FC Emmen

Voetbalclub FC Emmen is een ploeg uit Nederland en werd opgericht in het jaar 1985. FC Emmen staat momenteel onder leiding van hoofdcoach Dick Lukkien. Momenteel neemt FC Emmen deel in de competitie en toernooien: Club Friendlies 3 Eredivisie en KNVB Beker . Ook het wedden op FC Emmen is populair en wordt onder gokkers met tal van verschillende voorspellingen en soorten weddenschappen fanatiek bij de bookmaker gedaan.

 • Ole Romeny 3 doelpunten
 • Lucas Bernadou 1 doelpunten
FC Emmen Logo
Land Nederland
Opgericht 1985
Coach Dick Lukkien
Website fcemmen.nl
Twitter @fc_emmen
Leagues Club Friendlies 3 Eredivisie KNVB Beker
Recente wedstrijden:
# Team Gs W G V +/- PTN
17 SC Cambuur 7 1 1 5 5/14 4
18 FC Emmen 7 1 1 5 6/18 4
 • Maikel Kieftenbeld

  Maikel Kieftenbeld

  Jeroen Veldmate

  Jeroen Veldmate

  Lorenzo Burnet

  Lorenzo Burnet

  Mart Lieder

  Mart Lieder

  Mickey van der Hart

  Mickey van der Hart

  Richairo Zivkovic

  Richairo Zivkovic

  Mark Diemers

  Mark Diemers

  Jeff Hardeveld

  Jeff Hardeveld

  Keziah Veendorp

  Keziah Veendorp

  Eric Oelschlägel

  Eric Oelschlägel

  Michaël Heylen

  Michael Heylen

  Ahmed El Messaoudi

  Ahmed El Messaoudi

  Miguel Gianpierre Araujo Blanco

  Miguel Araujo

  Fernando José Pacheco Rivas

  Fernando Pacheco

  Météhan Guclu

  Météhan Guclu

  Jasin-Amin Assehnoun

  Jasin-Amin Assehnoun

  Arnaud Nkodi Luzayadio

  Arnaud Luzayadio

  Azzeddine Toufiqui

  Azzeddine Toufiqui

  Rui-Jorge Monteiro Mendes

  Rui-Jorge Mendes

  Kyan van Dorp

  Kyan van Dorp

  Lucas Bernadou

  Lucas Bernadou

  Gonzalo Gabriel Sánchez Franco

  Gonzalo Sanchez

  Ole ter Haar Romeny

  Ole Romeny

  Jari Vlak

  Jari Vlak

  Mohamed Bouchouari

  Mohamed Bouchouari

  Julius Dirksen

  Julius Dirksen

  Ben Scholte

  Ben Scholte

  Remi van Ekeris

  Remi van Ekeris

  Max Wolfs

  Max Wolfs

Team

Maikel Kieftenbeld

Jeroen Veldmate

Lorenzo Burnet

Mart Lieder

Mickey van der Hart

Richairo Zivkovic

Mark Diemers

Jeff Hardeveld

Keziah Veendorp

Eric Oelschlägel

Michael Heylen

Ahmed El Messaoudi

Miguel Araujo

Fernando Pacheco

Météhan Guclu

Jasin-Amin Assehnoun

Arnaud Luzayadio

Azzeddine Toufiqui

Rui-Jorge Mendes

Kyan van Dorp

Lucas Bernadou

Gonzalo Sanchez

Ole Romeny

Jari Vlak

Mohamed Bouchouari

Julius Dirksen

Ben Scholte

Remi van Ekeris

Max Wolfs

Wedden op FC Emmen

FC Emmen was jarenlang een typische Eerste Divisie-club. Maar na het succesvolle seizoen 2017/2018 was het dan eindelijk zover: FC Emmen mocht zich gaan meten met de grote clubs uit het Nederlandse voetbal. Met de komst naar de Eredivisie is ook het aantal weddenschappen dat op FC Emmen wordt afgesloten toegenomen. Er staat misschien geen topclub op het veld, maar FC Emmen speelt toch heel wat mooie wedstrijden. En daar kun jij als voetbalwedder weer van profiteren.

Van amateurclub naar het Nederlandse betaald voetbal

Bij de naam N.E.C. denk je ongetwijfeld meteen aan die voetbalclub uit Nijmegen. Toch heeft het huidige FC Emmen ooit ook de naam NEC gedragen. Noordbarge Emmen Combinatie werd op 21 augustus 1925 opgericht, nadat drie voetbalploegen uit de omgeving werden opgeheven. De naam NEC bleef echter niet lang bestaan. Amper een jaar na de oprichting ging de club verder als VV Emmen, een naam die anno nu nog steeds terug te vinden is in het amateurvoetbal 

VV Emmen heeft als lid van de Drentse Voetbalbond heel wat amateurwedstrijden gespeeld. Blijkbaar beviel dat, aangezien de Emmenaren in het midden van de jaren 50 het aanbod voor een plekje in het betaalde voetbal afwezen. Pas in de jaren 80 kwam daar verandering in. Vanuit de Drentse voetbalfans ontstond er een steeds grotere behoefte om een club aan te kunnen moedigen in de profcompetitie, zeker sinds SC Drente in 1971 was weggesaneerd. Uiteindelijk maakte Emmen in seizoen 1985/1986 de overstap naar het betaalde voetbal. Om onderscheid te maken tussen de amateurteams en het profelftal kwam er ook een nieuwe naam. Sindsdien is FC Emmen een vaste waarde in het Nederlandse betaald voetbal.

 De weg naar de Eredivisie was lang

De stap van amateurvoetbal naar profvoetbal is voor Emmen niet altijd even makkelijk geweest. Vooral de eerste jaren waren zwaar. Aan het eind van het voetbalseizoen was FC Emmen standaard terug te vinden in de onderste regionen van de Eerste Divisie. Maar dat veranderde in het midden van de jaren 90. Opeens was FC Emmen een serieuze promotiekandidaat, iets waar de fans alleen maar blij mee waren. Toch bracht de nacompetitie lange tijd niet het succes waar op werd gehoopt. Pas in seizoen 2018/2019 was FC Emmen voor het eerst te zien in de Eredivisie.

FC Emmen is echt zo’n club dat in het rechterrijtje van de Eredivisie thuishoort. Zelfs de status van middenmoter is nog te hoog gegrepen, al kan dat in de toekomst zomaar veranderen. De geschiedenis heeft ons namelijk geleerd dat FC Emmen vaak langzaam op gang komt, maar de weg naar boven uiteindelijk wel weet te vinden. Bovendien staan ze bij FC Emmen behoorlijk sterk in hun schoenen. De club ging meerdere keren bijna failliet, en vooral in 2012 was het kantje boord. Vanwege zeer slechte prestaties in de competitie was het bestuur al opgestapt. Ook financiële problemen stapelden zich op. Er was een half miljoen euro nodig om de proflicentie te behouden zodat FC Emmen verder kon in het betaalde voetbal. Op dat moment bleek maar weer hoe belangrijk de Drentenaren het vonden om een club uit hun provincie in de profcompetitie te zien. Tien ondernemers werden de redding van FC Emmen. Daar kregen ze wel wat voor terug. Want slechts zes jaar nadat de bodem voor FC Emmen in zicht was, kwam daar eindelijk die promotie waar de club al zo lang op wachtte.  

Stijgende bezoekersaantallen en regionale voetbalsterren

Voor de fans is Dick Lukkien nog steeds de grote man van FC Emmen. Het was deze trainer die de club naar de Eredivisie loodste. Promotie van de Eerste Divisie naar de Eredivisie is tot nu toe het absolute hoogtepunt uit de geschiedenis van FC Emmen. Echt grote prijzen zijn er namelijk nog niet gewonnen. Zelfs promotie naar de Eredivisie werd niet afgedwongen met winst in de Eerste Divisie. FC Emmen is in die divisie dus nooit kampioen geworden. Maar wat maakt dat uit als FC Emmen tegenwoordig gewoon tegen de grote clubs van het Nederlandse voetbal mag spelen? Een wedstrijd tegen Ajax, PSV of AZ is voor de fans toch een stuk interessanter dan wanneer FC Volendam of MVV op bezoek komt.

De bezoekersaantallen zijn flink gestegen sinds FC Emmen uitkomt in de Eredivisie. De fans zijn ook behoorlijk trouw. Het helpt daarbij dat FC Emmen een sterke jeugdopleiding heeft waardoor veel spelers uit de eigen regio de kans krijgen om door te stromen naar het eerste elftal. Onder andere Bas Dost is via deze route bij het eerste elftal van FC Emmen terechtgekomen. Al stamt zijn tijd bij de club inmiddels alweer uit een ver verleden. Bas Dost is overigens niet de enige Oranje-speler die een periode bij FC Emmen heeft gevoetbald. Ook Wout Weghorst heeft tijdens zijn carrière bij de Drentse club gespeeld. Een periode bij FC Emmen kan dus zeker het begin zijn van een mooie loopbaan in de voetbalwereld. Als het op scoren aankomt, gaat alle aandacht nog steeds uit naar Michel van Oostrum. Met een totaal van 186 doelpunten is deze oud-speler namelijk de absolute topscorer van FC Emmen. De laatste jaren waren het spelers als Cas Peters, Anco Jansen, Glenn Bijl, Michael de Leeuw en Jafar Arias die de club naar overwinningen moesten leiden. Geen echt grote namen dus, maar wel spelers die een degelijke wedstrijd kunnen neerzetten. En dat is precies wat FC Emmen nodigt heeft om zijn positie in de Eredivisie te handhaven.

Wedden op de wedstrijden van FC Emmen in de Eredivisie

Er zijn maar weinig clubs die na een promotie meteen doorstomen naar het linkerrijtje van de Eredivisie. Ook FC Emmen is dit niet gegund. Het voornaamste doel is om dat felbegeerde plekje in de hoogste divisie van het Nederlandse voetbal vast te houden. Al is het natuurlijk de vraag of dat gaat lukken. Het kan zomaar gebeuren dat FC Emmen na een paar seizoenen in de Eredivisie weer terug moet naar de Eerste Divisie. Om dat te voorkomen, is elke wedstrijd belangrijk. Vooral in de wedstrijden tegen de minder grote clubs moeten er punten worden gepakt. Staat er een wedstrijd tegen VVV, PEC Zwolle of Fortuna Sittard op het programma? Dit zijn de momenten waarop de Emmenaren moeten toeslaan. Verlies tegen dit soort clubs kan er uiteindelijk toe leiden dat die mooie periode in de Eredivisie voorbij is. Maar FC Emmen is niet de enige club in dit soort duels eigenlijk drie punten moet pakken. Daardoor kunnen deze wedstrijden behoorlijk spannend worden voor jou als voetbalwedder. Houd rekening met het thuisvoordeel, bestudeer de speelstijl en kijk naar de onderlinge duels uit het verleden. Dit helpt je ongetwijfeld om een winnende weddenschap af te sluiten.

Duels tegen de echte topclubs uit de competitie vragen om heel andere benadering. De kans dat FC Emmen tegen een Ajax of AZ wint, is klein. Als deze clubs tenminste niet sterk uit vorm zijn. Een 1x2 weddenschap is daardoor niet de meest slimme keuze. Ga eerder voor een over/under weddenschap waarbij je je richt op het totale aantal doelpunten of kaarten. Ook wedden op de eerste doelpuntenmaker kan heel winstgevend zijn. Al zal er waarschijnlijk geen naam van een FC Emmen-speler op je wedbriefje verschijnen. Spelen de Emmenaren een uitwedstrijd in Amsterdam, Alkmaar, Rotterdam of Eindhoven, dan is de Asian Handicap misschien wel een interessante wedoptie. Want winnen in de Johan Cruijff ArenA wordt zomaar een optie als Emmen de wedstrijd met een virtuele 0-3 voorsprong begint. Het maakt dus niet uit wat voor club er komend weekend als tegenstander op het veld staat. Wedden op FC Emmen betekent sowieso dat je elke week vol spanning naar de competitiewedstrijden zit te kijken.

Live wedden op de duels in de Oude Meerdijk

FC Emmen is sinds de jaren 80 de enige profclub uit Drenthe. Daardoor krijgt de ploeg steun van fans vanuit de hele provincie. Een deel van die fans trekt voor de thuiswedstrijden graag naar de Oude Meerdijk om het elftal live aan het werk te zien. Die steun van de fans helpt absoluut. De Oude Meerdijk is namelijk al meerdere keren een redelijk onneembare vesting gebleken. Het thuisvoordeel heeft dus wel degelijk invloed bij een club als FC Emmen.

Durf je vooraf toch geen keuze te maken uit de vele wedopties en laat je je liever leiden door wat er op het veld gebeurt? Geen probleem, want je kunt bij de bookmakers heel gemakkelijk live wedden op FC Emmen. Voor je live weddenschappen ben je niet alleen afhankelijk van de Eredivisie. FC Emmen doet namelijk ook gewoon mee in de strijd om de TOTO KNVB beker. Al moet je er wel snel bij zijn als je club wilt volgen in de jaarlijkse bekerwedstrijden. De laatste jaren wordt FC Emmen regelmatig uitgeschakeld in de eerste of tweede ronde. Verwacht dus geen grootse prestaties, maar dat maakt het wedden op Emmen er zeker niet minder interessant op.

Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën