Eredivisie
08/02/2024 1 wedtip

Blijft Heracles Almelo buiten gevarenzone bij winst op Vitesse Arnhem?

Blijft Heracles Almelo buiten gevarenzone bij winst op Vitesse Arnhem?
Heracles Almelo
Vitesse

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

In de Eredivisie treffen Heracles Almelo en Vitesse Arnhem elkaar aanstaande zaterdag in het Erve Asito Stadion. Beide teams bivakkeren in het onderste rijtje van de Eredivisie, maar de Heraclieten staan met de vijftiende plaats net buiten de gevarenzone. Vitesse is de hekkensluiter van de Nederlandse competitie en moet winnen wil het degradatie voorkomen. Wedden op Heracles – Vitesse? Bezoek de bookmakers op VoetbalGokken.nl en scoor de hoogst mogelijke odds!

Erwin van de Looi (trainer Heracles): “We krijgen steeds meer diepte in het spel”

Heracles Almelo verovert met de nieuwe trainer Erwin van de Looi nog weinig punten in de Eredivisie, maar de trainer ziet vooruitgang. “Ik denk dat we aanvallend steeds beter weten wat we willen. We herkennen steeds beter de ruimtes. We krijgen daardoor steeds meer diepte in het spel. Verdedigend hebben we af en toe nog iets meer problemen. Daar moeten we aan werken”, zegt trainer Van de Looi.

“Vitesse wordt weer een mooie uitdaging voor ons”

De trainer van Heracles onderschat Vitesse Arnhem dat zeven punten minder heeft dan Heracles niet. “Dat wordt weer een mooie uitdaging. We moeten weer strijd en progressie leveren. Dan maken we kans op een resultaat tegen Vitesse”, zegt trainer Van de Looi.

Edward Sturing (trainer Vitesse): “We kijken bij Vitesse voortdurend naar de ranglijst”

Vitesse heeft het zwaar nu afgelopen weekend ook de kwartfinale van de TOTO KNVB beker tegen Cambuur verloren ging. De ploeg van trainer Edward Sturing staat in de Eredivisie onderaan en de coach doet dan ook niets anders dan naar de ranglijst kijken. “We kijken bij Vitesse voortdurend naar de ranglijst. RKC en Heracles verliezen deze speelronde ook. Volendam uiteindelijk ook. Zo ga je dan toch rekenen. Maar ja, we kunnen hier nu gaan rekenen tot we een ons wegen, als we zelf niet winnen, schiet het allemaal niet op”, zegt Sturing.

“Ik vrees dat het geloof wegvloeit”

Trainer Sturing blijft geloven dat het goed komt met de Arnhemse ploeg. “Aan de inzet ligt het niet. De energie. Maar de finesse ontbreekt wel. De kwaliteit. We krijgen wekelijks wel ergens een knullige goal tegen. En dan is het vaak al meteen een lastige klus voor ons. We creëren heel moeilijk kansen. We scoren nauwelijks. Dan sta je vanzelf onderaan. Natuurlijk vrees ik dat het geloof weg zal vloeien in de groep. Dat zou desastreus zijn. Mentaliteit gaat in veel opzichten voor op technische kwaliteit. Als het geloof wegvalt, kun je stoppen. Dan is de competitie klaar. Dan ben je gedegradeerd”, besluit trainer Sturing.

Statistieken

Na twintig wedstrijden in dit Eredivisie seizoen staat Heracles Almelo met negentien punten op de vijftiende plaats. De ploeg van trainer Van de Looi heeft vier punten meer dan RKC Waalwijk dat op de zestiende plaats staat.

Vitesse Arnhem staat op de laatste plaats in de Eredivisie. De ploeg van trainer Sturing heeft pas twaalf punten. Evenveel dan FC Volendam dat op de zeventiende plaats staat.

Head 2 Head

Dit seizoen speelden Vitesse en Heracles al in de Gelredome tegen elkaar. Toen versloeg Vitesse de Heraclieten met 2-0 in Arnhem. De laatste keer dat de teams elkaar troffen in Almelo was op 13 maart 2022. Op die dag kwam er geen winnaar van het veld. De teams deelden de punten bij een gelijkspel (0-0).

Huidige vorm Heracles Almelo

In de Eredivisie speelde Heracles Almelo afgelopen zaterdag uit bij NEC Nijmegen. De ploeg van trainer Van de Looi wist op bezoek bij de Gelderse ploeg niet tot winst te komen. Het werd 3-1 voor NEC en dat was al de tweede verloren wedstrijd op rij van de Heraclieten. Een week eerder werd er met 2-4 verloren van Ajax Amsterdam.

Huidige vorm Vitesse

Vitesse Arnhem kwam midweeks uit in de kwartfinale van de KNVB beker. De ploeg van trainer Sturing verloor met 3-1 van SC Cambuur. In de Eredivisie werd afgelopen weekend verloren van Go Ahead Eagles. In eigen Gelredome kwam de ploeg uit Deventer met 0-2 zegevieren. Ook PEC Zwolle wist drie punten te pakken tegen Vitesse (1-0).

Lappenmand

Bij Heracles Almelo zijn verdedigers Sava-Arangel Cestic, Navajo Bakboord en Ruben Roosken geblesseerd. Ook de aanvallers Lasse Wehmeyer en Diego van Oorschot komen door blessuren niet in actie voor de Almelose ploeg.

Bij Vitesse zijn de twee aanvallers Fode Fofana en Miliano Jonathans door blessuren niet inzetbaar tegen Heracles.

Prognose Heracles Almelo - Vitesse

De VoetbalGokken.nl prognose richt haar pijlen op een gelijkspel in het Erve Asito Stadion. Wij verwachten dat de teams aan elkaar gewaagd zijn in Almelo en dat Heracles en Vitesse genoegen moeten gaan nemen met een punt.

In het 1x2 spelsysteem staan de quoteringen er bij een gelijkspel goed op, maar ook in overige speelsystemen als het Handicap, Over/Under en correct score combinatie speelsystemen staan de pre-odds er goed op. Ontdek jouw deal via VoetbalGokken.nl, of zet de betbuilder in voor nog meer kansen op hoge beloningen.

Quoteringen voor Heracles Almelo - Vitesse

De bookmakers schroeven de pre-odds bij wedstrijden tussen ploegen onderaan het rijtje van de Eredivisie graag op. Zo ook bij het duel tussen Heracles en Vitesse. De hoogste pre-odds die de bookmakers hanteren, staan ingedeeld bij een gelijkspel in het Erve Asito Stadion. Als de teams de punten daar met elkaar delen, staan er beloningen tot maximaal 3.57 keer de inleg klaar.

Bij een overwinning van Heracles Almelo wordt tot maximaal 2.11 keer het speelbedrag uitgekeerd door de betrouwbaarste Nederlandse bookmakers.

Wint Vitesse? Dan zijn er in het 1x2 spelsysteem weer iets hogere odds te vinden dan bij een overwinning van Heracles. Winst van de Arnhemmers betekent een maximale beloning van 3.37 keer het speelbedrag.