EK 2021
24/03/2015

Oranje moet winnen van Turkije in EK-kwalificatie

Oranje moet winnen van Turkije in EK-kwalificatie
Het Nederlands elftal speelt aanstaande zaterdag (alweer) een belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd. In de Amsterdam Arena speelt het keurkorps van bondscoach Guus Hiddink tegen Turkije. De Turken staan 4e (4 punten) in Groep A, terwijl Nederland derde is (6 punten). Tsjechië staat met 12 punten afgetekend eerste. IJsland is de verrassende nummer twee en heeft al 9 punten.

Mogelijk debuut voor spits Bas Dost

Guus Hiddink heeft spits Bas Dost opgenomen in de selectie voor deze interland. Het is de eerste keer dat Dost, actief in Duitse Bundesliga, deel uitmaakt van Oranje. Zijn selectie is niet verrassend want Dost is momenteel dé revelatie in de Duitse competitie. De Nederlander scoort aan de lopende band en scoorde dit jaar al 13 keer. Vanwege het ontbreken van Robin van Persie (Manchester United) en Arjen Robben (Bayern Munchen) is het heel goed mogelijk dat Dost direct zijn debuut mag maken in de kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Dost moet dan wel Depay of Huntelaar uit de basis zien te houden. Een luxe probleem voor Hiddink want ook die drie spitsen spelen momenteel bij hun club de sterren van de hemel.

Turkije won in vorige eeuw voor het laatst van Oranje

De laatste jaren moesten de Turken steeds buigen in de onderlinge ontmoetingen tegen het Nederlands Elftal. Turkije kon in 1997 voor het laatst juichen toen het scorebord na 90 minuten de stand: 1-0 aangaf. De WK-kwalificatiewedstrijd was een voorbode voor een teleurstellende en bloedeloze 0-0 in de returnwedstrijd later dat jaar. Sindsdien speelde beide ploegen nog vier keer tegen elkaar. De laatste twee wedstrijden tussen beide landen eindigden in een 2-0 overwinning voor Nederland. Ook die wedstrijden werden gespeeld in het kader van het WK-kwalificatietoernooi. In het laatste duel, gespeel in 2013 waren het Arjen Robben en Wesley Sneijder die de doelpunten voor hun rekening namen.

Bookmakers zijn fan van Nederland

Debookies laten er geen enkele twijfel over bestaan: als het aan hun ligt gaat het Nederlands Elftal deze wedstrijd gemakkelijk winnen. Bookmakers geven x 1,45 bij winst van Oranje. Als het duel in de Arena onbeslist eindigt betaald het kantoor x 4,50 uit aan alle mensen die dit goed voorspeld hadden. Als Turkije weet te stunten en wint dan wordt bijna zevenkeer zoveel uitbetaald dan de inleg: x 6,70. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De EK-kwalificatiewedstrijd Nederland - Turkije wordt op zaterdag 28 maart om 20:45 uur gespeeld in de Amsterdam Arena. Gaat Oranje de broodnodige punten pakken in Poule A? Laat je voorspelling hier achter en win ook![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers