EK 2021
01/09/2015

Kwalificatieduels voor EK 2016 (Groep A)

Kwalificatieduels voor EK 2016 (Groep A)
In Groep A wordt deze week weer volop gestreden om een plaatsing voor het EK 2016 in Frankrijk. Naast Nederland zitten Tsjechië, IJsland, Turkije, Letland en Kazachstan ook in deze groep. IJsland is met 15 punten heer en meester in deze poule. Nummer twee is Tsjechië met dertien punten. Nederland staat 5 punten achter op IJsland. Voor de definitieve plaatsing zijn nog vier wedstrijden te gaan. De punten moeten nu dus echt gepakt worden om zeker te zijn van deelname aan het EK. Aanstaande donderdag zijn het Tsjechië tegen Kazachstan en zondag speelt Tsjechië uit tegen Letland.

Tsjechië verloor koppositie

Lange tijd was Tsjechië de koploper in Groep A. Op 16 november 2014 wisten de Tsjechen nog met 2-1 te winnen van de IJslanders. Uit tegen ditzelfde land werd het Tsjechische elftal de IJslandse druk te veel. In IJsland werd verloren met 2-1. Na ook nog eens de wedstrijd tegen Letland met 1-1 gelijk te hebben gespeeld werden de Tsjechen van hun heersende positie verstoten. Tsjechië heeft daardoor Nederland op de valreep in de EK-kwalificatiegroep achter zich weten te houden. IJsland staat nu twee punten voor en dat betekend dat elke wedstrijd verandering kan brengen in de poule.Tsjechië speelt aanstaande donderdag tegen Kazachstan die op de laatste plaatst in de poule staat. Kazachstan heeft nog geen enkele wedstrijd weten te winnen in deze kwalificatiereeks en dat levert weinig kans op een deelname aan het EK van volgend jaar.

Gehavend

Wellicht goed nieuws voor Nederland: Tsjechië gaat namelijk met een gehavende selectie de komende twee EK-kwalificatiewedstrijden in. Bondscoach Pavel Vrba kan in de eerste wedstrijd tegen Kazachstan (in Pilsen) en het duel tegen Letland (6 september in Riga) niet beschikken over vijf vaste krachten. Hiervan zijn aanvoerder Tomas Rosicky en spits Tomas Necid (ex-PEC Zwolle) de belangrijkste. Lukas Vacha, Jaroslav Plasil en Vaclav Pilar zijn net als de twee sterspelers vanwege blessures afwezig in de komende twee wedstrijden.De bondscoach maakte dinsdag een selectie van 21 spelers bekend. Verdediger Tomas Kalas krijgt voor het eerst in drie jaar weer eens kans in de nationale ploeg. Hij is tussen 2011 en 2013 door Chelsea aan Vitesse uitgeleend. “Natuurlijk is het vervelend dat we zoveel belangrijke spelers missen, maar dat biedt anderen weer kansen”, zegt Vrba over het gemis van de vijf spelers.

Bookmakers

Over de wedstrijd Tsjechië tegen Kazachstan hebben de bookmakers niets meer te twisten. Volgens hen wint Tsjechië dit overduidelijk. De quoteringen voor deze match luiden als volgt: winst Tsjechië x 1.20, gelijkspel x 7.00 en winst voor Kazachstan x 10.50. Dit laatste is natuurlijk een mooie maar riskante quotering. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De kwalificatiewedstrijden Tsjechië – Kazachstan wordt gespeeld opdonderdag 3 september om 20.45 uur. De wedstrijd Letland – Tsjechië wordt zondag 6 september om18.00 uur gespeeld. Durf een gokje te wagen op deze matches en wie weet ben jij de gene die wint![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers