EK 2021
26/06/2016

‘Oranjekiller’ IJsland nu tegen Engeland

‘Oranjekiller’ IJsland nu tegen Engeland
Toen IJsland het Nederlands elftal versloeg in de kwalificaties sprak iedereen schande over het verlies tegen een ‘nietige’ IJsland. Inmiddels heeft de internationale voetbalwereld ook kennis gemaakt met de IJslanders, die zonder veel moeite zijn doorgedrongen tot de laatste 16. De Engelsen hebben laatste jaren grote moeite om ver te komen op eindtoernooien en de IJslanders geloven dan ook in een stunt. Omdat de bookmakers de kant van ‘The White Lions’ kiezen, levert een gok op een IJslandse-stunt flink wat (ijs)pegels op.

Kari Arnason: “We gaan er vol in en vertrouwen op onze kwaliteiten”

IJsland plaatste zich door een 2-1 zege op Oostenrijk voor de achtste finales. Het zelfvertrouwen van de EK-debutant groeit met de wedstrijd. Na overwinning op Nederland en de tweede plaats in Poule F (nog voor Portugal) geloven de IJslanders dat winnen van Engeland ook mogelijk is: “We gaan er vol in en vertrouwen op onze kwaliteiten”, aldus verdediger Kari Arnason.Volgens hem is het succes vooral te danken aan de sfeer in het team: “De kameraadschap en verbondenheid in onze groep is enorm. We zouden allemaal in clubverband ook wel met elkaar willen spelen.” De verdediger is eigenlijk fan van de Engelsen, maar zal dit keer voor eigen land supporteren: “Bij grote toernooien was ik altijd voor Engeland aan het juichen. Nu gaan we proberen ze te verslaan.”

IJslandse bondscoach: “Natuurlijk is Engeland favoriet”

De bondscoach van IJsland, Lars Lagerbäck verloor nog nooit van Engeland en hoopt dat na dit weekend ook nog te kunnen zeggen: “Als bondscoach van Zweden heb ik vijf of zes keer tegen Engeland gespeeld en nooit verloren”, zei hij over de aanstaande opponent in de achtste finale. “Natuurlijk is Engeland favoriet, maar we gaan proberen mijn ongeslagen status in stand te houden.”Lagerbäck vervolgt: “In Engeland zijn ze geobsedeerd door strafschoppen, zo lijkt het. Daarom ben ik eens gaan nadenken en tot nu toe hebben we nog geen enkele penalty gemist. Wij scoren altijd vanaf elf meter, dus Engeland is gewaarschuwd.”

Winnen voor Engelsen in veel opzichten belangrijk

De Engelsen kunnen eigenlijk alleen maar verliezen. Het thuisfront rekent op een zege en ook de spelersgroep zelf lijkt met het hoofd al bij de kwartfinale, waarin een confrontatie met thuisland Frankrijk of buurland Ierland wacht. Bondscoach Roy Hodgson kijkt wellicht zelfs al verder nadat Greg Dyke (voorzitter van de Engelse voetbalbond FA) wereldkundig maakte dat het contract van Hodgson alleen verlengd wordt als de halve finale wordt gehaald. “En als we goed voetbal spelen en we verliezen bijvoorbeeld na strafschoppen in de kwartfinale, dan zullen we een discussie voeren”, gaf Dyke Hodgson nog iets meer hoop.De bondscoach zelf maakt zich vooral druk om de teleurstellend verlopen groepsfase, waarin het nipt won van Wales en de eerste plaats aan de Welshmen moest overlaten na de remise tegen Slowakije: “Natuurlijk is het teleurstellend om tweede te worden, we hadden de groep graag gewonnen. We zullen wel veel kritiek krijgen, maar zo gaat dat”, zei Hodgson.

Hodgson: “Onze tijd komt nog wel”

Toch heeft de coach nog altijd veel vertrouwen in de spelersgroep en dus ook in een goed resultaat tegen IJsland: “We zitten nog steeds 'gewoon' bij de laatste zestien. Onze tijd komt nog wel. Als we zo blijven spelen, ben ik voor niemand bang. Volgens mij heb ik nog nooit een Engels elftal gezien dat alle wedstrijden op een groot toernooi zó domineert als wij doen. Dat geeft me toch een goed gevoel. Het is alleen zaak dat we in de knock-outfase onze kansen wel gaan benutten.”

Pre-wedstrijd quoteringen

De bookies zijn duidelijk: Engeland gaat IJsland verslaan, maar dat het niet zo zwart-wit hebben we hierboven reeds beschreven. Een inzet op Oranjekiller IJsland is zo gek nog nooit, zeker gezien de hoge pre-wedstrijd quoteringen voor IJslandse winst: x 8,25. Een verlenging (of penalty’s waar IJsland misschien wel op hoopt) betekent dat spelers op een remise x 3,90 keer hun inleg krijgen uitgekeerd. Wint Engeland en behoudt Hodgson hoop op een nieuw contract dan wordt door de bookmakers x 1,53 keer de inleg uitgekeerd aan iedereen die hierop heeft ingezet. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De laatste wedstrijd in de knock-outfase van EURO-2016 tussen Engeland en IJsland wordt gespeeld op maandag 27 juni om 21:00 uurin de Allianz Riviera te Nice. Behalen de IJslanders de laatste acht of speel jij op een Engelse zege? Zet nu in en maak het EK ook voor jou spannend![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers