EK 2021
12/11/2015

Oefenduels EK-2016: Spanje - Engeland

Oefenduels EK-2016: Spanje - Engeland
Aanstaande vrijdag staat in Alicante een heerlijke oefeninterland op het programma. Spanje ontvangt het Engelse nationale team van bondscoach Roy Hodgson. Het zijn altijd mooie wedstrijden tussen de twee toplanden en ook komend weekend wordt er door de voetbalwereld reikhalzend uitgekeken naar dit topaffiche.

Rooney's rumble 2.0

Wayne Rooney er is namens de Engelsen nog steeds bij. In 2004 (elf jaar geleden!) zorgde diezelfde Rooney voor ophef tijdens de oefenwedstrijd Spanje-Engeland door wilde en harde overtredingen. De toen 19-jarige Rooney kwam er toen met geel vanaf, tot grote ergernis van de Spanjaarden. De wedstrijd zelf werd met 1-0 gewonnen door Spanje. Matchwinner was Asier del Horno, die uit een hoekschop van Xavi raak wist te koppen. "Het was veel te competitief, zeker voor een vriendschappelijke wedstrijd', reageerde de Engelse bondscoach van toen: Sven-Göran Eriksson. Rooneys verhitte optreden dwong Eriksson ertoe de aanvaller al in de 41ste minuut naar de kant te halen, tot woede van de scheldende Rooney. "Zijn gedrag was niet het beste in de wereld. Maar ik denk dat hij weer wat geleerd heeft", aldus Eriksson in 2004.Inmiddels weten we allemaal dat Rooney nog veel van zich zou laten horen, op allerlei manieren. De komende wedstrijd is Rooney samen met Harry Kane (Tottenham Hotspur) en Jamie Vardy (Leicester City) één van drie geselecteerde aanvallers in de Engelse selectie. Voor Tottenham Hotspur-verdediger Eric Dier zou de wedstrijd tegen Spanje weleens zijn debuut kunnen worden in het Engelse team. Hodgson selecteerde Dier voor deze en de wedstrijd van volgende week tegen Frankrijk. De verwachting is dat Dier in minimaal één wedstrijd mag opdraven.Het team barst van het zelfvertrouwen nadat de ploeg zich zonder puntverlies plaatste voor het EK. Een zeer knappe prestatie die volgens Hodgson niet uit de lucht komt vallen: "Ik heb elke keer weer een luxeprobleem als ik mijn selectie samenstel. Als straks iedereen weer fit is, heb ik echt enorm veel om uit te kiezen." De Engelsen moeten het voorlopig stellen zonder John Stones (Everton) en Luke Shaw (Manchester United).

Spanje mist twee sterkhouders

Aantreden tegen het ongeslagen Engeland is voor het Spaanse team sowieso geen makkie natuurlijk, maar bondscoach Vicente del Bosque moet het ook nog eens doen zonder de geblesseerde Sergio Ramos en Juanfran. Real Madrid-speler Ramos meldde zich af vanwege een schouderblessure die hij opliep toen hij scoorde tegen Sevilla, afgelopen weekend. Juanfran (Atletico Madrid) raakte zondag tegen Gijon geblesseerd aan zijn linkerdijbeen en is drie weken out.Het gemis van de twee basisspelers laat zich uiteraard voelen, maar net als zijn Engelse collega spreekt Del Bosque van een luxeprobleem: "Het is een probleem dat ik uiteindelijk maar 23 man mag oproepen voor het EK. De basis van de selectie voor volgend jaar heb ik in mijn hoofd, dat maakt de klus voor mij een stuk gemakkelijker. Gelukkig zijn er nog voldoende oefenwedstrijden, te beginnen tegen de Engelsen, om reserves en debutanten ook een kans te geven", aldus de Spaanse keuzeheer die Cesc Fabregas (voorheen uitkomend in de Engelse Premierleague) als voorlopige aanvoerder aanwees.

Bookmakers

De wedkantoren hebben grote moeite gehad om de juiste quoteringen vast te stellen voor dit duel. De bookies hebben er nu nog hoofdpijn van, maar ze zijn er toch in geslaagd om mooie odds neer te leggen voor de gokkers onder ons. Opmerkelijk: Spanje blijkt de grote favoriet. Het thuisland krijgt een pre-wedstrijd quotering van x 1,80 mee. Winst voor de Engelsen wordt met x 5,00 verrassend hoog beloond. Een gelijkspel staat op x 3,50. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De oefenwedstrijd tussen Spanje - Engeland wordt gespeeld op vrijdag 14 november om 20:45 uurin Alicante. Voorspel de uitslag correct en maak van deze oefenmatch een zinderend spannende pot voetbal![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers