Feyenoord

Voetbalclub Feyenoord is een ploeg uit Nederland en werd opgericht in het jaar 1908. Feyenoord staat momenteel onder leiding van hoofdcoach Arne Slot. Momenteel neemt Feyenoord deel in de competitie en toernooien: KNVB Beker en Eredivisie . Ook het wedden op Feyenoord is populair en wordt onder gokkers met tal van verschillende voorspellingen en soorten weddenschappen fanatiek bij de bookmaker gedaan.

Feyenoord Logo
Land Nederland
Opgericht 1908
Coach Arne Slot
Website feyenoord.nl
Twitter @Feyenoord
Leagues KNVB Beker Eredivisie
Recente wedstrijden:
# Team Gs W G V +/- PTN
8 FC Volendam 0 0 0 0 0/0 0
9 Feyenoord 0 0 0 0 0/0 0
10 Fortuna Sittard 0 0 0 0 0/0 0
 • Leroy Fer

  Leroy Fer

  Steven Berghuis

  Steven Berghuis

  João Carlos Vilaça Teixeira

  João Teixeira

  Luciano Narsingh

  Luciano Narsingh

  Jens Toornstra

  Jens Toornstra

  Nick Marsman

  Nick Marsman

  Bryan Linssen

  Bryan Linssen

  Eric Fernando Botteghin

  Eric Botteghin

  Ridgeciano Haps

  Ridgeciano Haps

  Sven van Beek

  Sven van Beek

  Mark Diemers

  Mark Diemers

  Justin Bijlow

  Justin Bijlow

  Ramón ten Hove

  Ramon ten Hove

  Dylan Vente

  Dylan Vente

  Uroš Spajić

  Uroš Spajić

  Róbert Boženík

  Róbert Boženík

  Luis Fernando Sinisterra Lucumí

  Luis Sinisterra

  Marcos Senesi

  Marcos Senesi

  George Johnston

  George Johnston

  Tyrell Malacia

  Tyrell Malacia

  Jordy Wehrmann

  Jordy Wehrmann

  Orkun Kökçü

  Orkun Kökçü

  Lutsharel Geertruida

  Lutsharel Geertruida

  Ramon Hendriks

  Ramon Hendriks

  Naoufal Bannis

  Naoufal Bannis

  Marouan Azarkan

  Marouan Azarkan

  Thijs Jansen

  Thijs Jansen

Team

Leroy Fer

Steven Berghuis

João Teixeira

Luciano Narsingh

Jens Toornstra

Nick Marsman

Bryan Linssen

Eric Botteghin

Ridgeciano Haps

Sven van Beek

Mark Diemers

Justin Bijlow

Ramon ten Hove

Dylan Vente

Uroš Spajić

Róbert Boženík

Luis Sinisterra

Marcos Senesi

George Johnston

Tyrell Malacia

Jordy Wehrmann

Orkun Kökçü

Lutsharel Geertruida

Ramon Hendriks

Naoufal Bannis

Marouan Azarkan

Thijs Jansen

Wedden op Feyenoord

Feyenoord is voor velen de trots van Rotterdam. Natuurlijk zijn er ook nog die andere profclubs in de stad, Sparta en Excelsior. Maar als het aankomt op bezoekersaantallen en clubleden, is Feyenoord veruit het populairst. Logisch, want de club hoort bij de Grote Drie van het Nederlandse voetbal. Feyenoord draait vrijwel elk seizoen mee in de bovenste regionen van de Eredivisie. Daar blijft het niet bij. Behalve in de Eredivisie is Feyenoord vaak te bewonderen in de strijd om de KNVB beker of de Johan Cruijff schaal. En vergeet de Europese wedstrijden niet. Feyenoord is er vaak bij als de Champions League of Europa League van start gaat. De Rotterdammers hebben wisselend succes, dus blijf objectief als je gaat wedden op de wedstrijden van Feyenoord. Puntenverlies ligt bij deze club altijd op de loer.

Voetbalclub Feyenoord: al ruim 110 jaar de Trots van Zuid

Veel voetbalclubs die nu in de Eredivisie spelen, stammen uit het begin van de twintigste eeuw. Zo ook Feyenoord. Al was er in die eerste jaren nog geen sprake van de naam waaronder de club later bekend werd. Bij de oprichting in 1908 kreeg dit Rotterdamse voetbalelftal de keurige naam Wilhelmina mee. Maar die naam bleef niet lang behouden. Slechts een jaar na de oprichting kwam er een fusie met voetbalclub Volharding, waarna HFC (Hillesluis-Feijenoord Combinatie) werd aangehouden. Voor het eerst valt dan de naam Feijenoord, een verwijzing naar het gelijknamige stadsdeel in Rotterdam-Zuid. Dat de club in de beginjaren wat praktische problemen had, blijkt wel uit het feit dat ook HFC niet lang bleef bestaan. HFC wordt Celeritas, en Celeritas wordt R.V.V. Feijenoord. Na een paar subtiele wijzigingen neemt de club uiteindelijk definitief de naam Feijenoord (sinds 1974 gespeld als Feyenoord) aan. Vanaf dat moment krijgt Feyenoord de kans om uit te groeien tot de trots van Rotterdam.

Feyenoordsterren van toen en nu

Als Feyenoord een thuiswedstrijd speelt, togen heel wat Rotterdammers naar De Kuip. Het Feyenoordlegioen is trouw, fanatiek en staat vaak als één man achter het elftal. Het lijflied Hand in Hand Kameraden schalt tijdens de wedstrijden regelmatig door het stadion, in de hoop dat het de spelers naar grote hoogte stuwt. Er zijn ook heel wat spelers die in de harten van de Feyenoorders zitten. Grote namen uit het verleden zijn Giovanni van Bronckhorst, Pierre van Hooijdonk, József Kiprich, Willem van Hanegem en natuurlijk de legendarische linksbuiten Coen Moulijn. Feyenoord-icoon Moulijn wordt zelfs geëerd met een eigen standbeeld binnen de hekken van De Kuip. Maar het Feyenoordlegioen kijkt niet alleen naar het verre verleden. Met spelers als Steven Berghuis, Leroy Fer en Kenneth Vermeer zet de club ook de laatste jaren een sterk elftal neer. Toch ontbreken de echt grote sterren uit de voetbalwereld. Dat is meteen te merken als Feyenoord Europa ingaat. Want waar de club meestal prima presteert in de Eredivisie, is een goede prestatie in Europa vaak net te hoog gegrepen.

Feyenoord meet zijn krachten met Europese topclubs

Een hoge klassering in de Eredivisie is natuurlijk goed voor Europees voetbal. Vanaf begin jaren 60 is Feyenoord dan ook regelmatig te bewonderen geweest in de Europa League en de Champions League (of hun voorgangers UEFA Cup en Europacup I). Het verleden heeft een paar successen opgeleverd. Het absolute hoogtepunt is het winnen van de Europacup I in 1969/1970. Daarnaast sleepten de Rotterdammers twee keer de titel in de Europa League binnen. Zowel in 1973/1974 als in 2001/02 was het groot feest onder de voetbalfans in de stad.

Helaas voor het Feyenoordlegioen verloopt het Europese avontuur afgelopen jaren wat minder succesvol. Sinds de Europa League-titel van 2002 lukt het maar niet om verder te komen dan de laatste 48 of 32. Er zijn zelfs een aantal seizoenen geweest dat de club al strandde in de voorrondes. Maar een echte Feyenoorder houdt de moed er altijd in, dus het blijft interessant om te wedden op de Europese wedstrijden van de Rotterdamse club. Feyenoord heeft de kans om zijn krachten te meten met clubs als Porto en Rangers FC. En dat levert vaak spannende duels op.

Zijn Feyenoord en het landskampioenschap een goede combinatie?

Het Europese avontuur eindigt voor Feyenoord vaak snel. In ieder geval veel sneller dan de fans hopen. Als de strijd in de Champions League of Europa League gestreden is, kan Feyenoord altijd nog hopen op een goede klassering in de Eredivisie. De Rotterdamse club vormt samen met Ajax en PSV al sinds jaar en dag de Grote Drie. Die benaming heeft het trio natuurlijk niet voor niets gekregen. Sinds het begin van de Eredivisie zijn dit de clubs die de meeste landskampioenschappen wisten te winnen, waarbij Feyenoord achter Ajax en PSV de derde plek bezet. De Rotterdammers hebben inmiddels wel genoeg titels binnen om met een gouden ster op het shirt te mogen dragen. Die gouden ster staat symbool voor tien gewonnen kampioenschappen, een prima prestatie dus.

Feyenoord is elk seizoen weer een serieuze kandidaat om bovenaan te eindigen in de Eredivisie. Toch grijpen de Rotterdammers ook vaak naast de hoofdprijs. Na de landstitel in seizoen 1998/1998 duurde het bijna 20 jaar voordat de beker weer door een grote menigte op de Coolsingel werd onthaald. Zelfs als Feyenoord niet echt meedoet om de titel, blijven de wedstrijden boeiend om te volgen. De strijd om een ticket voor Europees voetbal is namelijk altijd op de achtergrond aanwezig. De Feyenoorders moeten voor elk punt vechten, ook al biedt een vijfde plaats in de Eredivisie geen zicht meer op de titel.

Wedden op De Klassieker en op andere mooie duels

Elke speelronde in de Eredivisie is spannend. Maar als je graag op Feyenoord wedt, dan zijn er toch een aantal duels die eruit springen. Met stip op één staat de enige echte Klassieker. Deze wedstrijd tegen Ajax haalt alle vechtlust in de spelers en de fans naar boven. Het is de eeuwige strijd tussen 010 en 020. Hier staan niet alleen drie punten op het spel, maar vooral ook de eer van de stad. De Klassieker pakt voor Feyenoord niet altijd even goed uit. Slechts een kwart van de wedstrijden wordt door de Rotterdammers gewonnen, terwijl ongeveer de helft van de duels een overwinning opleverden voor Ajax. De echte Feyenoordfan hoopt natuurlijk dat die statistieken langzaam gaan verschuiven. Lukt het niet met De Klassieker, dan zijn er nog genoeg speelrondes over om punten binnen te sprokkelen. Soms lukt dat overtuigend, zoals in die ene wedstrijd tegen Go Ahead Eagles waarbij er uiteindelijk 8-0 op het scorebord kwam te staan (seizoen 2016/2017).

Hoewel er elk seizoen weer wedstrijden verloren worden, zijn de statistieken van de Eredivisie niet verkeerd. In de meeste jaren won Feyenoord zeker de helft van de duels. Ook in de strijd om de KNVB beker en Johan Cruijff schaal leverden de wedstrijden regelmatig mooie overwinningen op. De beker werd dertien keer gewonnen en de Johan Cruijff schaal ging vier keer mee naar Rotterdam. Elk seizoen bieden deze toernooien weer kansen op een extra prijs. Wie weet is Feyenoord wel de club die er het komende seizoen met de KNVB beker vandoor gaat.

Een goede voorbereiding bezorgt je de perfecte weddenschap

Feyenoord is populair bij wedders. Vooral Nederlandse voetbalfans weten de wedstrijden van Feyenoord makkelijk te vinden. Dat er veel animo is om te wedden op Feyenoord, is de bookmakers natuurlijk ook opgevallen. Daarom zetten zij bij elke wedstrijd weer tientallen verschillende wedopties online. Misschien heb je een favoriet wedtype, bijvoorbeeld een 1x2 weddenschap of een over/under weddenschap. Toch is het altijd verstandig om de wedstrijd eerst te analyseren voordat je een keuze maakt. Neemt Feyenoord het in de Eredivisie op tegen een club uit het rechterrijtje? Dit is dé kans voor de Rotterdammers om te laten zien dat ze nog steeds bij de top van Nederland horen. Winnen moet heel goed mogelijk zijn, zeker als de wedstrijd wordt gespeeld in De Kuip. Met een simpele 1x2 weddenschappen doe je jezelf dan echt tekort. Ga liever voor de correcte score of voor de Asian handicap. Je vergroot het risico, maar het kan je wel heel wat extra winst opleveren.

De wedstrijden van Feyenoord zijn ideaal voor een live weddenschap. Veel duels zijn rechtstreeks te zien, ongeacht of je gaat voor de Eredivisie, KNBV beker of een wedstrijd uit de Europa League. Met een live weddenschap kun je eerst rustig afwachten of de strategie van Feyenoord zijn vruchten afwerpt. De ploeg is doorgaans snel en behendig over de flanken. Feyenoord probeert de wedstrijden te domineren door de bal snel naar voren te spelen. Al lukt dat lang niet altijd. Want hoewel alle kwaliteiten in huis zijn, leveren de Rotterdammers soms een hele reeks met teleurstellende wedstrijden af. In de eerste maanden van seizoen 2019/2020 werd er met 4-0 verloren van Ajax,  eindigden de wedstrijden tegen Heracles en FC Groningen in een 1-1 en kwam er een veel te krappe 1-0 overwinning op PEC Zwolle. Met zo’n dip moet je natuurlijk rekening houden als je gaat wedden op Feyenoord. Houd dus absoluut de actuele statistieken in de gaten voordat je definitief je weddenschap plaatst.