PEC Zwolle

Voetbalclub PEC Zwolle is een ploeg uit Nederland en werd opgericht in het jaar 1990. PEC Zwolle staat momenteel onder leiding van hoofdcoach Dick Schreuder. Momenteel neemt PEC Zwolle deel in de competitie en toernooien: Eerste Divisie en KNVB Beker . Ook het wedden op PEC Zwolle is populair en wordt onder gokkers met tal van verschillende voorspellingen en soorten weddenschappen fanatiek bij de bookmaker gedaan.

 • Lennart Thy 23 doelpunten
 • Thomas Van den Belt 16 doelpunten
PEC Zwolle Logo
Land Nederland
Opgericht 1990
Coach Dick Schreuder
Website peczwolle.nl
Twitter @PECZwolle
Leagues Eerste Divisie KNVB Beker
Recente wedstrijden:
# Team Gs W G V +/- PTN
1 Heracles Almelo 38 27 4 7 103/42 85
2 PEC Zwolle 38 27 4 7 99/43 85
3 Almere City 38 21 7 10 58/41 70
 • Apostolos Vellios

  Apostolos Vellios

  Haris Medunjanin

  Haris Medunjanin

  Bart van Hintum

  Bart Van Hintum

  Bram van Polen

  Bram Van Polen

  Jordy Tutuarima

  Jordy Tutuarima

  Ryan Thomas

  Ryan Thomas

  Mike Hauptmeijer

  Mike Hauptmeijer

  Gervane Kastaneer

  Gervane Kastaneer

  Sam Kersten

  Sam Kersten

  Hicham Acheffay

  Hicham Acheffay

  Lennart Thy

  Lennart Thy

  Tomislav Mrkonjić

  Tomislav Mrkonjić

  Anthony Fontana

  Anthony Fontana

  Jasper Schendelaar

  Jasper Schendelaar

  Jan Hoekstra

  Jan Hoekstra

  Luis Görlich

  Luis Görlich

  Thomas van den Belt

  Thomas Van den Belt

  Jimmy Adrian Kaparos

  Jimmy Kaparos

  Melayro Bogarde

  Melayro Bogarde

  Dave van den Berg

  Davy van den Berg

  Dean Huiberts

  Dean Huiberts

  Sven Zitman

  Sven Zitman

  Gabi Caschili

  G. Caschili

  Chardi Landu

  C. Landu

  Håkon Gangstad

  H. Gangstad

  Samir Lagsir

  Samir Lagsir

  Rav van den Berg

  Rav van den Berg

  D. Chirino

  Daijiro Chirino

  Thomas Beelen

  Thomas Beelen

  Duke Verduin

  Duke Verduin

  Younes Taha El Idrissi

  Younes Taha El Idrissi

  Jesse Vermaning

  Jesse Vermaning

  Tristan van Gilst

  Tristan van Gilst

  Joshua Sion

  Joshua Sion

Team

Apostolos Vellios

Haris Medunjanin

Bart Van Hintum

Bram Van Polen

Jordy Tutuarima

Ryan Thomas

Mike Hauptmeijer

Gervane Kastaneer

Sam Kersten

Hicham Acheffay

Lennart Thy

Tomislav Mrkonjić

Anthony Fontana

Jasper Schendelaar

Jan Hoekstra

Luis Görlich

Thomas Van den Belt

Jimmy Kaparos

Melayro Bogarde

Davy van den Berg

Dean Huiberts

Sven Zitman

G. Caschili

C. Landu

H. Gangstad

Samir Lagsir

Rav van den Berg

Daijiro Chirino

Thomas Beelen

Duke Verduin

Younes Taha El Idrissi

Jesse Vermaning

Tristan van Gilst

Joshua Sion

Wedden op PEC Zwolle

Het Overijsselse PEC Zwolle speelt zijn thuiswedstrijden sinds 2008 in het MAC³PARK stadion, oftewel het voormalige IJsseldelta Stadion. Met de bouw van dit voetbalstadion wilde het bestuur klaar zijn voor het moment dat de club een stabiele plek had veroverd in de Eredivisie en het bezoekersaantal zou toenemen. En dat moment is inderdaad gekomen. Sinds 2012 is PEC Zwolle te bewonderen in de hoogste voetbaldivisie van het land. Al is het regelmatig spannend of er niet toch weer seizoen in de Eerste Divisie aan zit te komen. Kortom, reden genoeg om te gaan wedden op PEC Zwolle!

De club met de mooiste naam uit de Eredivisie

PEC Zwolle is misschien wel de club met de mooiste naam uit de Nederlandse Eredivisie. De afkorting PEC staat voor het chique Prins Hendrik Ende Desespereert Nimmer Combinatie. Die naam komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen.

De Zwolse club ontstaat in 1910, als twee lokale voetbalteams met elkaar fuseren. Zo is daar het in 1904 opgerichte Ende Despereert Nimmer (EDN), wat in modern Nederlands wanhoopt nooit betekent. Dat is alvast een mooi strijdplan, al is het maar de vraag of de spelers van PEC inderdaad nooit wanhopen. Er zijn genoeg wedstrijden en seizoenen geweest waarin het allemaal niet zo lekker liep. En dan is die wanhoop toch wel heel erg dichtbij. Gelukkig is daar ook nog dat andere deel van PEC Zwolle: Prins Hendrik (PH). Deze club stamt uit 1906, en in de eerste jaren van zijn bestaan vallen de resultaten behoorlijk tegen. PH heeft er belang bij om zich op te trekken aan het veel beter presterende EDN. Een fusie volgt, en de nieuwe voetbalclub gaat PH-EDN-Combinatie heten. PEC is geboren. Wie het voetbal in de Eerste Divisie en Eredivisie al lang volgt, kent de club onder verschillende varianten van de naam. PEC werd PEC Zwolle, PEC Zwolle ’82 en FC Zwolle. Sinds 2012 zijn de Zwollenaren weer trouw aan de fusienaam en strijden ze als PEC Zwolle mee op het hoogste toneel van het Nederlandse voetbal.

PEC Zwolle knokt zich van de Eerste Divisie naar de Eredivisie

Als halverwege de jaren 50 het betaald voetbal wordt geïntroduceerd, is PEC meteen van de partij. Toch is de Eredivisie dan nog ver weg. De club gaat van start in de Eerste Divisie (toen nog Eerste Klasse geheten), en degradeert na één seizoen al naar de Tweede Divisie. Met een tweede plek in seizoen 1970/1971 is daar eindelijk die beloning. PEC mag weer uitkomen in de Eerste Divisie. De clubleiding vindt dit meteen een mooie gelegenheid om de naam officieel te veranderen in PEC Zwolle.

De Zwollenaren draaien een paar goede seizoenen, waarna het eind jaren 70 opnieuw een stapje omhoog mag. Het is 1978 als PEC zich voor het eerst mag opmaken voor de strijd in de Eredivisie. De fans hadden hier lang en hard op gehoopt. Want hoe mooi is het om opeens clubs als Ajax, PSV en Feyenoord in het thuisstadion te mogen ontvangen? Hoewel PEC Zwolle in de daaropvolgende elf seizoen maar liefst tien keer uitkomt in de Eredivisie, vallen de prestaties vaak tegen. Altijd is daar de dreiging van degradatie, en de financiële problemen maken het er niet beter op. In seizoen 1988/1989 gebeurde dan toch waar alle fans al een tijdje bang voor waren: degradatie. Als FC Zwolle is het team jarenlang te zien geweest in de Eerste Divisie. De club was vaak goed genoeg om mee te mogen doen in de nacompetitie, maar uiteindelijk bleef Zwolle meestal toch achter in de Eerste Divisie. Het elftal moest zich dan weer richten op een nieuw seizoen met nieuwe kansen. Maar je weet, een PEC Zwollenaar wanhoopt nimmer… Sinds 2012 is de Zwolse profclub weer volop te zien in de Eredivisie. Daar moet het elftal zich seizoen na seizoen zien te bewijzen dat het echt in de hoogste divisie van het Nederlandse voetbal thuishoort.

Europees voetbal of toch weer degradatiekandidaat?

PEC Zwolle balanceert een beetje op het randje van de Eredivisie en de Eerste Divisie. In de jaren dat de club in de Eredivisie speelt, moet het vechten om in het linkerrijtje te komen. Soms lukt dat, maar vaak ook niet. Er zijn zelfs seizoenen dat de Zwolse club al blij mag zijn dat het niet om degradatie hoeft te spelen. Als je het niveau van PEC bekijkt, moet je wel tot de conclusie komen dat het elftal beter is dan de echte degradatiekandidaten. Toch kan het zomaar gebeuren dat de vorm weg is en dat de club opnieuw via de Eerste Divisie moet opklimmen. In welke competitie het elftal ook speelt, wedden op PEC Zwolle kan gelukkig altijd.

Natuurlijk kijken de echte fans van PEC Zwolle liever naar boven dan naar onderen. Een paar seizoenen geleden was daar zelfs het beste resultaat uit de clubgeschiedenis. In 2014/2015 lukte het de Zwollenaren om in de Eredivisie op een mooie zesde plek te eindigen. Die zesde plaats was goed voor een plekje in de voorrondes van de Europa League. De verwachtingen waren misschien niet al te hoog, maar de fans zaten toch vol spanning klaar voor de twee duels tegen Sparta Praag in de play-off ronde. Na een keurige 1-1 in de thuiswedstrijd, werd er verloren in de return. PEC Zwolle strandde in de play-offs en hierdoor wist de club het hoofdtoernooi dus nooit te bereiken. Of er in de nabije toekomst nog een herkansing in zit, is nog maar de vraag.

Waar kun je allemaal op wedden bij PEC Zwolle?

Oké, geen Europa dus als je wilt wedden op PEC Zwolle. Gelukkig hoef je je niet te vervelen als je graag geld inzet op wedstrijden van deze club. De 34 speelrondes zijn goed voor heel wat mooie weddenschappen. Voor PEC Zwolle is het vooral belangrijk om de wedstrijden tegen clubs uit het rechterrijtje te winnen of minstens gelijk te spelen. Dit om het gevaar van degradatie af te wenden. Het elftal komt vaak tekort tegen de echte (sub)toppers. De thuiswedstrijd tegen AZ leverde in seizoen 2019/2020 nog een 0-3 verlies op. In datzelfde seizoen stond er aan het einde van het thuisduel tegen Ajax een 2-4 op het scorebord. Mooie overwinningen zijn er ook. Met een 6-2 winst op RKC ging PEC het seizoen in de nazomer van 2019 lekker van start.

PEC Zwolle is echt zo’n club die vaak hoge quoteringen achter de naam heeft staan. Als het tenminste aankomt op een 1x2 weddenschap. Die hoge quoteringen geven wel aan dat het niet zo verstandig is om PEC aan te wijzen als de grote winnaar van de wedstrijd tegen Ajax, AZ of PSV. Ook van subtoppers als FC Utrecht en Vitesse is het lastig winnen. Het is dus zaak om de statistieken goed te bestuderen en om je te verdiepen in de quoteringen van de bookmaker. Op deze manier ontdek je vanzelf welke wedopties een goede kans geven op winst. Het doelsaldo levert bijvoorbeeld al duidelijke aanwijzingen op. In de meeste seizoen eindigt PEC het seizoen met een negatief saldo. Er zijn dus meer doelpunten tegen geweest dan dat de club heeft gescoord. Met een gemiddelde van ruim onder de 1.5 goals per wedstrijd, hoef je van PEC Zwolle geen doelpuntenfestijn te verwachten. Houd daar rekening mee als je geld inzet bij de bookmaker. Er zijn natuurlijk wel altijd een paar wedstrijden waarin de club net wat extra’s kan. De IJsselderby en de KNVB bekerwedstrijden leveren bijvoorbeeld een behoorlijk spannende strijd op.

Misschien komt er wel een IJsselderby of bekerfinale

Derby’s zijn voor iedere voetbalfan boeiend om te volgen. Helaas voor iedereen die graag wil wedden op PEC Zwolle: de enige echte IJsselderby wordt maar af en toe gespeeld. Deze derby draait om aartsrivalen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles. Deze twee Overijsselse clubs spelen lang niet altijd in dezelfde competitie. En dat betekent dat we die mooie IJsselderby nog weleens mislopen. Als alternatief is er gelukkig het bekervoetbal.

De statistieken van PEC Zwolle zijn zeker niet slecht als gaat om de strijd om de KNVB beker. Het elftal stond vier keer in de finale, al moeten we voor die eerste keer wel heel ver terug in de tijd. In 1927/1928 was er de allereerste bekerfinale voor PEC. Geen winst, maar een 2-0 verlies in de wedstrijd tegen RCH. In 1976/1977 was FC Twente te sterk in de finale. Ruim 35 jaar later was daar eindelijk die grote verrassing. PEC Zwolle won de KNVB beker in 2013/2014 door Ajax met maar liefst 5-1 in de finale te verslaan. Wie toen geld had ingezet op PEC als bekerkampioen, had flink wat winst kunnen maken. Een jaar later wisten de Zwollenaren opnieuw tot de finale door te dringen, alleen was FC Groningen nu toch echt te sterk. Geen prolongatie van de titel dus. De KNVB beker blijft een heel ander toernooi dan de Eredivisie. Dat betekent dat er ook voor clubs als PEC Zwolle kansen liggen om ver te komen. Ook als je niet in een bekertitel gelooft, kun je volop inzetten op de losse wedstrijden. Ben je echt op zoek naar spanning met wedden op PEC Zwolle? Vergeet dan vooral niet om af en toe een live weddenschap op PEC Zwolle aan te gaan. Zo blijft het wedden op PEC Zwolle 90 minuten lang spannend.

Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën