opgeklopt: “Dat was misschien vroeger zo, maar ook in mijn tijd werd dat al minder. Natuurlijk blijven het wel mooie duels”, zo vertelt hij aan de NOS.

Onvoorspelbaar

De uitslagen zijn wel onvoorspelbaar. In oktober won Oranje thuis nog simpel van Duitsland (3-0) in de UEFA Nations League.  Amper vijf maanden later moest het Nederlands elftal genoegen nemen met een 2-3 nederlaag. Oranje liep daarin al snel achter de feiten aan doordat Sané en Gnabry al in het begin van de wedstrijd scoorden. Mathijs de Ligt en Memphis Depay maakten dat net na de rust weer goed: 2-2. Toen wij al genoegen namen met een punt gingen de Duitsers er in de slotfase nog met de volle buit vandoor: Schulz zorgden met zijn treffer in de laatste minuut voor de 2-3 eindstand.

Eindtoernooien

Nederland en Duitsland speelden voor het laatst op een eindtoernooi tegen elkaar tijdens EURO2012. Duitsland was destijds met 1-2 winst te sterk voor Ons Oranje. Terugkijkend op de rijke historie heeft Nederland echter best vaak gewonnen van onze oosterburen.

Blessures Oranje

Verdediger Stefan de Vrij heeft zich vanwege een blessure afgemeld Koeman. De Vrij mist de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Duitsland, maar ook tegen Estland. De verdediger van het Italiaanse  Internationale raakte tijdens de warming-up voor de competitiewedstrijd van Inter tegen Lecce geblesseerd aan zijn lies. Ook Bizot, Hateboer, Terence Kongolo, Donny van de Beek (geblesseerd) en Wout Weghorst zijn afwezig.

Blessures Duitsland

Löw heeft Luca Waldschmidt opgenomen in de selectie voor de duels tegen het Nederlands elftal en Noord-Ierland. De 23-jarige aanvaller van Freiburg werd opgeroepen omdat Leroy Sané voorlopig met een zware knieblessure niet het veld op kan. Waldschmidt speelden deze zomer de sterren van de hemel op het EK van Jong Duitsland. Met maar liefs zeven doelpunten werd de aanvaller topscorer van het toernooi. Emre Can (Juventus) keert terug in de Duitse selectie en ook Toni Kroos en doelman Marc-André Ter Stegen zijn voor Löw weer inzetbaar.

Prognose

Afgaande op de huidige vorm, statistieken en de geblesseerden verwachten wij bij voetbalgokken een spannende strijd tussen twee echte voetballanden. De onderlinge confrontaties tussen Nederland en Duitsland eindigden in de jaren 2004, 2005, 2010 en 2012 al een gelijkspel en dat verwachten we dit keer ook weer. Onze prognose voor Duitsland – Nederland: 1-1.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Duitsland - Nederland

De pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers zijn voor de wedstrijd van Oranje tegen Duitsland haarscherp ingedeeld. Winst van het Nederlands elftal levert met x 3.75 keer je inleg de hoogste odd van dit duel op. Een gelijkspel wordt met x 3.60 keer de inleg ook nog zeer hoog beloond. Bij de TOTO hebben ze duidelijk meer vertrouwen in een overwinning van Die Manschaft. Die pre-wedstrijdquotering staat namelijk gemiddeld op x 1.90 keer het speelbedrag.
De EK Kwalificatie Duitsland – Nederland wordt gespeeld op vrijdag 6 september om 20:45 uur in het Volkspark stadion te Hamburg. Weet Oranje de uitwedstrijd tegen onze oosterburen te winnen of verwacht je opnieuw een nederlaag tegen het machtige Duitse voetbalelftal? Kijk voor de meest actuele odds bij TOTO en doe vandaag alvast mee met Duitsland – Nederland!

De beste Online Bookmakers