EK 2021
08/10/2014

Spanje in kwalificatieduel tegen Slowakije

Spanje in kwalificatieduel tegen Slowakije
Spanje neemt het in de tweede wedstrijd van de kwalificatiereeks op tegen Slowakije. In het eerste kwalificatieduel wonnen de Spanjaarden overtuigend met 5-1 van Macedonie. Slowakije deed ook goede zaken door concurrent Oekraïne te verslaan. Kan Spanje Slowakije het hof maken en al een klein stapje zetten in de richting van het EK?

Spanje stelt teleur op WK

Afgelopen zomer was Spanje voor aanvang van het WK nog één van de kanshebbers voor de titel. De voormalig wereldkampioen werd echter al in de poulefase uitgeschakeld en werd door Nederland met 5-1 te kijk gezet. Alleen tegen Australië werd nog gewonnen toen de ploeg van Del Bosque al lang en breed was uitgeschakeld, omdat er ook tegen Chili werd verloren. Een uitermate teleurstellend WK voor de Spanjaarden, die toch jaren lang aan de macht waren op landenniveau.In de kwalificatiereeks heeft Spanje de schroom een beetje van zich af kunnen spoelen. In de eerste wedstrijd tegen Macedonië werd overtuigend gewonnen. Als deze lijn tegen de Slowaken kan worden doorgetrokken dan zet Spanje alvast een voorzichtig stapje richting het EK in Frankrijk. Met wereldspelers als Iniesta, Xavi, Alonso en Diego Costa lijkt plaatsing geen enkel probleem voor Spanje.

Slowaken beginnen voortvarend

Slowakije won haar eerste wedstrijd van Oekraïne en maakte net als opponent Spanje een voortvarende start. Het was Mak die in de zeventiende minuut zorgde voor het enige doelpunt in Oekraïne, dat nog wel scoorde maar dat deed in buitenspelpositie. Het betekende een lichte verrassing en een flinke opsteker voor de Slowaken, die in een rechtstreekse confrontatie afrekenden met een directe concurrent. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd Spanje – Slowakije wordt op donderdag 9 oktober 2014 om 20.45 uur gespeeld. Wie gaat er volgens jou met de overwinning vandoor? Is het favoriet Spanje dat in eigen huis niet het kaas van het brood laat eten door de Slowaken? Of kan Slowakije net als tegen Oekraïne wellicht verrassen en de Spanjaarden punten afsnoepen? Speel mee en win![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers