SC Cambuur

Voetbalclub SC Cambuur is een ploeg uit Nederland en werd opgericht in het jaar 1964. SC Cambuur staat momenteel onder leiding van hoofdcoach Dennis Haar. Momenteel neemt SC Cambuur deel in de competitie en toernooien: Eredivisie en KNVB Beker . Ook het wedden op SC Cambuur is populair en wordt onder gokkers met tal van verschillende voorspellingen en soorten weddenschappen fanatiek bij de bookmaker gedaan.

 • Roberts Uldriķis 7 doelpunten
 • Tom Boere 6 doelpunten
SC Cambuur Logo
Land Nederland
Opgericht 1964
Coach Dennis Haar
Website cambuur.nl
Twitter @SCCambuurLwd
Leagues Eredivisie KNVB Beker
Recente wedstrijden:
# Team Gs W G V +/- PTN
8 SC Heerenveen 34 11 8 15 37/50 41
9 SC Cambuur 34 11 6 17 53/70 39
10 RKC Waalwijk 34 9 11 14 40/51 38
 • Calvin Mac-Intosch

  Calvin Mac-Intosh

  Doke Schmidt

  Doke Schmidt

  Mitchel Paulissen

  Mitchell Paulissen

  Sonny Stevens

  Sonny Stevens

  Issa Kallon

  Issa Kallon

  Sam Hendriks

  Sam Hendriks

  Erik Schouten

  Erik Schouten

  Tom Boere

  Tom Boere

  Jamie Jacobs

  Jamie Jacobs

  Nick Doodeman

  Nick Doodeman

  Mees Hoedemakers

  Mees Hoedemakers

  Pieter Bos

  Pieter Bos

  David Sambissa

  David Sambissa

  Robin Maulun

  Robin Maulun

  Jasper ter Heide

  Jasper ter Heide

  Marco Tol

  Roy Tol

  Alex Bangura

  Alex Bangura

  Michael Breij

  Michael Breij

  Brett Minnema

  Brett Minnema

  Jhondly van der Meer

  Jhondly van der Meer

  Stefan Deuling

  Stefan Deuling

Team

Calvin Mac-Intosh

Doke Schmidt

Mitchell Paulissen

Sonny Stevens

Issa Kallon

Sam Hendriks

Erik Schouten

Tom Boere

Jamie Jacobs

Nick Doodeman

Mees Hoedemakers

Pieter Bos

David Sambissa

Robin Maulun

Jasper ter Heide

Roy Tol

Alex Bangura

Michael Breij

Brett Minnema

Jhondly van der Meer

Stefan Deuling

Wedden op SC Cambuur Leeuwarden

Het SC Cambuur Stadion zit bomvol supporters als SC Cambuur thuis een wedstrijd speelt. De ploeg ui Leeuwarden wordt gezien als een club met fanatieken supporters die het stadion doen opleven als er gespeeld wordt. Helemaal in de wedstrijd van het jaar tegen provinciegenoot sc Heerenveen is het luidruchtig op het Cambuurplein. Dat prikkelt het wedden op SC Cambuur nog meer.

SC Cambuur gegroeid uit amateurclub VV Leeuwarden

SC Cambuur Leeuwarden werd in 1964 opgericht als profclub vanuit amateurclub VV Leeuwarden. Die club bestond al sinds 1917 en is in 2013 met VV Rood Geel gefuseerd tot SC Leovardia. Tot op de dag van vandaag is SC Leovardia een van de amateurpartners van SC Cambuur. Het idee om een nieuwe club te stichten kwam van Initiatiefnemer Sietse Westra.

De allereerste trainer van SC Cambuur was oud-bokser Jan Bens die met zijn ploeg meteen in het eerste jaar wist te promoveren naar de Eerste divisie. Tot begin jaren negentig bleef SC Cambuur onafgebroken in de eerste divisie spelen. In 1993 promoveerde SC Cambuur voor de eerste keer naar de Eredivisie. Lang hield Cambuur het niet vol. Datzelfde seizoen nog degradeerde de ploeg terug naar de Eerste divisie. In seizoen 1999-2000 keerde SC Cambuur terug in de Eredivisie en hield het ook toen een seizoen vol. Vanaf seizoen 201-2014 schommelt de club uit Leeuwarden van de Eredivisie naar de Eerste divisie.

SC Cambuur’s harde kern MI-side

Net als heel veel clubs heeft ook SC Cambuur een zeer fanatieke supportersaanhang. De harde kern, van de fanatieke supporters heet de MI-side en is in 1979 opgericht. De naam MI-side is ontstaan uit de twee straatnamen aan de korte zijdes van het Cambuur stadion. De M staat voor de Marathonstraat en de I voor Insulindestraat. De MI-side moedigt elke thuiswedstrijd van SC Cambuur de Friese ploeg aan en reist ook mee naar de uitduels van Cambuur. Voorafgaand aan het duel zingen de supporters het clublied, ’t Woanskip. Het clublied is vergelijkbaar met liederen 'I'm gonna be (500 miles)' van de Schotse voetbalclub Hibernian FC en 'I'm Forever Blowing Bubbles' van het Engelse West Ham United. De supporters noemen hun liefhebbende club ook vaak SSC, de afkorting van SC Cambuur.

Topscoorders aller tijde SC Cambuur

Door de jaren heen zijn er heel wat topspelers voor SC Cambuur uitgekomen. De topscoorder aller tijden is Jan Bruin. De in 1969 geboren aanvaller maakte in de periode 1991-1995 en 2000-2005 in totaal 73 goals voor de ploeg in Leeuwarden. Bruin wordt gevolgd door Sandor van der Heide. Deze Nederlandse profvoetballer speelde net als Bruin meerdere seizoen voor SC Cambuur en maakte er in totaal 66 voor SC Cambuur.

Bekende spelers bij SC Cambuur

In het verleden hebben vele grote namen het geel-blauwe shirt van SC Cambuur gedragen. Bekende voetbalgrootheden zijn Jaap Stam (1993-1995), Koko Hoekstra (1968-1975 en 1982-1985), Bert Konterman (1993-1996), Fred Grim (1987-1994), Michael Mols (1991-1993), Jan Bruin (1991-1995 en 2000-2008) en Sandor van der Heide (1997-2001, 2001-2002 en 2007-2012).

Johan Abma speelde zelfs van 1988 tot 2003 onafgebroken voor SSC. Abma wordt dan ook Mister Cambuur genoemd. De linksback heeft totaal 452 wedstrijden voor Cambuur op de teller staan en dat is genoeg voor een clubrecord.

SC Cambuur wedstrijd van het jaar: sc Heerenveen

Voor SC Cambuur is de wedstrijd tegen sc Heerenveen het duel van het jaar. Het zijn de enige twee clubs van Friesland die in het betaald voetbal uitkomen. Het grootste deel van de supporters komt uit Friesland en ziet de derby als een ontmoeting tussen de stadsploeg (SC Cambuur) en regio ploeg (sc Heerenveen). De steden liggen ongeveer dertig kilometer uit elkaar. Hierdoor noemen supporters van beide clubs elkaar ook wel 'DKV', dat de afkorting is van ‘dertig kilometer verderop’.

De wedstrijd tussen beide clubs wordt vaak bestempeld als een noordelijke derby, dat bijna dezelfde naam heeft dan de wedstrijd tussen sc Heerenveen en FC Groningen (Derby van het Noorden). Leuk om te weten: In de Eredivisie werd de snelste strafschop ooit gegeven tijdens de wedstrijd tussen deze twee ploeg uit Friesland. In het competitieduel op 19 oktober 2014 kreeg sc Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion al na negen seconden een strafschop.

Wedden op prijzen van Cambuur

SC Cambuur speelt afwisselend in de Eredivisie en Keuken kampioen. In de eerste divisie werd de ploeg uit Friesland drie keer eerder kampioen. Het eerste kampioensfeest vierde Cambuur in seizoen 1991-1992. Ook de seizoenen 2012-2013 en 2020-2021 werd Cambuur kampioen en was heel Leeuwarden gevuld met zo’n 150.000 supporters die tot diep in de nacht feestvierden.

Ook in de KNVB Beker weet SC Cambuur vaak te verrassen. Zo wist de Friese ploeg in seizoen 2016-2017 het nog tot de halve finale te schoppen. De tegenstander was toen AZ Alkmaar en het duel werd op 2 maart 2017 gespeeld in het Alkmaarse AFAS Stadion. In de reguliere speeltijd werd het een 2-2 gelijkspel mede door treffers van Cambuur-spelers Erik Bakker en Sander van de Streek, maar SSC bezweek in de penaltyreeks waardoor AZ doorstootte naar de finale. 

Tips voor wedden op Cambuur

Ben je fan van SC Cambuur of vind je het een leuke club om op te wedden? Dat begrijpen we heel goed. De hechte ploeg uit Leeuwarden boekt regelmatig verrassende uitslagen in de Eredivisie, Keuken Kampioen divisie of KNVB Beker. Zo wist het zelfs al eens in Leeuwarden te winnen van Ajax Amsterdam. Met de felle supporters achter zich is SC Cambuur nergens bang voor en dat straalt de Friese ploeg ook uit. Bookmakers keren vaak ook torenhoge pre-odds uit bij een zege van SSC. Ook worden er bij de wedkantoren vaak speciale aanbiedingen of matchspecials aangeboden als SC Cambuur de derby tegen sc Heerenveen speelt of op pad gaat in de KNVB Beker. Je kunt aan het begin van het seizoen al aangeven op welke plaats Cambuur terechtkomt aan het eind van het seizoen.

Er zijn veel speelstrategieën zoals de correcte score, het under/over spelsysteem of halftime/fulltime. De quoteringen van diverse bookmakers zijn gemakkelijk te vergelijken bij VoetbalGokken.nl. Zo kun jij het maximale uit je voorspellingen halen en speel je mee met de meest betrouwbare bookmakers van Nederland. We wensen je heel veel succes met het wedden op de duels van SC Cambuur en wij hopen dat je vaak zult juichen met deze geel-blauwe ploeg uit Leeuwarden.

SC Cambuur quoteringen

In hun geel-blauwe tenue is SC Cambuur voor niemand bang. Een vastberaden ploeg die elke wedstrijd voor de overwinning gaat. Ook eens wedden op SC Cambuur? De bookmakers op VoetbalGokken.nl hebben wekelijks de beste quoteringen voor de wedstrijden van deze bijzondere ploeg uit Friesland. De beste quoteringen voor SC Cambuur? Ga naar onze bookmakerspagina!