WK 2022
04/10/2016

Poule A: Bulgarije verdedigt koppositie tegen Frankrijk

Poule A: Bulgarije verdedigt koppositie tegen Frankrijk
Niet alleen Nederland kende een valse start in de WK-kwalificatiereeks in Poule A. Ook EK-finalist Frankrijk begon met een gelijkspel. De 0-0 tegen Wit-Rusland betekende niet alleen twee verliespunten voor Les Blues, het zorgde er ook voor dat Bulgarije dankzij een 4-3 overwinning op Luxemburg koploper is in Poule A. Of dat na deze week nog zo is, valt te betwijfelen.

Frankrijk – Bulgarije

De Bulgaren krijgen na het doelpuntenfestijn tegen Luxemburg direct te maken met de favoriet uit deze poule: Frankrijk. De Fransen zijn thuis ijzersterk en de verwachting is dat het team van bondscoach Didier Deschamps over het Bulgaarse team heen walst: “We zullen ervoor zorgen dat we tegen Bulgarije drie punten pakken. Daarna zal ik de balans opmaken.” Deschamps houdt daarbij geen rekening met de wedstrijd van komende dinsdag, tegen Nederland: “Dat zou niet juist zijn van mijn kant. Ik denk nu alleen aan Bulgarije, al kan de wedstrijd van vrijdag het duel van dinsdag wel beïnvloeden natuurlijk.” Deschamps zal het hoe dan ook moeten stellen zonder FC Barcelona-verdediger Jérémy Mathieu. Hij besloot vorige week ineens om zijn interlandcarrière te beëindigen: “Ik ben niet meer gemotiveerd.” De verdediger miste afgelopen zomer het EK in eigen land vanwege een kuitblessure. Hierover zegt Mathieu: “Ik heb weinig geluk gehad tijdens mijn interlandcarrière.” Ik ben 35 jaar oud als het volgende WK start, dus dat wordt een heel moeilijk verhaal. Deschamps was verrast door mijn beslissing. Ik heb hem een beetje in verlegenheid gebracht, maar uiteindelijk begreep hij het”, aldus Mathieu. Deschamps riep Mangala op als vervanger, maar die haakte eerder deze week geblesseerd af.

Pre-wedstrijd quoteringen Frankrijk - Bulgarije

De bookmakers laten er geen twijfel over bestaan: Frankrijk is vrijdag de topfavoriet voor de zege. Een inzet op Les Blues levert dan ook slechts x 1,13 keer je inleg op. Heel anders als je durft te spelen op een gelijkspel. Mochten beide teams de punten delen dan wordt er x 7,50 keer je inleg uitgekeerd. Wint Bulgarije, dan is het huis bij spelers die hierover hebben gegokt waarschijnlijk te klein. Zij kunnen dan x 21,00 hun inleg bijschrijven op de bankrekening.

Luxemburg – Zweden

Zowel Luxemburg als Zweden begonnen de kwalificatiecampagne met een enerverende wedstrijd. Zweden ontsnapte aan een nederlaag toen een zuiver doelpunt van Bas Dost in de slotfase werd afgekeurd, terwijl Luxemburg nog niet vaak drie keer wist te scoren in één duel. Beide landen schoten echter niet veel op met deze sensationele feiten. Ze willen alle lovende kritieken na het eerste duel direct inruilen voor een overwinning in deze twee kwalificatiewedstrijd.Vooral in Zweden wordt gehunkerd naar succes, want sinds het stoppen van Zlatan Ibrahimovic als Zweeds international zit de klad er behoorlijk in, zo lijkt het. “Ik wil een agressief Zweden zien tegen Luxemburg”, zo vertelde bondscoach Janne Andersson maandag tijdens de persconferentie. “Verdedigend en qua vechtlust was het tegen Nederland wel goed, maar aanvallend moet het beter. Puur op kwaliteit zijn we de betere ploeg ten opzichte van Luxemburg. Als we offensief durven spelen en actiever zijn dan moeten we met een overwinning op zak kunnen terugkeren naar Zweden. Er zijn geen excuses meer in deze fase.”

Geen Larsson, wel Toivonen

De Zweedse bondscoach moest dinsdag wel Heerenveen-aanvaller Sam Larsson naar huis sturen. De 23-jarige spits heeft nog te veel last van een liesblessure die hij afgelopen zaterdag tegen PSV (1-1) opliep. “We hebben hem getest en daaruit is gebleken dat hij niet kan spelen”, zegt Andersson tegen Aftonbladet. “Het is jammer, maar hij moet terug naar zijn club. Het is een interessante speler die goed in vorm is.”Wel zal voormalig PSV-er Ola Toivonen te zien zijn tijdens dit WK-kwalificatieduel. De bij het Franse Toulouse spelende middenvelder ontbrak op het EK en tegen Nederland nog in de Zweedse selectie, maar ziet een sterke seizoenstart in de Franse Ligue 1 beloond met een selectie voor het nationale team.

Pre-wedstrijd quoteringen Luxemburg - Zweden

De wedkantoren hebben ook bij dit duel een duidelijke favoriet: Zweden is de grootste kanshebber op een zege: x 1,29 als het Zweedse elftal de opponent uit Luxemburg verslaat. Spelen beide teams gelijk dan keren de bookies x 5,50 uit. Helemaal onwaarschijnlijk wordt een Luxemburgse overwinning geacht. Weet bondscoach Luc Holtz een stunt uit de hogehoed te toveren dan schieten de odds door het plafond: x 10,00 keer je inleg. “Onze wedstrijdbenadering is onderhand voor elke match gelijklopend. We concentreren ons op ons eigen spel, ook al spelen we bijvoorbeeld uit bij Spanje. Ons eigen team is altijd onze eerste prioriteit. Spelers van het niveau van Luxemburg verliezen te veel van hun eigen kwaliteiten als ze zich gaan toespitsen op de tegenstander, meen ik. Gezien de beperkte individuele kwaliteit van onze spelers zou dat dramatische gevolgen kunnen hebben”, aldus Holtz in vakblad De Voetbaltrainer. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De WK-kwalificatiewedstrijden Frankrijk – Bulgarije en Luxemburg – Zweden uit Poule A van het WK-kwalificatietoernooi worden gespeeld op vrijdag 7 oktober om 20:45 uur.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers