EK 2021
02/07/2016

Frankrijk treft de verrassing van EURO 2016: IJsland

Frankrijk treft de verrassing van EURO 2016: IJsland
Aanstaande zondag wordt de laatste kwartfinale van het EURO2016 gespeeld. Frankrijk treft dan de sensatie van dit toernooi: IJsland. De Fransen hebben de beste papieren om door te stoten naar de halve finales, maar IJsland heeft al meer favorieten naar huis gestuurd; waaronder Engeland. De bookmakers houden voet bij stuk en gaan voor winst van de Fransen. Winst van de IJslanders is niet uitgesloten en krijgt bovendien een zeer aantrekkelijke hoge quotering mee.

Aron Gunnarsson: “We zijn tegen Frankrijk zeker niet kansloos”

De kwaliteiten van de IJslanders wordt dit EK behoorlijk onderschat. Portugal kon er niet van winnen en Engeland werd zelfs naar huis gestuurd door dit inmiddels ‘beruchte’ team. De IJslanders genieten volop van de aanwezigheid op dit EK waarin zij nog nooit in staat zijn geweest om het zo ver te schoppen. Des te meer zijn de IJslander gemotiveerd tegen het Franse elftal. “Wij zijn niet naar Frankrijk gekomen met de Olympische gedachte”, zegt Aron Gunnarsson. “Wij zijn hier om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen. Onze doelstelling was om bij de laatste zestien te komen, maar ook in de kwartfinale tegen Frankrijk zijn we zeker niet kansloos”, zegt de IJslandse captain die alvast vooruitkijkt naar de mogelijke tegenstander in de halve finale. “Er wordt niet alleen naar Frankrijk gekeken, maar ook alvast naar Duitsland en Italië, omdat we die landen kunnen tegenkomen in een mogelijke halve finale. We gaan pas feestvieren als we hier klaar zijn, en dat kan langer duren dan menigeen denkt.”

Lägerbäck: “Men verwacht veel van de Fransen”

De IJslandse bondscoaches Lars Lagerbäck en Heimir Hallgrimsson bereiden de wedstrijd zonder enige druk voor op het Franse elftal. “Alle druk ligt bij hen. Zij moeten winnen, voor ons hoeft er niets”, klinkt het op een persconferentie. “Men verwacht heel veel van de Fransen. Niet winnen van IJsland zou een enorme smet op hun blazoen zijn”, stelt Lägerbäck. “Laat het nu precies die druk zijn, waar de Engelsen aan ten onder gegaan zijn.”

Griezmann: “We komen steeds moeilijk in de wedstrijd”

De Fransen zijn van het begin af aan al favoriet voor de finale van het EURO2016 geweest. In de eerste vier wedstrijden heeft het Franse team van bondscoach Didier Deschamps nog niet veel druk hoeven te leggen in het veldspel. Volgens Antoine Griezmann moet er wel iets veranderen om de komende wedstrijd tegen IJsland te winnen. “We komen steeds moeilijk in de wedstrijd, dus dat moet beter”, zegt de Franse Atletico Madrid-speler.Griezmann wordt door de schorsing van N'Golo Kanté waarschijnlijk als diepste middenvelder ingezet. Hiermee kan Fransman zijn jacht op de topscorerstitel vervolgen. “Dat is niet mijn doel. Mijn focus gaat uit naar mezelf verbeteren van wedstrijd tot wedstrijd.”

Pre-wedstrijd quoteringen Frankrijk - Ijsland

De bookmakers gaan er niet van uit dat de Fransen dezelfde inschattingsfout maken als de Engelsen dat gedaan hebben en verwachten een klinkende zege op IJsland. De pre-wedstrijd quoteringen voor winst van IJsland staat dan ook extra hoog. De quotering is x 10.00 als IJsland erin slaagt Frankrijk uit te schakelen. Voor een gelijkspel wordt er x 4.75 genoteerd en x 1.40 voor als de Fransen met de zege gaan lopen.  [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De kwartfinale Frankrijk – IJsland wordt gespeeld op zondag 3 juli om 21:00 uur in het Stade de France te Parijs. Doe mee en profiteer van de te gekke EK-acties bij de bookmakers van voetbalgokken.nl. Nieuwe spelers profiteren extra dankzij de EK-actie. [/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers