Vitesse

Voetbalclub Vitesse is een ploeg uit Nederland en werd opgericht in het jaar 1892. Vitesse staat momenteel onder leiding van hoofdcoach Phillip Cocu. Momenteel neemt Vitesse deel in de competitie en toernooien: Eredivisie en KNVB Beker . Ook het wedden op Vitesse is populair en wordt onder gokkers met tal van verschillende voorspellingen en soorten weddenschappen fanatiek bij de bookmaker gedaan.

 • Million Manhoef 9 doelpunten
 • R. Flamingo 3 doelpunten
Vitesse Logo
Land Nederland
Opgericht 1892
Coach Phillip Cocu
Twitter @MijnVitesse
Leagues Eredivisie KNVB Beker
Recente wedstrijden:
# Team Gs W G V +/- PTN
9 RKC Waalwijk 34 11 8 15 50/64 41
10 Vitesse 34 10 10 14 45/50 40
11 Go Ahead Eagles 34 10 10 14 46/56 40
 • Marco van Ginkel

  Marco van Ginkel

  Sondre Tronstad

  Sondre Tronstad

  Mitchell Dijks

  Mitchell Dijks

  Davy Pröpper

  Davy Pröpper

  Jeroen Houwen

  Jeroen Houwen

  Nicolas Isimat-Mirin

  Nicolas Isimat-Mirin

  Kjell Scherpen

  Kjell Scherpen

  Maximilian Wittek

  Maximilian Wittek

  Marcus Schubert

  Markus Schubert

  Tomáš Hájek

  Tomáš Hájek

  Carlens Arcus

  Carlens Arcus

  Matúš Bero

  Matúš Bero

  Toni Domgjoni

  Toni Domgjoni

  Alois Dominik Oroz

  Alois Oroz

  Melle Meulensteen

  Melle Meulensteen

  Daan Reiziger

  Daan Reiziger

  Romaric Yapi

  Romaric Yapi

  Million Manhoef

  Million Manhoef

  Kacper Kozłowski

  Kacper Kozłowski

  Mohamed Sankoh

  Mohamed Sankoh

  Bartosz Bialek

  Bartosz Bialek

  Simon van Duivenbooden

  S. van Duivenbooden

  Enzo Cornelisse

  E. Cornelisse

  Ryan Flamingo

  R. Flamingo

  Gabriel Vidović

  Gabriel Vidović

  Nigel van Haveren

  Nigel van Haveren

  Gyan de Regt

  Gyan de Regt

  Miliano Jonathans

  Miliano Jonathans

Team

Marco van Ginkel

Sondre Tronstad

Mitchell Dijks

Davy Pröpper

Jeroen Houwen

Nicolas Isimat-Mirin

Kjell Scherpen

Maximilian Wittek

Markus Schubert

Tomáš Hájek

Carlens Arcus

Matúš Bero

Toni Domgjoni

Alois Oroz

Melle Meulensteen

Daan Reiziger

Romaric Yapi

Million Manhoef

Kacper Kozłowski

Mohamed Sankoh

Bartosz Bialek

S. van Duivenbooden

E. Cornelisse

R. Flamingo

Gabriel Vidović

Nigel van Haveren

Gyan de Regt

Miliano Jonathans

Wedden op Vitesse Arnhem

Een voetbalclub die zichzelf Vitesse noemt, schept natuurlijk hoge verwachtingen. Met dit Franse woord voor ‘snelheid’ laten de Arnhemmers iedere tegenstander weten dat ze vol overgave de strijd aangaan. Met snelle sprints, passes en slimme acties op het veld hoopt Vitesse de winst binnen te slepen. Al is de praktijk soms wat minder rooskleurig dan de naam doet vermoeden. Er zijn genoeg wedstrijden waarin de echte snelheid ontbreekt en Vitesse geen enkele kans krijgt om daadwerkelijk indruk te maken. Maar wat er ook gebeurt, de echte Vitesse-fan blijft altijd achter zijn club staan. Het Gelredome is in ieder geval bij elke thuiswedstrijd tot de nok toe gevuld. Vrijwel iedereen die in het stadion zit, hult zich in die bekende clubkleuren van Vitesse: zwart en geel. Of je nu trouw elke wedstrijd in het Gelredome bezoekt of niet, het is sowieso een goed idee om je in de statistieken van de club te verdiepen. Dit helpt je namelijk als je gaat wedden op Vitesse.

Een club met sportieve hoogtepunten en financiële dieptepunten

Vitesse is een club met een behoorlijk roerige geschiedenis. Vooral financieel gezien heeft de ploeg moeilijke tijden gekend. Wie had dat kunnen bedenken toen Vitesse eind 19e eeuw werd opgericht?

Het Arnhems Vitesse is ooit begonnen als een club die zich voornamelijk richtte op de cricketsport. Maar vanaf 1892 begint voetbal een steeds grotere rol te spelen. In die beginperiode boekt Vitesse een aantal kleine successen. Zo mocht het elftal in 1912 voor het eerst de finale om de Nederlandse beker spelen, toen nog de Holdertbeker genoemd. Sinds eind jaren 60 duikt Vitesse op in de hoogste divisies van het Nederlandse voetbal. In eerste instantie is de ploeg vooral te zien in de Eerste Divisie, maar dat verandert als seizoen 1989/1990 aanbreekt. Ondanks dat Vitesse sindsdien voor veel voetbalfans thuishoort in de Eredivisie, is het ook een club dat de nodige ups en downs heeft gekend. Vooral voorzitter Karel Aalbers heeft een grote rol gespeeld in de roerige geschiedenis van de Arnhemse club. Zijn komst naar Vitesse in 1984 bracht veel positiefs. Het ging de Arnhemmers sportief en financieel voor de wind, met de bouw van het Gelredome als een van de hoogtepunten. Al dat succes bleek ook een keerzijde te hebben. Aalbers werd in 2000 afgezet wegens vermoedens van fraude, waarna Vitesse flink in de financiële problemen kwam. Dit leverde de Arnhemmers de bijnaam FC Hollywood aan de Rijn op. Na een zware periode bleek de oplossing in het buitenland te liggen. Vitesse was in 2010 de eerste Nederlandse voetbalclub die in buitenlandse handen viel. En dat bleek een goede zet. Inmiddels heeft Vitesse die lastige periode achter zich gelaten en de club richt zich weer volledig op het enige dat echt belangrijk is: voetballen.

De enige echte Mister Vitesse en andere bekende Vitessenaren

In al deze jaren met hoogte- en dieptepunten zijn de nodige bekende Vitessenaren voorbijgekomen. De clubs had zelfs zijn eigen Mister Vitesse: Theo Bos. De verdedigers speelde maar liefst 15 seizoenen in Arnhem, en in die periode kwamen er 369 competitiewedstrijden voor Vitesse achter zijn naam staan. Maar daar hield zijn liefde voor de ploeg niet op. Theo Bos is in zijn latere carrière ook nog al trainer aan de club verbonden.

Er is maar één Mister Vitesse, al heeft club zeker nog meer grote namen uit de voetbalwereld aan zich weten te binden. Wat te denken van trainers Bert Jacobs, Fred Rutten en Peter Bosz? Daarnaast mag zeker de flamboyante Leonid Slutsky niet in dit rijtje ontbreken. Vitesse heeft behalve dit soort trainers ook een paar behoorlijk goede spelers onder contract gehad, waaronder Roy Makaay, Wilfried Bony, John van den Brom, Theo Janssen en Davy Pröpper. De meeste van deze trainers en spelers zijn inmiddels bij Vitesse verdwenen. Toch weet de club elk seizoen weer een selectie neer te zetten waarmee het de strijd in de Eredivisie aan kan.

Vitesse als de perfecte subtopper in de Eredivisie

Het Arnhemse Vitesse is al dertig jaar een vaste waarde in de Eredivisie. Sinds seizoen 1989/1990 is de club niet meer uit de hoogste divisie van het Nederlandse voetbal verdwenen. Met de definitieve komst naar de Eredivisie nam ook het bezoekersaantal toe. Zeker sinds de Gelredome de thuisbasis van Vitesse is, weten veel voetbalfans de weg naar de wedstrijden te vinden.

Fans van Vitesse kunnen zich de laatste jaren steeds weer verheugen op een plekje in de subtop van de Eredivisie. De Arnhemmers wisten het landskampioenschap tot nu toe nog nooit te winnen. Het beste resultaat was een derde plek in seizoen 1997/1998, maar meestal vinden we Vitesse terug op de vierde, vijfde, zesde of zevende plaats. Hiermee kwalificeert ‘Vites’ zich regelmatig voor Europees voetbal, of in ieder geval voor de voorrondes. In de Eredivisie is Vitesse vaak de perfecte subtopper. Echt meedoen in de strijd om de landstitel zit er meestal niet in. Maar natuurlijk is er altijd nog die andere prijs waar de subtoppers uit het Nederlandse voetbal op mogen hopen: de KNVB beker. Vitesse heeft geen enorm gevulde prijzenkast, en ook het bekertoernooi leverde zelden een prijs op. Toch ging de KNVB beker in 2017 dan eindelijk naar Arnhem. Met een mooie 2-0 overwinning op AZ wist de club zijn eerste (en tot nu toe laatste) grote prijs binnen te halen. Wie wedt op Vitesse, wedt normaal dus niet op een club die meestrijdt om de hoofdprijzen. Gelukkig blijven er genoeg interessante weddenschappen over om uit te kiezen!

Vitesse in Europa

Voetballen in de subtop van de Eredivisie levert natuurlijk een belangrijk voordeel op. Want een plekje in de bovenste regionen van de competitie is goed voor Europees voetbal. De Champions League is vooralsnog te hoog gegrepen, maar Vitesse is regelmatig te bewonderen in de Europa League. Al gaan er heel wat jaren voorbij dat de club strandt in de voorrondes en dus nooit terechtkomt in het hoofdtoernooi. Op zich is dat ook niet zo gek als je de UEFA-ranglijst voor Europese clubs bekijkt. Vitesse staat de laatste jaren vaak ergens tussen de 150e en 180e plek, waarmee het dus heel wat Europese voetbalteams voor zich moet dulden. In de jaren dat het Vitesse wel lukt om door te dringen tot het hoofdtoernooi van de Europa League, komt het vaak niet verder dan de groepsfase. De beste prestaties in Europees verband zijn twee achtste finales in de tijd dat het toernooi nog de UEFA Cup heette.

Ben je een echte liefhebber van het spel van Vitesse? Kijk dan naar het klassement van de Eredivisie en voorspel of het de club lukt om wederom een ticket voor Europees voetbal te veroveren. Komen de Arnhemmers weer een keer in het hoofdtoernooi terecht, dan staan er bij elk duel heel wat mooie weddenschappen voor je klaar. Bekijk het in ieder geval wedstrijd voor wedstrijd, want voor je het weet komt het Europese avontuur van Vitesse ten einde.

Deze wedstrijden van Vitesse mag je niet missen!

Als je Vitesse graag ziet winnen, kun je je beter op de Eredivisie richten dan op Europees voetbal. Hoewel Vitesse zelden in de top 3 eindigt, heeft het toch alle kwaliteiten in huis om van elke club uit de Eredivisie te winnen. Zeker als de wedstrijd in de Gelredome wordt gespeeld, zijn de kansen op punten groot. Kijk dus niet vreemd op als Vitesse wint of minstens gelijkspeelt als Ajax, Feyenoord of PSV op bezoek komen. De wedstrijden tegen de Grote Drie van de Eredivisie zijn natuurlijk altijd interessant. Maar vergeet daarnaast ook niet om naar de Gelderse derby’s te kijken, áls die andere Gelderse clubs in ieder geval in de Eredivisie spelen. Mocht Vitesse aantreden tegen NEC of De Graafschap, dan is de strijd in het stadion altijd extra sterk te voelen. Al deze clubs willen het gevecht om de Gelderse eer winnen. Toch mag Vitesse zich met recht de beste voetbalclub van Gelderland noemen. Ook de duels tegen andere clubs uit de subtop van de Eredivisie zijn goed voor mooie en spectaculaire acties op het veld. Hoe verhouden de Arnhemmers zich dit jaar tegen clubs als FC Utrecht, Heerenveen en AZ? Geef je voorspelling door bij de bookmaker en misschien houd je wel een mooi geldbedrag over aan het wedden op Vitesse. 

Tips voor het wedden op Vitesse

De naam Vitesse stamt al uit het einde van de 19e eeuw. Maar dat de naam nog steeds van toepassing is, blijkt wel uit het feit dat het elftal vaak aanvallend speelt. Het is vaak alles of niets bij Vitesse. Soms pakt dat goed uit, maar het aanvallende spel bezorgt de club zeker niet altijd de winst. Vooral in uitwedstrijden laat Vitesse regelmatig punten liggen. Staat er een wedstrijd in het Gelredome op het programma? In dat geval nemen de winkansen van de club snel toe. Vitesse presteert doorgaans prima als het in het eigen stadion speelt. Het aanvallende voetbal bezorgt de Arnhemmers veel kansen. Daardoor is het ook interessant om je op de doelpuntenmakers te richten. Wed eens op de speler die het openingsdoelpunt scoort of op degene die de wedstrijd definitief beslist met het laatste doelpunt. Wedden op Vitesse biedt elke wedstrijd weer genoeg variatie!

Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën