Algemeen
05/09/2018

Duitsland speelt tegen WK kampioen Frankrijk in Nations League

Duitsland speelt tegen WK kampioen Frankrijk in Nations League
Deze week gaat de Nations League van start. De tegenstanders van Oranje in poule A gaan het donderdag tegen elkaar opnemen. Duitsland - dat zijn wereldtitel moest afstaan aan Frankrijk - staat donderdag oog in oog met de troonopvolgers. Frankrijk reist voor dit duel af naar de Allianz Arena in MĂĽnchen. De bookmakers hebben geweldige pre-wedstrijdquoteringen voor dit fantastische openingsduel uit het nieuwste internationale voetbaltoernooi: de Nations League.

Joachim Löw: “We moeten variabeler, flexibeler en stabieler zijn”

Het is nieuw, maar daarom niet minder belangrijk. De Duitse bondscoach Joachim Löw heeft voor de Nations League zijn selectie ingedeeld met ervaren spelers en jeugd. Daarmee hoopt Löw de vervelende nasmaak van het WK in Rusland weg te spoelen. De Duitser bleef aan als coach en wil donderdag tegen de Fransen een nieuwe weg in slaan. “We moeten variabeler, flexibeler en stabieler zijn”, is de reactie van de bondscoach op de persconferentie over de aanstaande Nations League.

“We willen aandacht besteden aan speelstijl en houding”

Die Manschaft treft na Les Bleus ook nog Peru. Dat in een vriendschappelijk duel de voorbereiding vormt op het duel met Oranje. Löw hamert erop dat er vanaf aanstaande donderdag tegen Les Bleus er telkens vooruitgang zichtbaar is. “We willen aandacht gaan besteden aan de speelstijl en de houding van de spelers”, legt Löw uit op de website van de Duitse voetbalbond. Hiermee hoopt de coach het niveau uit de tijdperk van 2014, toen Duitsland wereldkampioen werd, weer terug te halen. “Net als in de jaren hiervoor, moeten onze spelers weer plezier gaan uitstralen. Zowel op het voetbalveld als ernaast.”

Selectie Löw

In de selectie van Löw voor de duels met Frankrijk en Peru spelen Sandro Wagner, Mesut Özil, Mario Gómez, Sebastian Rudy en Sami Khedira niet mee. De bondscoach heeft daar zo zijn reden voor. “We speelden veel te veel in hetzelfde tempo en vooral een stuk langzamer. In balbezit lag het tempo veel te laag”, aldus Löw op een persconferentie. De 22-jarige aanvaller Leroy Sane (Manchester City) was een van de meest opvallende spelers van het Duitse elftal in Rusland en is wel opgeroepen voor de Nations League en oefenduel.

Didier Deschamps: “Dit gaat een interessante competitie worden”

De Franse bondscoach Didier Deschamps is zeer te spreken over de loting van dit nieuwe toernooi en ziet de Nations League als een goede voorbereiding op de kwalificaties van het EK. “Alles bij elkaar hebben we een eenvoudige loting”, zegt de bondscoach met een dikke knipoog. “We wisten dat we in dit toernooi twee sterke Europese landen zouden treffen. Dat is het hele idee van de Nations League, we gaan prestigieuze wedstrijden spelen tegen sterke ploegen. Dit is voor alle landen een goede zaak. Het is tegenwoordig moeilijk om telkens tegenstanders voor vriendschappelijke wedstrijden te strikken. Dit gaat een interessante competitie worden”, zo zegt Deschamps op de voorafgaande persconferentie.De wedstrijd van donderdag tegen Die Manschaft en het duel tegen Oranje (9 september) wil de bondscoach dan ook goed benutten. “Dit zijn veel meer aansprekende duels. Het zal makkelijker zijn om hier volledig op te focussen. We spelen vier mooie wedstrijden tegen twee landen die we goed kennen. Dit is een goede zaak voor zowel de spelers als de fans”, aldus Deschamps.

Selectie Frankrijk

De bondscoach heeft zijn selectie voor het treffen met Duitsland en Nederland al bekendgemaakt. De selectie bestaat uit bijna alle spelers die de afgelopen zomer beslag legden op de wereldtitel. Alleen de geblesseerde reservedoelman Steve Mandanda zal er niet bij zijn. 

Wedstrijdoverzicht

Deze heerlijke strijd tussen deze machtige voetballanden werd vorig jaar november voor het laatst gespeeld in Duitsland. Het vriendschappelijke onderonsje werd gespeeld in Keulen en werd afgefloten met 2-2 op het scorebord. Bij de Fransen was het Lacazette die twee keer het net van de Duitse doelman Kevin Trapp raakte. Timo Werner en Lars Stindl waren goed voor twee doelpunten van Die Manschaft. Duitsland en Frankrijk hebben vanaf 1958 twaalf keer tegen elkaar gespeeld. Zes keer daarvan was Frankrijk de sterkste. De Duitsers wisten drie keer te winnen en drie keer werd het een gelijkspel.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Duitsland tegen Frankrijk

De bookmakers verwachten een helse strijd tussen Duitsland en Frankrijk in het stadion van Bayern München. De pre-wedstrijdquoteringen zijn redelijk gelijk ingedeeld. Een overwinning van Duitsland op eigen bodem staat genoteerd op x 2.50 keer je inleg. Winst van de Fransen wordt met x 2.80 keer de inleg iets hoger ingecalculeerd. Een gelijkspel tussen deze twee recente wereldkampioenen staat op x 3.35 keer je speelbedrag genoteerd.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Nations League-wedstrijd Duitsland – Frankrijk wordt gespeeld op donderdag 6 september om 20:45 uur in de Allianz Arena te München. Hoe gaat de wedstrijd tussen de twee tegenstanders van Oranje in poule A verlopen? Is het Duitsland die zijn thuiswedstrijd wint of pakken de Fransen op vreemde bodem al direct de eerste punten?[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers