Gok jij op winst voor Oranje in EK opwarmduel Nederland – Schotland?

Dit bericht delen

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd
31 mei 2021     4 REACTIES

Het Nederlands elftal speelt deze week twee oefenduels in de aanloop naar het EK 2021 dat begint op 11 juni. Oranje gaat het woensdag in Stadion Algarve te Portugal opnemen tegen Schotland. Denk jij dat Oranje klaar voor is voor het Europees kampioenschapstoernooi en de Schotten verslaan? Voorspel deze oefenwedstrijd van Oranje via VoetbalGokken.nl!

Frank de Boer: “Speelwijzen uitproberen in oefenduels”

Begin deze week is Oranje gestart met een trainingskamp in Lagos te Portugal. Voor het Nederlands elftal is dit sinds 2014 de vijfde stage in de kustplaats van Algarve, maar dat geldt niet voor bondscoach Frank de Boer. “Voor mij is het pas de eerste keer hier”, zegt De Boer. Ik wil in elk geval met 1 omzetting van de ene in de andere speelwijze kunnen komen. In de twee oefenduels met Schotland en Georgië zullen we één keer 4-3-3 beginnen en 1 keer 5-3-2”, zo verklapt de bondscoach alvast.

Nederland wint de wedstrijd
1.46
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
4.50
Schotland wint de wedstrijd
5.85

“Doorbouwen richting EK”

De bondscoach heeft de hoop dat Nathan Aké en Jasper Cillessen nog aansluiten tijdens deze oefencampagne, zij zijn om verschillende redenen niet bij. “Ik heb negen namen voor de eerste wedstrijd tegen Oekraïne in mijn hoofd, maar of dat in 4-3-3 of 5-3-2 wordt moeten we zien. Oekraïne speelt ook in die twee systemen. Hopelijk kunnen we na Schotland met een volledige selectie doorbouwen richting dat duel.”

Steve Clarke: “Nederland is een mooi voorproefje”

Na heel wat jaren doet Schotland weer mee aan een EK. Bondscoach Steve Clarke wil dan ook goed voorbereid van start gaan en wil met een oefenduel tegen het Nederlands elftal en Luxemburg bekijken hoe zijn team ervoor staat. “Ik vind het geweldig dat we naar het EK gaan. Het heeft zo lang geduurd voordat we ons kwalificeerden voor een toernooi en hopelijk ervaren al deze jongens die naar dit toernooi gaan de sfeer. Het duel tegen Nederlands is alvast een voorproefje”, zegt de bondscoach van Schotland.

“Gewoon genieten van het toernooi”

De bondscoach heeft veel vertrouwen in zijn selectie. “We hebben een groep jongere spelers die die getalenteerde groep kunnen pushen. En dan, als het allemaal samenkomt? Ik denk nog niet dat je over een gouden generatie kunt praten, als ik eerlijk ben, totdat we ons echt hebben gekwalificeerd voor een paar toernooien. Hopelijk hebben we het over vijf of zes jaar over een gouden generatie, maar op dit moment is dit een generatie die zich eens in de 23 jaar heeft gekwalificeerd, dus laten we gewoon genieten van het toernooi”, zo bevestigt de bondscoach van Schotland in zijn voorbeschouwing op het duel tegen het Nederlands elftal.

Statistieken

Voetballand Nederland deed sinds 2012 niet meer mee aan een EK. In 2016 wist het Nederlands elftal zich niet te kwalificeren. In 2012 kwam Nederland niet verder dan de groepsfase waarin Duitsland, Denemarken en Portugal te sterk waren voor Oranje.

Schotland deed in 1996 voor het laatst mee aan een EK. De Schotten kwamen 25 jaar geleden niet verder dan de groepsfase. Voor de EK-eindronden van 2000, 2004, 2008, 2012 en 2016 wisten de Schoten zich niet te plaatsen.

Head 2 Head

Nederland speelde in 2017 voor het laatst tegen Schotland. Dit betrof toen ook een oefenduel die in Aberdeen werd gespeeld. Oranje won toen met 0-1 door een treffer van Memphis Depay. In 2009 troffen de landenteams elkaar in de kwalificatieronde van het WK 2010. Het Nederlands elftal won tweemaal in de poule 3-0 en 0-1 van Schotland. In de EK kwalificatiereeks in 2003 wist Nederland thuis met 6-0 te winnen van de Schotten, maar ging het uitduel met 1-0 verloren.

Huidige vorm Nederland

Eind maart speelde het Nederlands elftal een vriendschappelijke wedstrijd tegen Gibraltar en won met 0-7. In de WK kwalificatiepoule werd ook van Letland gewonnen met 2-0. Een wedstrijd eerder was tegen Turkije. In Istanbul werd Oranje met 4-2 verslagen door de Turken die nu ook koploper is in Groep G. Nederland staat op de tweede plek.

Huidige vorm Schotland

Op de laatste dag van maart speelde Schotland de WK kwalificatiewedstrijd tegen Faeröer Eilanden. De Schotten wonnen met 4-0 en staan tweede in poule F waarin Denemarken eerste staat. Een paar dagen eerder werd er niet gewonnen van Israël 1-1 en Oostenrijk 2-2 de tegenstander van Oranje op het EK.

Prognose

Wij voorspellen een 2-1 zege van Het Nederlands elftal in het zonovergoten Algarve. De Schotten zijn duidelijk nog niet in bloedvorm, maar ook ons Oranje moet nog warmlopen. Dat verwachten wij, maar zolang de wedstrijd niet gespeeld is, is elke uitlag nog mogelijk. Check in onderstaand odds-overzicht de hoogste pre-odds in het 1X2 spelsysteem van de bookmakers.

Quoteringen Nederland – Schotland

Het zal je vast niet verbazen dat Oranje als favoriet van deze wedstrijd wordt bestempeld. Bij Koning TOTO wordt de hoogste quotering van dit duel x 5.85 keer je inleg uitgekeerd als de Schotten ons Oranje weten te verslaan.

Gemiddeld staat de quotering voor een gelijkspel op x 4.50 je speelbedrag ingedeeld. Wint Oranje? Dan staat er met x 1.46 keer je speelbedrag nog een prima odd voor je klaar bij de bookmakers op VoetbalGokken.nl.

De oefenwedstrijd voor het EK 2021 Nederland – Schotland wordt gespeeld op woensdag 2 juni om 20:45 uur in Estádio Algarve te Portugal. Gaat Oranje goed voorbereid een begin maken aan het Europees kampioenschap door de Schotten te verslaan? Maak via VoetbalGokken.nl een winnende deal met jouw favoriete bookmaker.


Reacties

thegambler
1 juni 2021

Schotland kunnen we hebben ;)

3 weken geleden

weddens...
1 juni 2021

Geen Cillessen op het EK. Dat is toch wel erg jammer. Van Schotland winnen we ook zonder Cillessen.

3 weken geleden

riesjart
2 juni 2021

Gegokt op 2-0 voor Oranje!

3 weken geleden

soccerfan
2 juni 2021

Depay gaat scoren vanavond!

3 weken geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

18 juni 2021     1 REACTIE

Pakt Oranje ook de volle buit tegen Noord-Macedonië?

Het Nederlands elftal staat eerste in Groep C van de EURO2020 en is zeker van een plek in de achtste finales. Om de e...

Lees meer
18 juni 2021     2 REACTIES

Wie wordt de winnaar bij Spanje – Polen?

Aanstaande zaterdag wordt in Sevilla de EK wedstrijd Spanje – Polen gespeeld. In Groep E staan Slowakije en Zweden bo...

Lees meer
18 juni 2021     3 REACTIES

Kan Portugal ook van Duitsland winnen?

Aanstaande zaterdag gaan Portugal en Duitsland tegen elkaar strijden voor de beste plek in Groep F. In de ‘poule des ...

Lees meer
18 juni 2021     1 REACTIE

Italië en Wales strijden om beste plek in Groep A

In Groep A gaan Italië en Wales zondag tegen elkaar de strijd aan om de beste positie in de poule. De Italianen staan...

Lees meer
Eerlijke informatie
Altijd up-to-date
De beste bonussen
Win strategieën