EK 2021
25/06/2016

Topduel in de achtste finale van het EK 2016: Italie - Spanje

Topduel in de achtste finale van het EK 2016: Italie - Spanje
Twee toplanden uit de voetbalwereld strijden aanstaande maandag voor één plek in de achtste finale van het EK. Aan het eind van deze wedstrijd moet Italië of Spanje naar huis. Het winnende team ontvangt een ticket voor de kwartfinales. Volgens de bookmakers is Spanje in deze wedstrijd de grootste kanshebber op succes. Toch hebben de Italianen zich als groepswinnaar geplaatst, terwijl Spanje genoegen moest nemen met een tweede stek. Kijk voor de hoogste odd bij onze bookmakers en laat jouw voorspelling voor deze kraker achter.

Antonio Conte: “Het is niet bepaald een gelukkige loting”

De Italiaanse bondscoach Antonio Conte schrok wel even toen hij te horen kreeg welke teams de Italianen tegen komen op weg naar de finale. Het eerste obstakel is de huidige Europees kampioen Spanje. “Het is niet bepaald een gelukkige loting”, zei Conte. “Ik lachte als een boer met kiespijn toen ik het schema bekeek, het is zo volledig uit balans.” Toch is Conte optimistisch. “Tegen Spanje moeten we spelen zoals tegen België, met veel bezieling. Laten we niet vergeten waar we vandaan komen.”Op de vraag of Italië kampioen kan worden, antwoordt de bondscoach nog voorzichtig. “Kunnen wij het EK winnen? Laten we nog niet de champagneflessen ontkurken”, temperde Conte het optimisme in zijn thuisland. Mocht Italië van Spanje winnen dan zal het in de kwartfinales Duitsland tegen kunnen komen.

Graziano Pellè: “Tegen toplanden zijn we sterker”

Voor ex-spits AZ en Feyenoord Graziano Pellè kan het EK alvast niet meer stuk. Pellè heeft in de wedstrijden uit de groepsfase het vertrouwen gewonnen van de bondscoach en is dan ook zeker van een basisplaats tegen Spanje. Pellè is trots op het Italiaanse elftal wat door velen gezien werd als het mindere team van de Italiaanse voetbalgeschiedenis. “Niet normaal meer. Ik leef in een droom, al besef ik ook dat we pas net begonnen zijn en het nog veel mooier kan worden”, vertelt de spits van Southampton. “Waren wij niet het slechtste Italië allertijden? Nou, wij zijn voor niemand bang. Na twee overwinningen is alles anders en is de sfeer omgeslagen”, merkt de aanvaller die ook voor de huidige EK-kampioen geen angst heeft. “Ik ben ervan overtuigd dat wij juist tegen de toplanden nóg sterker voor de dag zullen komen”, aldus Pellè in Voetbalzone.

Spanje zit op hete blaren

Het Spaanse team heeft ook nog niet zo veel zin om nu al Italië te treffen. Het elftal onder leiding van bondscoach Vicente del Bosque werd even op zijn plaats gezet door het Kroatische team. Spanje verloor de laatste groepswedstrijd onverwachts van de Kroaten (2-1). Hierdoor belandde Spanje in de zware gedeelte van het speelschema. Dat gegeven ligt bij bondscoach Del Bosque dan ook zwaar op de maag, temeer omdat het voorkomen had kunnen worden: “We moeten ons voorbereiden op Italië. We zullen proberen zo snel mogelijk te herstellen van deze tegenslag om zo fit mogelijk te zijn maandag”, zegt de coach volgens Voetbal international.

Sergio Ramos: “We moeten verder”

De Spaanse verdediger Sergio Ramos probeert optimistisch te blijven denken nu hij aanstaande maandag tegenover de Italianen komt te staan. “We moeten hier niet in blijven hangen, we moeten verder. Het klopt dat we nu teams tegenkomen die vooraf favorieten waren. Maar als je kampioen wilt worden, moet je van de besten winnen.”

Pre-wedstrijd quoteringen

De bookmakers verwachten veel van het Spaanse elftal. Winst van Spanje wordt dan ook met een x 2.20 odd beloond. Voor een gelijkspel zijn de quoteringen met x 3.00 bij de bookies nog hoger genoteerd. Het klapstuk is de pre-wedstrijd quotering voor Italiaanse winst: x 4.10. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De achtste finalewedstrijd op het Europees Kampioenschap tussen Italië en Spanje wordt gespeeld op maandag 27 juni om 18:00 uur in het Stade de France te Parijs. Maak deze wedstrijd nog spannender door in te zetten op jouw favoriet en voorspel de juiste uitslag van deze topper.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers