UEFA Super Cup
22/09/2020

Europese Supercup: online bookmakers gokken op winst voor Bayern München

Europese Supercup: online bookmakers gokken op winst voor Bayern München
Aanstaande donderdag spelen Bayern München en Sevilla FC om de Europese Supercup. Dit toetje van het vorige voetbalseizoen wordt sinds de jaren zeventig gespeeld tussen de Champions League en Europa League winnaar. Vorig jaar won Liverpool deze prestigieuze prijs door na penalty’s Chelsea te verslaan. Wie wint de editie van 2020: Bayern of Sevilla?

Hans Dieter Flick: “Zeer moeilijke wedstrijd”

Bayern München trainer Hans Dieter Flick pakt de ene naar de andere prijs met Bayern. Maar Hansi Flick weet ook dat het een keer ophoudt, als het aan hem – en zijn spelersgroep ligt –  is dat echter nog niet aankomende donderdag: “Dit wordt een hele moeilijke wedstrijd voor ons. Net als Sevilla hebben wij een extreem korte pauze tussen de seizoenen gehad waardoor de voorbereidingstijd op deze Supercup heel kort is.”

“We willen absoluut winnen”

Flick benadrukt ook dat de spelers er klaar voor zijn qua fitheid en motivatie. “Het is een nieuw begin. De Europese supercup is een heel mooie prijs om bij te mogen schrijven. Wij willen deze wedstrijd absoluut winnen, maar dat zal ook voor Sevilla gelden”, zo besluit Flick zijn voorbeschouwing.

Julen Lopetegui: “Bayern is een geweldig elftal”

Bij Sevilla FC is de druk om te winnen wellicht iets lager dan bij Bayern, maar aan de andere kant krijgt Sevilla ook beduidend minder vaak de kans om deze prijs te pakken dan de Duitse voetbalgrootmacht. Trainer Julen Lopetegui heeft dat zijn spelers ook op het hart gedrukt de afgelopen dagen: “De Europese Supercup spelen, overkomt je niet elke dag. Bayern is een geweldig elftal met enorme individuele kwaliteiten, maar wij zullen niet zomaar toegeven aan die suprematie.”

“Kans om te bewijzen dat we top zijn”

Lopetegui is dus strijdvaardiger: “We hebben enorm veel respect voor Bayern, maar we zullen deze finale benaderen met een enorme wil om te winnen. We willen bewijzen dat Sevilla tot de top van Europa behoort en wanneer krijg je een betere kans om dat te doen dan tegen Champions League winnaar Bayern München?”

Statistieken

Bayern won afgelopen seizoen de Champions League door een indrukwekkende serie neer te zetten. Hoogtepunt was de 2-8 overwinning op FC Barcelona in de kwartfinales, maar de overwinningen op Olympique Lyon (0-3) in de halve eindstrijd en de 0-1 zege op Paris Saint Germain mochten er ook zijn.Sevilla FC kroop in de Europa League meerdere malen door het oog van de naald, vooral tegen Wolverhampton Wanderers was het kantje boord. Ook in de halve finale tegen Manchester United was het verschil slechts een goal: 2-1. De finale tegen Inter werd een doelpuntenfestijn waarbij Luuk de Jong een hoofdrol had. Hij scoorde twee keer waardoor Sevilla met 3-2 won en eindwinnaar werd van de Europa League.

Huidige vorm Bayern München

De Duitse Bundesliga is vorige week pas van start gegaan. Bayern heeft na de korte break dus nog weinig officiële duels afgewerkt. De eerste competitiewedstrijd werd overigens wel weer ‘gewoon’ gewonnen. Tegen Schalke’04 pakte de Zuid-Duitsers weer ouderwets fors uit: 8-0!

Huidige vorm Sevilla FC

Voor Sevilla moet La Liga nog beginnen. De competitie in Spanje loopt al wel, maar de mannen van Lopetegui kregen extra rust en tijd om zich optimaal voor te bereiden op dit duel tegen Bayern München. De oefenwedstrijden die Sevilla speelden werden wel allemaal gewonnen, dus met de vorm lijkt het wel goed te zitten.

Lappenmand

Aan de kant van Bayern missen we Philippe Coutinho, Álvaro Odriozola en Ivan Perišić. Flick gaf al aan zich aan te kunnen passen aan dit gemis.Bij Sevilla FC geen spelers die onder behandeling staan van de medische staf, geen schorsingen of spelers die in quarantaine moeten vanwege COVID-19. Lopetegui kan derhalve beschikken over een volledige fitte selectie, al kan dat (zeker in deze tijd) in de dagen voor deze wedstrijd natuurlijk snel anders worden.

Prognose

Wij voorspellen opnieuw bij de bookmakers een verlenging. Hierin zal Bayern uiteindelijk wel weer aan het langste eind trekken, maar op ons wedstrookje staat een X dat staat voor een gelijkspel. Benieuwd naar de odds bij deze uitslag en de andere eindstanden? Check onderstaand overzicht van de pre-match odds!

Quoteringen Bayern München – Sevilla FC

Zegeviert Bayern ook in deze wedstrijd? Dan staat er bij de TOTO een quotering van x 1,34 voor je klaar. Wellicht is een handicap in dit geval beter dan spelen in het 1X2 spelsysteem. Check hiervoor onze kennisbank.Een gelijkspel levert in het 1X2 spelsysteem wel hele mooie odds op: x 5,40 keer je inleg is een prima odd voor deze Europese Supercup van 2020!De TOTO.nl is ook gul als Sevilla FC wint! Gaat Luuk de Jong of Ocampos weer scoren op cruciale momenten? Of wordt een andere spelers van de Spaanse club matchwinner? Dan ontvangen spelers die hebben ingezet op Sevilla maar liefst x 6,70 keer hun inleg! Bij 10,00 euro is dat dus al 67 euro!
De Europese Supercup 2020 wordt gespeeld op donderdag 24 september om 21:00 uur in het Puskas Stadion te Boedapest (Hongarije). Er mogen bij wijze van proef 20.000 toeschouwers bij de wedstrijd zijn, maar de meesten zullen toch online of via de tv moeten volgen wie er gaat winnen. Is jouw voorspelling geld waard? Plaats nu je weddenschap en maak de Europese Supercup 2020 extra spannend!

De beste Online Bookmakers