EK 2021
29/03/2015

Nederland speelt vriendschappelijk duel tegen Spanje

Nederland speelt vriendschappelijk duel tegen Spanje
Deze fantastische oefenwedstrijd is een herhaling van de sensationeel verlopen wedstrijd op het afgelopen WK. Oranje won vorig jaar met maar liefst 5-1 van de toenmalige wereldkampioen. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en worstelt het team van bondscoach Guus Hiddink met kwalificatie voor het EK in 2016.

Spanje dankbare tegenstander voor Oranje

De eerste wedstrijd van Oranje op het WK in Brazilië was op 13 juni 2014. Dit was een wedstrijd waar nu nog veel over gepraat wordt. Spanje werd niet alleen verslagen met 5-1, het vliegende doelpunt van ‘Flying Dutchmen’ Robin van Persie staat ook nog steeds in ons netvlies getekend. Oranje was in deze wedstrijd in topvorm en beschikte over een enorme lading zelfvertrouwen. Ondanks de nederlaag voor Spanje van het afgelopen WK zijn de Spanjaarden voor ons elftal een prima oefen match. Het tempo en niveau van deze twee voetballanden ligt hoog en Nederland kan zich daardoor op een prima wijze klaarstomen voor het volgende EK in Frankrijk, mits Oranje zich daarvoor plaatst. Spanje is het afgelopen WK in Brazilië nog lang niet vergeten en zal daarom maar wat graag wraak nemen voor de vernederende nederlaag op het Nederlands elftal. Het beloofd dan ook een spannende oefenpot te worden.

Spanje blijft gevaarlijke tegenstander

Alhoewel Nederland als een van de beste voetballanden wordt gezien is, kan Spanje met meer grote titels pronken dan ons kikkerlandje. In 2010 moest Oranje in een WK finale het afleggen tegen het sterke Spaanse elftal. Het Iberisch schiereiland pakte in 2008 en 2012 ook nog eens de Europese titel. In de verdere geschiedenis is het Spanje diegene die beduidend meer binnenhaalde dan het Nederlands elftal, dat alleen in 1988 een grote prijs wist te pakken: Europees Kampioen.Spanje heeft wederom een sterk team onder leiding van Vicente del Bosque González die als eerste Spaanse bondscoach die een WK-titel met Spanje won. Het is voor Oranje dus niet vanzelfsprekend om van Spanje te winnen. Het Nederlands elftal zal het dinsdag waarschijnlijk ook zonder Robin van Persie en Arjen Robben moeten doen. Beide sterspelers kampen met een blessure waardoor ze ontbreken in het duel tegen de Turken en zullen waarschijnlijk ook niet in de oefenwedstrijd tegen Spanje kunnen meespelen. Met Huntelaar, Depay en Dost heeft Nederland nog altijd voldoende scorend vermogen in huis. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd Nederland - Spanje wordt gespeeld op dinsdag 31 maart om 20:45 uur in de Amsterdam ArenA. Gaan we deze wedstrijd zonder Van Persie ook vliegend winnen of wordt het Spanje die nog iets recht te zetten heeft. Voorspel en win![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers