Wedden op WK 2022

FIFA World Cup 2022™ in Qatar

We zijn gewend dat we in de zomermaanden een paar weken vrij moeten houden voor het WK voetbal. Maar in 2022 gaat het allemaal anders. Met Qatar als (veelbesproken) gastland, zou de extreme zomerhitte een veel te grote rol spelen. Daarom hebben we dit jaar een WK voetbal in november en december. Het toernooi start met het duel tussen gastland Qatar tegen Equador op zondag 20 november om 17:00 uur Nederlandse tijd. Dit is een dag eerder dan gepland i.v.m geplande vuurwerkshow. De oorspronkelijke openingswedstrijd was zou gaan tussen onze mannen van Oranje op maandag 11:00 uur tegen Senegal. Oranje speelt nu zijn eerste groepsduel tegen Senegal alsnog op maandag, alleen een paar uur later om 17:00 uur.

Interessant om te wedden op WK 2022 

Het is te hopen dat Louis van Gaal op zondag 18 december opnieuw langs de zijlijn staat. Dat zou namelijk betekenen dat het Nederlands elftal in de grote finale van het WK staat. Wel of geen finale voor Oranje, het is sowieso interessant om te wedden op WK 2022. Zelfs op het moment dat het wereldkampioenschap in Qatar nog maanden op zich laat wachten, staan er al tientallen weddenschappen open bij de bookmakers. Dat aantal neemt alleen maar toe naar aanloop van het meest prestigieuze voetbaltoernooi ter wereld en wanneer het WK eenmaal echt begonnen is. Op onze WK pagina vind je het hele WK 2022 in Qatar de beste weddenschappen en promotie deals bij onze selectie bookmakers voor wedden op het WK 2022. Houd onze site voor de beste WK deals dus goed in de gaten. Zo wordt het interessant om te wedden op het WK en scoor je zelf ook!

Het WK 2022 in Qatar heeft een paar primeurs te pakken

Er is veel gediscussieerd en geschreven over Qatar als gastland voor het WK voetbal 2022. Lang niet iedereen is het eens met de locatie die de FIFA heeft uitgekozen, maar het is nu eenmaal een feit dat eind dit jaar de nieuwe wereldkampioen wordt bepaald in de Qatarese winterzon.

Met Qatar als gastland verschuift het WK voetbal van de zomer naar de winter. Hiermee hebben we in 2022 een echte primeur te pakken. In de geschiedenis van het wereldkampioenschap voetbal is het nog nooit voorgekomen dat het toernooi op een ander moment werd gespeeld dan in juni/juli. De speelperiode is niet het enige dat anders in dan je gewend bent. Normaal gesproken duurt een mondiaal voetbaltoernooi exact 31 dagen. De openingswedstrijd is op een vrijdag en de finale is ruim vier weken later op een zondag. In Qatar beleven we het kortste WK voetbal ooit. Het verschil is met een speelduur van 28 dagen niet wereldschokkend groot, maar het heeft wel gevolgen voor het schema in met name de groepsfase. In plaats van de gebruikelijke drie groepswedstrijden per dag, staan er in Qatar vier per dag op het programma. Je hebt dus een overvol schema als je gaat wedden op WK 2022.

In deze steden en stadions vindt het WK 2022 voetbal plaats

Tijdens een WK voetbal reizen de spelers en trainers heel wat af. Voor de ene groepswedstrijd moeten ze in stad A zijn, voor de volgende in stad B en in de knock-outfase rijdt de bus weer naar stad C en D. Ook in Qatar kunnen ze niet om een WK met verschillende speelsteden heen. Maar de oliestaat doet er wel alles aan om de reistijd tot het minimum te beperken. De vijf speelsteden Doha, Lusail, Ar Rayyan, Al Khawr en Al Wakrah liggen allemaal binnen een straal van 60 kilometer. Dat is een groot voordeel voor iedereen die bij het WK voetbal betrokken is.

De vijf speelsteden van Qatar herbergen in totaal acht stadions. Er zijn twee WK-stadions in hoofdstad Doha en drie in Ar Rayyan. De overige drie speelsteden leveren allemaal één speelstadion voor het WK voetbal 2022. Dit zijn de stadions waarin we de 32 deelnemende voetballanden aan het werk zien:

 • Doha: Stadium 974 (met een capaciteit van ongeveer 40.000). Dit stadion wordt gebruikt tot en met de achtste finales.
 • Doha: Al Thumana Stadium (met een capaciteit van ongeveer 40.000). Dit stadion wordt gebruikt tot en met de kwartfinales.
 • Ar Rayyan: Ahmad Bin Ali Stadium (met een capaciteit van ongeveer 40.000). Dit stadion wordt gebruikt tot en met de achtste finales.
 • Ar Rayyan: Khalifa International Stadium (met een capaciteit van ongeveer 40.000). Dit stadion wordt gebruikt tot en met de achtste finales. Ook de troostfinale vindt hier plaats.
 • Ar Rayyan: Education City Stadium (met een capaciteit van ongeveer 40.000). Dit stadion wordt gebruikt tot en met de kwartfinales.
 • Al Wakrah: Al Janoub Stadion (met een capaciteit van ongeveer 40.000). Dit stadion wordt gebruikt tot en met de achtste finales.
 • Al Khawr, Al Bayt Stadion (met een capaciteit van ongeveer 60.000). Dit is één van de twee stadions voor de halve finales.
 • Lusail, Lusail Stadium (met een capaciteit van ongeveer 80.000). Dit stadion is van begin tot eind een belangrijke plek in het WK voetbal. Lusail Stadium is hét speelstadion voor de halve finale en de grote finale.

De meeste van deze voetbalstadions zijn uitgerust met de nieuwste technologieën, met als doel om de speellocaties zo aangenaam en koel mogelijk te houden. Hierdoor moet het weer geen al te grote factor zijn voor de ploegen die op het veld staan.

Dit zijn de data en speeltijden van het WK 2022 voetbal

Er is een klein tijdsverschil tussen Nederland en Qatar. In de wintermaanden, als het wereldkampioenschap voetbal wordt gespeeld, is het in Qatar 2 uur later dan bij ons. Hierdoor beginnen de wedstrijden misschien net iets vroeger dan je gewend bent.

Als je wilt wedden op WK 2022 en graag zoveel mogelijk wedstrijden live volgt, dan moet je onderstaande data en speeltijden in de gaten houden.

Eerste fase met groepswedstrijden

De groepswedstrijden worden gespeeld van maandag 21 november tot en met vrijdag 2 december. In deze periode van twaalf dagen gaat er geen dag voorbij zonder wedstrijden. Tot en met maandag 28 november is er dagelijks een wedstrijd om 11.00 uur, 14.00 uur, 17.00 uur en 20.00 uur Nederlandse tijd. Als de landen vanaf dinsdag 28 november hun laatste groepstegenstander treffen, verandert het dagschema. Om 16.00 uur zijn gelijktijdig de twee laatste wedstrijden van de ene groep. En om 20.00 uur volgt dan de ontknoping in de volgende groep, met opnieuw twee gelijktijdige wedstrijden.

WK 2022 Knock-outfase: van de achtste finales tot de grote finale

Na het afronden van de groepsfase is er in dit verkorte wereldkampioenschap geen dag rust. Wie graag live wil wedden op WK 2022, kan zaterdag 3 december meteen overschakelen op de eerste wedstrijden van de knock-outfase:

 • Achtste finales: zaterdag 3 tot en met dinsdag 6 december. Op elk van deze vier dagen is er een wedstrijd om 16.00 uur én om 20.00 uur (Nederlandse tijd).
 • Kwartfinales: vrijdag 9 en zaterdag 10 december. Op beide dagen is er wederom een wedstrijd om 16.00 uur en 20.00 uur.
 • Halve finales: dinsdag 13 en woensdag 14 december. De twee halve finales staan ’s avonds om 20.00 uur gepland.
 • Troostfinale: de strijd om de derde plek in het WK voetbal wordt zaterdag 17 december om 16.00 uur gespeeld.
 • Finale: zondag 18 december om 16.00 uur begint de grote finale. Later die dag weten we welk land zich wereldkampioen van 2022 mag noemen.

De loting heeft bepaald: dit is de groepsindeling voor het WK 2022

Er is al een flinke schifting geweest richting het WK voetbal 2022. Via kwalificatiewedstrijden en play-offs zijn hebben 32 landen inmiddels een ticket bemachtigd voor het hoofdtoernooi in Qatar. Van die 32 landen komen er 13 uit het werkgebied van de UEFA, oftewel het Europese continent. Vanuit Europa is Italië natuurlijk de grote afwezige op het WK in Qatar. Net als in 2018 wisten de Azzurri zich niet voor het wereldkampioenschap te kwalificeren. En dat terwijl Italië regerend Europees kampioen is…

Nederland is wél aanwezig in Qatar. Dat is toch een groot pluspunt als je graag gaat wedden op WK 2022. De ploeg van Louis van Gaal plaatste zich op 16 november 2021 definitief voor het hoofdtoernooi. De loting voor de groepsfase bracht daarna meer goed nieuws. Het Nederlands elftal belandde bij die loting in pot 2 waardoor de kans op een echt topland als tegenstander in de groep levensgroot was. Maar het werd geen groep met Frankrijk, Brazilië, Engeland of Argentinië. Uit pot 1 lootte Oranje gastland Qatar en daarmee lijkt de weg vrij naar in ieder geval de knock-fase.

Zo ziet de groepsindeling van het WK 2022 in Qatar er verder uit:

GROEP A: Nederland, Qatar, Ecuador en Senegal

GROEP B: Engeland, Iran, Verenigde Staten en Wales

GROEP C: Argentinië, Saoedi-Arabië, Mexico en Polen

GROEP D: Frankrijk, Australië, Denemarken en Tunesië

GROEP E: Spanje, Duitsland, Japan en Costa Rica

GROEP F: België, Canada, Kroatië en Marokko

GROEP G: Brazilië, Servië, Kameroen en Zwitserland

GROEP H: Portugal, Uruguay, Ghana en Zuid-Korea

Zoals je ziet is er in deze groepsfase geen sprake van een echte poule des doods. Met Spanje en Duitsland in één poule komt groep E nog het dichtst in de buurt. Maar zelfs zonder een heuse poule des doods blijft de groepsfase onvoorspelbaar. Redden de toplanden het tot in de knock-outfase of worstelen er toch een paar spelers met hun vorm waardoor we verrassende uitschakelingen gaan zien? Door te wedden op WK 2022 is het toernooi sowieso van begin tot eind spannend.

Het wedden op WK 2022 is geopend!

Het wereldkampioenschap voetbal is bij uitstek hét toernooi om op te wedden. Ook als je normaal gesproken niet zo’n gokker bent, komt je tijdens het WK gemakkelijk in de verleiding. Je volgt het toernooi waarschijnlijk op de voet en juist daardoor zie je snel waar je kansen liggen. Al bij de eerste groepswedstrijden merk je welke landen in vorm zijn en bij welke landen het allemaal veel te moeizaam draait. Het zou zonde zijn om vervolgens niets met die kennis te doen. Wedden op WK 2022 kan je immers een mooi geldbedrag opleveren.

Je hoeft trouwens niet tot 21 november te wachten met wedden op WK 2022. Zelfs maanden voor de start van het WK staan er al grote aantallen weddenschappen open bij de bookmakers. Zo kun je wedden op de eerste groepswedstrijden, de winnaars van de acht poules, de topscorer van het toernooi én natuurlijk op de uiteindelijke wereldkampioen. Is het WK in Qatar begonnen? Op dat moment neemt het aantal weddenschappen bij de bookmakers alleen maar toe.

Maak kennis met onze top WK bookmakers

Om te wedden op WK 2022 heb je een account nodig bij een online bookmaker. Sinds de Nederlandse gokmarkt op 1 oktober 2021 openging, hoef je voor je weddenschappen niet per se naar TOTO te gaan. Dat is een groot voordeel, want zo kun je wedden bij de bookmaker die het beste bij je past.

Als je de alsmaar groeiende lijst met online bookmakers bekijkt, is het lastig kiezen. Daarom hebben wij alvast een lijst met top WK bookmakers voor je gemaakt:

BetCity

Dit online sportsbook is ontwikkeld door de mensen achter VoetbalPrimeur. Met de passie voor voetbal zit het dus helemaal goed! BetCity staat bekend om zijn slimmer spelen-concept. Dat betekent extra veel statistieken, extra veel voorbeschouwingen en extra veel wedtips. Handig als je gaat wedden op WK 2022.

Bet365

Ga je graag internationaal? Dan is Bet365 misschien een goede bookmaker voor jou. De focus op Nederlands voetbal is een stuk minder als bij de binnenlandse bookmakers en dat zal tijdens het WK niet anders zijn. Toch zijn er niet voor niets meer dan 60 miljoen gokkers die voor Bet365 kiezen. Vooral de 100% welkomstbonus en de vele extra functies (zoals de live alert, cash-out en bet builder) maken Bet365 tot een interessante bookmaker.

Unibet

Dit is nog zo’n grote internationale naam. Unibet bestaat al sinds 1997, dus aan ervaring geen gebrek. Dat merk je wanneer je unibet.nl opent! Het gebruiksvriendelijke platform, de 24/7 bereikbaarheid van de klantenservice, de mooie bonusacties en de concurrerende odds zorgen ervoor dat het plaatje compleet is. Unibet heeft ook veel aandacht voor live wedden op WK 2022.

Circus

Het Belgische Circus is typisch zo’n bookmaker die van competitie houdt. Je kunt je daarom regelmatig aanmelden voor een van de goktoernooien. Misschien levert het WK in Qatar ook wel zo’n spannend goktoernooi op. Circus is trouwens een echte bookmaker voor recreatieve gokkers, want de odds zijn niet de hoogste. Het draait hier vooral om de lol van het voetbalgokken.

TOTO

Sinds het najaar van 2021 heb je opeens keuze als je wilt wedden op voetbal. Maar dat wil niet zeggen dat je TOTO (dat lang het alleenrecht had) links moet laten liggen. Deze ervaren en 100% Nederlandse bookmaker heeft een goedwerkend platform en er is ook een app beschikbaar. Dat is erg fijn als je rustig vanaf de bank wilt wedden op WK 2022. Let op: rondom grote voetbaltoernooien organiseert TOTO vaak extra acties. Dat zal bij het WK voetbal niet anders zijn.

LiveScore Bet

Statistieken spelen een grote rol in de wereld van het voetbalgokken. Hoe meer concrete informatie je hebt, hoe beter je kunt inschatten hoe de wedstrijd verloopt. Dat geldt ook voor het wedden op WK 2022. Wie van statistieken en extra wedstrijdinformatie houdt, zit bij LiveScore Bet alvast goed. Deze bookmaker komt namelijk voort uit het veel geraadpleegde statistiekenplatform LiveScore. Maar er is meer. Met zijn bonusacties, concurrerende odds en grote aandacht voor live voetbal laat LiveScore Bet zich van zijn beste kant zien.

Jack’s Sports

Als casino kennen we Jack’s al vanaf 2003. Maar sinds Jack’s in 2021 een bookmakerslicentie kreeg, weten we dat dit Nederlandse gokbedrijf ook meer dan behoorlijk scoort op het gebied van voetbalwedden. Verwacht een ruim wedaanbod, 24/7 hulp van de klantenservice, een dubbele welkomstbonus en ruime stortingslimieten. Of je nu met weinig geld wilt spelen óf dat je graag voor een hoge inzet en storting gaat: bij Jack’s kun je alle kanten op.

Welke landen overleven volgens jou de groepsfase?

Bij de online bookmakers zitten er vaak kleine verschillen tussen het wedaanbod. Maar één ding is zeker: voor het WK 2022 in Qatar pakken ze allemaal maximaal uit. Hierdoor heb je bij elke voetbalmatch genoeg weddenschappen om uit te kiezen, ongeacht of het om de groepsduel gaat óf dat het toernooi al is aangekomen bij de knock-outfase.

Als echte liefhebber van het WK voetbal ben je er natuurlijk vanaf het begin bij. Dat betekent dat je meteen al gaat wedden op de groepsfase. Voor de grote voetballanden is dit de fase waarin vooral niets mis mag gaan. Elk van de acht groepen bestaan uit vier landen, en van die vier landen gaan er twee door naar de achtste finales. Doordat er geen echte poule des doods is en er in principe genoeg niveauverschil zit tussen de deelnemers in groep A tot en met H, moeten Nederland (A), Engeland (B), Argentinië (C), Frankrijk (D), Denemarken (D), Spanje (E), Duitsland (E), België (F), Brazilië (G), Portugal (H) en Uruguay (H) zich in ieder geval kunnen plaatsen voor de knock-outfase. Maar gaat dat ook gebeuren of komen er grote verrassingen? En welke landen vullen de rest van de lege plekken? Met dit soort vragen begint het wedden op WK 2022 alvast goed.

In de knock-outfase is elke wedstrijd spannend om op te wedden

Als de groepsfase achter de rug is, neemt de spanning op het wereldkampioenschap voetbal alleen maar toe. In die groepsfase hadden de landen in ieder geval de kans om een slechte avond te compenseren met twee andere goede wedstrijden. In de knock-outfase is dat verleden tijd. In één wedstrijd wordt het lot bepaald in de achtste finale, kwartfinale, halve finale en finale. Brengt de reguliere speeltijd geen uitkomst, dan moeten de verlengingen en een eventuele penaltyreeks de beslissing brengen.

Wanneer de knock-outfase aanbreekt, hebben de minst sterke voetballanden het toernooi alweer verlaten. Vanaf de achtste finales kunnen we de écht grote clashes verwachten en gaan er snel indrukwekkende namen sneuvelen. Het Brazilië van Neymar tegen het Portugal van Ronaldo of het Argentinië van Messi tegen het Frankrijk van Mbappé… het levert wedstrijden op waarvan de winnaar vooraf lastig te voorspellen is. Gelukkig kun je even rustig afwachten voordat je geld inzet bij de bookmaker. ’s Werelds meest prestigieuze voetbaltoernooi is namelijk erg geschikt voor een live weddenschap. Dus ga voor tv zitten en neem de tijd voordat je je wedbriefje inlevert bij de bookmaker.

Wedden op de wereldkampioen WK 2022 en/of de topscorer

Je kunt het wedstrijd voor wedstrijd bekijken als je gaat wedden op WK 2022. Sterker nog, dit is een heel goede strategie om het toernooi door te komen. Maar soms moet je ook assertief zijn en gewoon ruim op tijd die voorspelling doorgeven. Vooral als je geld wilt inzetten op de nieuwe wereldkampioen, is het verstandig om niet tot het laatst te wachten. Hoe langer je wacht en hoe duidelijker het dus is wie de grootste kanshebbers zijn, hoe lager de odds. Dat wil je natuurlijk niet!

In 2018 pakte Frankrijk de wereldtitel. Niet voor het eerst, want ook in 1998 was het feest in de Franse steden. Of het Les Bleus lukt om in Qatar de titel te prolongeren? Het zou zeker kunnen. De bookmakers dichten Frankrijk voor de start van het toernooi een redelijk goede kans toe. Brazilië lijkt de grootste kanshebber, maar ook Engeland, Spanje en Argentinië worden door de bookies scherp in de gaten gehouden.

Terwijl je je in de mogelijke wereldkampioen verdiept, ga dan meteen het lijstje met potentiële topscorers na. In 2018 ging die eretitel naar Harry Kane (Engeland) en in 2022 kan hij dat kunst misschien opnieuw flikken. Maar met spelers als Kylian Mbappé, Karim Benzema en Neymar is de concurrentie groot.

[youtube-video url="https://www.youtube.com/embed/U3VzfoaoLl0" thumbnail="https://www.voetbalgokken.nl/storage/general/img/banners/thumbnails/thumbnail-wk2022-voetbalgokken.png" badge="WK 2022 W€D JOURNAAL" show-ad="false" ad-image="" ad-image-mobile="" ad-url=""]

Kan het Nederlands elftal ook nog iets tijdens het WK voetbal?

In 2018 moesten we machteloos toekijken hoe het WK voetbal zonder Nederland werd gespeeld. Zonde, want in de twee edities ervoor deed Oranje het erg goed. In 2014 verloor Nederland in de penaltyreeks de halve finale van Argentinië. De troostfinale bracht wel wat revanche. Nederland won hier met 3-0 van Brazilië en pakte dus een mooie derde plek. In 2010 was Oranje nóg dichter bij de WK titel. De finale tegen Spanje eindigde na de verlenging door het enige doelpunt van de wedstrijd. In de 116e minuut schoot Iniesta raak en had Nederland het nakijken.

Voor het WK in Qatar is het Nederlands elftal zeker niet de grootste titelkandidaat. Maar dat was het in 2010 en 2014 ook niet, dus wie weet wat er kan gebeuren. Het avontuur van Louis van Gaal en consorten begint met drie groepswedstrijden:

 • Maandag 21 november, 11.00 uur: Senegal – Nederland (Al Thumama)
 • Vrijdag 25 november, 17.00 uur: Nederland – Ecuador (Khalifa Int.)
 • Dinsdag 29 november, 16.00 uur: Nederland – Qatar (Al Bayt)

Na een hopelijk goede serie groepsduels is er van alles mogelijk. Eén ding is zeker: als je gaat wedden op WK 2022 dan levert elke wedstrijd van Oranje nóg meer spanning op.

De beste Online Bookmakers