Nations League
08/10/2021 0 reacties

Wordt Italië of België derde in UEFA Nations League?

Wordt Italië of België derde in UEFA Nations League?

Het UEFA Nations League 2020-2021 wordt aanstaande zondag afgerond met de finale Spanje – Frankrijk, maar eerst komen Italië en België in actie voor de strijd om de derde plaats. Het Allianz Stadion te Turijn is het decor van de wedstrijd van onze zuiderburen tegen de Europees kampioen. Denk jij dit duel juist te kunnen voorspellen? Wacht dan niet langer en vul je voorspelling in bij de bookmakers op VoetbalGokken.nl!

Roberto Mancini: “België is sterk team”

De wedstrijd om de derde plaats is een troostprijs waarvoor beide teams de ruggen zullen moeten rechten. De Italiaanse ploeg van bondscoach Roberto Mancini verloor van Spanje met 1-2, maar wil er zondag opnieuw weer voor gaan tegen België. “Wij willen alles winnen, maar hebben respect voor onze tegenstander. België is samen met Frankrijk momenteel misschien wel een van de sterkste landen in Europa. Maar wij gaan hoe dan ook strijden voor de derde plaats”, zegt de bondscoach van Italië.

“Wedstrijden van dit niveau nodig”

Dat de bondscoach ook zondag wil winnen, heeft te maken met het klaarstomen van zijn team voor het WK. “We wilden het liefst doorgaan met winnen tot en met het WK in december 2022, maar dat is niet gelukt. We willen de jongeren vooruitgang laten maken. We hebben nog veertien maanden tot het WK en die jongeren hebben wedstrijden op dit niveau hard nodig”, zo legt de bondscoach van Italië uit.

Roberto Martinez: “Onze rug rechten voor Italië”

De bondscoach van België Roberto Martinez hoopte met zijn ‘gouden generatie’ de eerste prijs binnen te tikken, maar Frankrijk stak daar donderdagavond een stokje voor. De Rode Duivels verloren met 2-3 van de Franse formatie. De Belgen stonden voor de rust voor met 2-0, maar gaven het in de tweede helft toch uit handen. Martinez: “Dit is een wedstrijd waarin we onze ervaring en al ons harde werk van de afgelopen vijf jaar moesten tonen. We hebben het zelf weggegooid. Nu moeten we onze ruggen rechten voor de wedstrijd tegen Italië”, blikt de bondscoach van België vooruit.

“Aanvallend voetbal tonen”

De bondscoach ziet nog weinig waarde in de wedstrijd van zondag om de derde plaats en blikt alvast vooruit naar het WK volgend jaar in Qatar. “Dit is voor ons een pijnlijke en harde les. We moeten terug onze flair, aanvallend voetbal en individueel talent tonen. Over ruim twaalf maanden wacht ons een nieuw toernooi, het WK”, aldus de bondscoach van de Rode Duivels.

Statistieken

Met het winnen van de finale plaats de winnaar zich als eerst Europees land voor het WK 2022. Het zijn Spanje en Frankrijk die zondag gaan uitmaken welk land die ticket pakt. Voor Italië en België zit het er niet meer in. Zij strijden alleen nog maar om de derde plaats dat gerust als troostprijs beschouwd kan worden.

Head 2 Head

De Italianen knikkerde België uit het EK van afgelopen zomer. Italië won in de kwartfinale met 1-2 van de Belgen. Later werd Italië dan ook Europees kampioen. Op het EK 2016 waren de twee landen ingedeeld in Groep E van het Europese toernooi. België verloor de wedstrijd tegen Italië toen met 0-2 en werd tweede in de poule waarin de Italianen eerste werden. Een oefenduel in 2015 laat zien dat de Belgen wel kunnen winnen van Italië. In Brussel wonnen de Belgen met 3-1.

Huidige vorm Italië

Italië was lange tijd ongeslagen, maar afgelopen woensdag kwam aan die lange reeks een eind. Spanje bleek net een maatje te groot te zijn voor de ploeg van bondscoach Mancini. De Europees kampioen doet het in de WK kwalificaties bijzonder goed. De Italianen staan ruim eerste in Groep C en wonnen hun laatste duel met 5-0 van Litouwen.

Huidige vorm België

Het Belgische sterrenteam moest afgelopen donderdag buigen voor Frankrijk en dat had de ploeg van bondscoach Martinez sinds de uitschakeling op het EK door Italië (1-2) niet meer gedaan. In de WK kwalificatiegroep boeken de Rode Duivels de een na de andere overwinning. De laatste wedstrijd was tegen Wit-Rusland en dat duel werd maar met 0-1 gewonnen door België. Maar in de wedstrijden daarvoor werden er vele malen meer goals gemaakt door de Belgen. Zo werd op 5 september Tsjechië met 3-0 verslagen en moest ook Estland eraan geloven 3-5.

Prognose

En dan de prognose voor Italië - België. Onze wedtip is een zege van Italië: 2-1. Wat is jouw voorspelling België - Italië?

Onderstaand odds-overzicht geeft je een indicatie van de maximale quoteringen die de online bookmakers voor je gereed hebben staan voor deze troostfinale.

Quoteringen Italië - België

De bookmakers wijzen Italië aan als favoriet van deze wedstrijd. De hoogste odd van dit duel in het 1X2 spelsysteem wordt uitgekeerd bij een gelijkspel. De maximale beloning kan dan uitlopen  tot  x 3.38 keer je inleg.

Denk je dat de Rode Duivels de derde plaats veroveren? De bookmakers keren een hoge beloning van x 3.05 keer je speelbedrag uit als onze zuiderbuurtjes zondag winnen. Gaat Italië winnen? Dan kun je nog altijd rekenen op een odd van gemiddeld x 2.21 keer je inleg.

De UEFA Nations League wedstrijd om de derde plaats Italië – België wordt gespeeld op zondag 10 oktober om 15:00 uur in het Allianz Stadion te Turijn. Winnen de Belgen of Italianen de derde plaats van de Nations League 2020-2021? Voorspel en win via VoetbalGokken.nl!

Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën afbeelding

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!