Women's EURO 2022
20/06/2022 1 reacties

Wedden op wedstrijd Oranjeleeuwinnen Engeland – Nederland

Wedden op wedstrijd Oranjeleeuwinnen Engeland – Nederland

Het EK voor vrouwenvoetbal begint in juli, maar onze Oranjeleeuwinnen komen aanstaande vrijdag al in actie. De Leeuwinnen nemen het dan op tegen Engeland waar de voormalige Nederlandse bondscoach Sarina Wiegman nu de scepter zwaait. Het duel in het Elland Road stadion te Leeds wordt een laatste krachtmeting op weg naar dat EK. Voorspel de wedstrijd bij de bookmakers via VoetbalGokken.nl en kom alvast in Oranje-sferen.

Sarina Wiegman: “Het wordt moeilijk tegen Nederland”

Aan de vooravond van het EK 2022 voor vrouwen heeft bondscoach Sarina Wiegman met Nederland en Zwitserland twee oefenduels op de rol staan. Voor de Nederlandse bondscoach wordt dit het eerste Europese toernooi bij het Engelse team en Wiegman wil dat goed aanpakken. “Het wordt moeilijk tegen Nederland en Zwitserland, maar dat is goed om te kunnen bepalen hoever wij zijn”, zegt bondscoach Wiegman met het oog op het EK dat in juli begint.

“Met Engeland moeten we winnen”

Sinds vorig jaar is Wiegman bondscoach van het Engelse vrouwenteam en volgens de 52-jarige coach is dat wel even iets anders dan het coachen van de Oranjevrouwen. “Met de Leeuwinnen wilden we de harten van de Nederlanders winnen, met Engeland moeten we gewoon altijd winnen”, legt de bondscoach van het Engelse vrouwenteam uit.

Mark Parsons: “Speelsters zijn blijven presteren”

Bondscoach Mark Parsons nam het stokje over van Sarina Wiegman als bondscoach van de Oranje-leeuwinnen. Ook voor Parsons het EK voor vrouwen het eerste echte toernooi als bondscoach van de Oranje-dames. Volgens Parsons zijn de Leeuwinnen er klaar voor. “De speelsters zijn blijven presteren op een hoog niveau. Niet alleen tijdens onze trainingskampen, maar ook in de Eredivisie en andere landen waar zij spelen. We hebben samen tijd nodig en we moeten in de gaten houden wat het beste is voor onze ontwikkeling en voorbereiding op het EK”, zegt de 35-jarige Engelse coach.

“Met z'n allen steeds beter worden”

Het was voor Parsons dan ook behoorlijk puzzelen welke spelers er straks meegaan naar het EK in Engeland. “Ik ben erg blij dat de selectie nu bekend is en wie er stand-by staat om eventueel onze groep te helpen. Het is heel belangrijk om met een positief gevoel iedereen weer op één lijn te krijgen. We moeten met z'n allen nog steeds beter worden en daar hebben we deze quality time voor nodig”, besluit de bondscoach van de Oranje-leeuwinnen.

Statistieken

In de FIFA World ranking staat Nederland op de vierde plaats. Engeland staat op de achtste plek. De Leeuwinnen zouden op papier dus iets sterker moeten zijn als de voetbalvrouwen elkaar aanstaande vrijdag treffen. Het EK2022 voor dames begint op 6 juli in Engeland. Voor de Leeuwinnen staat de eerste wedstrijd op 9 juli gepland tegen Zweden.

Head 2 Head

De Nederlandse en Engelse damesteams speelden in 2018 voor de laatste keer tegen elkaar. Het betrof ook toen een oefenduel. De Engelse vrouwenploeg was toen met 1-4 veel te sterk voor de Leeuwinnen. In 2017 troffen de teams elkaar ook op het EK. In de halve finale versloegen de Leeuwinnen de Engelse ploeg met 3-0 en wist later ook de finale te winnen.

Huidige vorm Engeland

Bondscoach Wiegman heeft met het Engelse vrouwenteam al heel wat overwinningen op de teller staan. Zo werden deze maand de Belgen verslagen met 3-0 in een oefenduel. De WK-kwalificatie duels tegen Noord-Ierland 0-5 en Noord-Macedonië 0-10 werden beide probleemloos gewonnen.

Huidige vorm Nederland

De Leeuwinnen zijn de huidig Europees kampioen en wisten ook de laatste periode veel duels te winnen. Zo werd een vriendschappelijk duel tegen Zuid-Afrika met 5-1 gewonnen. Begin april werd er met 12-0 gewonnen van Cyprus in de WK-kwalificatie wedstrijd. In februari verloren de Leeuwinnen voor de laatste keer. Tegen Frankrijk werd met 3-1 verloren.

Prognose

En dan onze prognose voor deze oefenwedstrijd van de Oranje-leeuwinnen. De bookmakers wijzen Engeland als lichtfavoriet aan voor dit duel. Wij verwachten dat beide damesteams aan elkaar gewaagd zijn en we zetten in op een 4-4 gelijkspel bij de online bookmakers. Wat is jouw voorspelling voor deze oefenwedstrijd van de Oranje-leeuwinnen?

Onderstaand odds-overzicht geeft je een indicatie van de maximale quoteringen die de online bookmakers voor je gereed hebben staan voor dit duel.

Quoteringen Engeland - Nederland

De quoteringen voor dit oefenduel van de Oranje-leeuwinnen staan scherp ingedeeld. De hoogste pre-odds kun je verwachten bij een gelijkspel. Als het Engelse en Nederlandse vrouwenteam aan elkaar gewaagd zijn, dan keren de bookmakers tot maximaal x 3.20 keer de inleg aan je uit.

De quotering bij een overwinning van Nederland staat in het 1X2 spelsysteem iets hoger ingeschaald dan bij een zege van Engeland. Als de Leeuwinnen zegevieren in Leeds worden voetbalgokkers die dit vooraf al hadden aangevinkt tot x 2.75 keer de inleg beloond.

Een overwinning van het Engelse vrouwenteam van bondscoach Wiegman staat op een maximale pre-odd van x 2.25 keer de inleg ingedeeld.
 

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën